MÜSİAD ödülleri sahiplerini buldu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından bu yıl on beşincisi düzenlenen Ekonomi Basını Başarı Ödülleri sahiplerini buldu.

MÜSİAD ödülleri sahiplerini buldu
MÜSİAD ödülleri sahiplerini buldu
GİRİŞ 08.03.2015 18:11 GÜNCELLEME 14.03.2015 10:16

MÜSİAD Genel Merkezinde düzenlenen ödül töreninde 11 kategoride toplam 29 kişi ödüle layık görüldü.

Ekonomi Basının duayen isimlerinin ve iş dünyasının seçkin isimlerinin jüri heyetinde bulunduğu törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul Valisi Vasip Şahin, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcıları Kemal Yamankaradeniz, Nazım Özdemir ve Abdurrahman Kaan katıldı. MÜSİAD İletişim Komisyonu Başkanı Aytekin Mert, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Ödül Töreninde açılış konuşması yapan MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yamankaradeniz, ” Ödüller, bir mesleğe emek veren sanat erbaplarının kıymetlerinin bilinmesi, yeni düşüncelerin gelişmesi, meslek duayenlerinin hatırlanması, yeteneklerin fark edilmesi ve ortaya çıkarılmasını sağlayan güzel geleneklerden biridir. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri verilirken haberlerin özgün, toplumsal fayda sunan, mesleki ve ahlak ilkelere göre hazırlanmış, çarpıcı ve güçlü olması gibi kriterleri esas aldık’ ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak yaptığı açılış konuşmasında, Biz işadamları olarak çalışırken, faaliyetlerimizi, düzenlediğimiz ulusal ve uluslararası etkinliklerimizi, kamuoyuyla paylaşmamızı sağlayanlar siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızdır. Sizlerin bu katkısını taçlandırabilmek, kendi adımıza bir teşekkür sunabilmek adına, 15 yıl önce başlattığımız ve bugün Geleneksel hale gelen EBBÖ, bu teşekkürün, bizim tarafımızdan bir ifadesi” dedi.

Gecede Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de bir konuşma yaptı.

11 kategori de ödül verildi

MÜSİAD 15. Ekonomi Basını Başarı Ödüllerinde Yılın Ekonomi Haberi ödülü "Fikirtepe'de tek başına" haberiyle Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'e, Yılın Reel Sektör Haberi ödülü "İstanbul'un yatırım haritası çıkarılacak" haberiyle AA'dan Elif Ferhan Yeşilyurt'a, Yılın Araştırma Haberi ödülü "20 milyar dolarlık ihracat 3 kişiye emanet" haberiyle Milliyet Gazetesi'nden Fehim Genç'e, Yılın Ekonomi Röportajı ödülü "Ben savaş malzemesi üretmem" röportajıyla Yenişafak Gazetesi'nden İbrahim Acar'a, Yılın Ekonomi Kulisi Haberi ödülü "15 günde bir soyulan PTT artık şubelerine para göndermiyor" haberiyle Akşam Gazetesi'nden Özgül Öztürk'e, Yılın Ekonomi Yazarı ödülü Sabah Gazetesi'nden Şelale Kadak'a, Yılın Ekonomi Yayını ödülü Turkishtime Dergisi'ne, Yılın Ekonomi Sitesi ödülü finansgundem.com'a, Yılın Ekonomi Programı ödülü Bloomberght'den "Yatırım kulübü" programı ile Açıl Sezen'e verildi.

Jüri Özel Ödülü'nün Prof. Dr. Tevfik Güngör Uras'a, MÜSİAD Özel Ödülünün ise Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'a sunulduğu gecede, AA muhabiri Belgin Yakışan Mutlu "Kahvenin getirisi altını 5'e katladı" başlıklı haberi ile Yılın Ekonomi Araştırma Haberi kategorisinde üçüncülüğe, aafinans.com ise Yılın Ekonomi Sitesi kategorisinde ikinciliğe layık görüldü. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?