Türkiye vurdu, Karayılan konuştu

Türkiye'nin bugün bombaladığı Kandil Dağı'nın Irak kesiminde basın toplantısı düzenleyen terör örgütünün önde gelen ismi Murat Karayılan ilk kez silah bırakmadan söz etti.

Türkiye vurdu, Karayılan konuştu
Türkiye vurdu, Karayılan konuştu
GİRİŞ 24.08.2006 19:20 GÜNCELLEME 24.08.2006 19:20

Can Hasasu'nun haberi

Kandil Dağı'nın Irak tarafında kalan kısmında bir basın toplantısı düzenleyen terör örgütü PKK'nın önde gelen isimlerinden Murat Karayılan, 1 Eylül itibariyle tek taraflı ateşkes ilan edebileceklerini öne sürdü.

Karayılan, Türk hükümetinin karşı adımlarına göre örgütün silah bırakmaya kadar gidebileceği ancak bunun şimdi yapılmasının intihar olacağını söyledi.


Karayılan, Türkiyeli Kürt aydınlar, Amerikalıların ve Iraklı Kürtlerin barışçıl bir çözüme varılması yönünde temennileri olduğunu ifade ederek bu bağlamda yeni bir dönem başlatmak için 1 Eylül'den itibaren silahlı eylemlerini tek taraflı olarak durduracaklarını söyledi. Karayılan, terör örgütün derhal silah bırakmasının intihar olacağını belirterek, Türk hükümetinin atacağı adımlara göre bunun gelecekte mümkün olabileceğini öne sürdü.

BİLDİRİ DAĞITILDI

Basın toplantısında dağıtılan bir bildiride de terör örgütünün silah bırakmak için, Türkiye'den istekleri sıralandı. Bildiride, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Kürt hareketi lideri olarak tanınması ve hapiste bulunan PKK'lı teröristlerin serbest bırakılması gibi istekler yer aldı.

Bildiride, “Bize karşı saldırılar durdurulur ve Abdullah Öcalan'ın tutukluluk koşulları iyileştirilirse ateşkesi fiilen 1 Eylül tarihinde başlatabiliriz” ifadesi yer aldı.

BASIN MENSUPLARI SON MODEL ARAZİ ARAÇLARI İLE GÖTÜRÜLDÜ


Kandil'deki basın toplantısına sınırlı sayıda haberci katılabildi. Terör örgütü daha önce Kandil'de düzenlediği toplantılara Türk medyasını davet etmiyordu. Basın mensupları buluşma noktasından toplantı yerine arazi araçlarıyla götürüldü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘değişim’ açıklaması!
Bahçeli talimat verdi! MHP'den sürpriz adım