Acı haberi alan sevenleri GATA'da

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in vefat haberini alan partililer Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi önünde toplanmaya başladı.

Acı haberi alan sevenleri GATA'da
Acı haberi alan sevenleri GATA'da
GİRİŞ 06.11.2006 00:55 GÜNCELLEME 06.11.2006 00:55

GATA'da tedavisinin 172. gününde vefat eden Ecevit için hastane önüne gelen partililerin çok üzgün oldukları ve bazılarının ağladıkları gözlendi.


Hastane önünde, boyunlarına Ecevit posteri asan, başlarına "Karaoğlan"
yazılı bantlar takan partililerin bekleyişi sürüyor. Duygularını dile getiren bazı partililer, Ecevit'in fikirlerini yaşatmaya çalışacaklarını belirtti.


CHP'LİLER GATA'DA


Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in ölümünün ardından CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem
ile milletvekilleri Fuat Çay, Yılmaz Ateş, Bilhun Tamaylıgil ve Zekeriya Akıncı GATA'ya geldi.


Rahşan Ecevit ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in Ecevit'in Oran'daki evinde olduğunu öğrenen CHP'liler, Oran'a gitmek üzere hastaneden ayrıldı.


Burada açıklama yapan, Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, şunları söyledi: "Türk siyasal yaşamının son 50 yılına damgasını vurmuş önemli devlet adamlarından biri, önemli figürlerinden birisi. Gerçekten Türkiye Cumhuriyeti için, Türkiye için, hepimiz için sosyal demokrat camia için önemli bir kayıp. Yaptıklarıyla, dürüstlüğüyle, faziletiyle, ahlakıyla geride çok iyi bir isim bıraktı. CHP'liler olarak sosyal demokrat camianın önde gelen isimlerinden biri olarak ailesine, DSP'lilere baş sağlığı diliyoruz."


CHP Genel Sekreteri Önder Sav da duygularını şöyle dile getirdi:  "Benim 49 yıllık dostumdu. 1957'den bu yana tanıdığım biriydi. Başbakan olduğu kabinede görev yaptığım ciddi siyaset adamıydı. Partimizin içinde milletvekilliği, genel sekreterlik, genel başkanlık, bakanlık ve başbakanlık yapmış olan önemli bir siyaset adamıydı. Gerçekten Türk siyaset hayatına damgasını vuran, farklı özellikleri ve nitelikleri olan bir siyaset adamıydı Bülent Ecevit. Kolay yetişen değerlerden değildi. Çok önemli hizmetleri oldu.


Kıbrıs Barış Harekatı'ndaki kararlılığı, direnci ve oradaki müdahalesi
unutulmayacak bir siyaset adamıydı. 12 Eylül'den sonra da yılmadan siyasi kavgasını sürdürdü. Bu ülkede başbakanlık görevini yürüttü. Tüm CHP'lilerin, tüm DSP'lilerin, eşi Rahşan Ecevit'in, onu sevenlerin ve ulusumuzun başı sağ olsun."


Hastaneye gelen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da "Ecevit, Türk milletine malolmuş bir kişilikti, milletimizin başı sağolsun" dedi.


Rahşan Ecevit ve DSP yöneticilerine taziye ziyareti için hastaneye geldiğini söyleyen Altınok, hastanede kimsenin olmadığını, bu nedenle taziye dileklerini iletemediğini ifade etti.


BAĞLANTILI HABERLER


Ecevit'in yaşam savaşı 172 gün sürdü


'Ecevit salı ya da çarşamba defnedilecek'


Ecevit Ailesinin soy ağacı


Bülent Ecevit kimdir? / Fotogaleri


Siyasiler Rahşan hanıma koştu


İlk taziye mesajı Çankaya'dan geldi


Ecevit sevgisi bayılttı


Rahşan Ecevit hastaneye geldi


GATA: Ecevit 22.40'da vefat etti


Ecevit'in siyasetle geçen 52 yılı


Bülent Ecevit hayatını kaybetti

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi