Asker, Şemdinli raporunu takipte

Genelkurmay'da görevli hakim albay Meclis koridorlarında... Şemdinli Komisyonu raporuna son şeklini verirken Genelkurmay Meclis'e hukukçu bir albay gönderdi.

Asker, Şemdinli raporunu takipte
Asker, Şemdinli raporunu takipte
GİRİŞ 14.04.2006 17:30 GÜNCELLEME 14.04.2006 17:30

Meclis Şemdinli Komisyonu, çalışmalarının sonuna geldi. Son şekli verilen taslak raporu Genelkurmay Başkanlığı da Meclis'e gönderdiği subaylar aracılığıyla yakın takibe aldı.

Şemdinli Komisyonu 670 sayfadan oluşan rapor üzerindeki çalışmalarında sona yaklaşırken, Genelkurmay şu anda taslak halinde olan raporda ne yazdığını, hangi tespitlerin yapıldığını önceden öğrenmek için harekete geçti.

Genelkurmay bu amaçla Meclis'e bir binbaşı ile bir hakim albay gönderdi. 'Askerler henüz taslak halindeki raporda neler var?', 'askerlere yönelik suçlamalar var mı?' sorularına yanıt aradı.

Meclis'te Şemdinli Komisyonu'nun CHP'li üyesi Ahmet Ersin ile görüşen askerler Komisyon çalışmaları hakkında bilgi aldılar, kendi görüşlerini aktardılar ve Ersin'in anlattıklarını not ettiler.

Van savcısı Ferhat Sarıkaya'nın iddianamesinde suçlanan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın adının geçmediği raporda, Van savcısına dönük eleştiriler yer alıyor.

Raporda olayların tümünün, PKK terör örgütü tarafından yapılmadığına dikkat çekiliyor. Ancak PKK dışındaki eylemlerin pek de anlaşılamadığı vurgulanıyor.

Raporda güvenlik güçlerine yönelik hiçbir suçlama yeralmıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz