İlk taziye mesajı Çankaya'dan geldi

Bülent Ecevit'in yaşamını yitirmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Erdoğan bir mesaj yayınladı. DSP lideri Zeki Sezer ise GATA önünde açıklama yaptı.

İlk taziye mesajı Çankaya'dan geldi
İlk taziye mesajı Çankaya'dan geldi
GİRİŞ 06.11.2006 02:15 GÜNCELLEME 06.11.2006 02:15

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türk Ulusunun, Bülent Ecevit'in ülkeye yaptığı hizmetleri, her zaman saygıyla anımsayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Sezer, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in yaşamını yitirmesi nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Sezer'in mesajı şöyle: "Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duydum. Siyasi tarihimizin simge kişiliklerinden Bülent Ecevit, yaşamı boyunca üstlendiği görevlerde etik değerleri ön planda tutarak, benimsediği istikrarlı çizgisi, demokratik duruşu, nezaketi ve aydın kimliği ile örnek olmuştur.


Ecevit, devlet kademelerindeki Başbakanlık ve diğer görevlerinde laik
Cumhuriyet'in korunması, Atatürk ilkelerinin özümsenmesi, Türkiye'nin her alanda gelişmesine ve çağdaşlaşmasına önemli katkılarda bulunmuştur.


Uluslararası alanda, Türkiye'nin ve Türk halkının çıkarlarının korunması
için, önemli kararların altına imza atan Ecevit, bu kararlarıyla Ulusumuzun
gönlünde saygın yer edinmiştir. Türk Ulusu, Bülent Ecevit'in ülkemize yaptığı hizmetleri, her zaman saygıyla anımsayacaktır.


Bülent Ecevit'e Tanrı'dan rahmet diliyor, ailesine ve Ulusumuza baş sağlığı dileklerimi iletiyorum."


ERDOĞAN, BAŞ SAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI
    
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in vefatı dolayısıyla bir baş sağlığı mesajı yayınladı.


Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan'ın mesajı şöyle: "Uzun yıllar boyunca bir siyasetçi ve devlet adamı olarak ülkemize önemli hizmetlerde bulunan eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in vefatını büyük üzüntü ve teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Türk siyasi hayatı, önemli bir şahsiyetini kaybetmiştir.


Kendisini rahmetle anıyor, hayat arkadaşı Rahşan Hanım'a ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum."


Bu arada Başbakan Erdoğan'ın DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i de telefonla arayarak baş sağlığı dileklerini ilettiği belirtildi.


DSP GENEL BAŞKANI SEZER: ACIMIZ SONSUZ


DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Gerçekten acımız sonsuz. Büyük devlet adamı, bizim önderimiz, kendisiyle uzun süre çalışma olanağı bulmaktan gurur duyduğum sayın Ecevit'i yitirdik. Ama inanıyorum ki sayın Ecevit'in fikirleri bu ülkede sonsuza kadar bize yol göstermeye devam edecek"
dedi.


Zeki Sezer, Ecevit'in ölüm haberinin ardından geldiği Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesinden çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.


Sezer, şunları kaydetti: "Gerçekten acımız sonsuz. Ne yazık ki bugün 22.40 itibariyle büyük devlet adamı, bizim önderimiz, kendisiyle uzun süre çalışma olanağı bulmaktan gurur duyduğum sayın Ecevit'i yitirdik. Ama inanıyorum ki Sayın Ecevit'in fikirleri bu ülkede sonsuza kadar bize yol göstermeye devam edecek. Bu dolu dolu, başarıyla, felsefi altyapısıyla, dolu dolu bir hayatı Türk milletine adamıştı. Türk milletinin başı sağ olsun ve ben böyle bir haberi, böyle bir bilgiyi sizlere ulaştırmakla görevli oldum şu anda. Herhalde hayatımın en zor işini, en zor görevini yapıyorum. Bütün milletimize baş sağlığı diliyorum. Ecevit, sonsuza kadar fikirleriyle aramızda yaşayacaktır."


CHP LİDERİ BAYKAL: HEPİMİZİN ÖĞRETMENİYDİ
     
Sebahat Karakoyun  bildiriyor - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in vefatından "büyük üzüntü" duyduğunu belirterek, "Siyaseti ilkeli götürmeyi esas alan bir liderdi, hepimizin öğretmeniydi." dedi.


Baykal, Ecevit'in ölüm haberini, Sosyalist Enternasyonal Konseyi
toplantısına katılmak üzere bulunduğu Şili'nin başkenti Santiago'da aldı.


Baykal, yarın başlayacak toplantı öncesinde Şili Devlet Başkanı'nın liderler için verdiği akşam yemeğine katılmadan hemen önce Bülent Ecevit'in ölüm haberini öğrendi.


Deniz Baykal, Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'e bir mesaj göndererek
üzüntülerini iletti.


Mesajında, programını keserek cenaze törenine yetişmeye çalışacağını ifade eden Baykal, Rahşan Ecevit'in şahsında DSP'ye, Türkiye'ye ve sosyal demokrasiyi esas alan uluslararası camiaya baş sağlığı diledi.


Ecevit'in vefatından "büyük üzüntü" duyduğunu belirten Baykal, şunları
kaydetti: "Rahatsızlandığında 'Sayın Genel Başkanım artık kucaklaşalım' demiştim. Ne yazık ki bunu gerçekleştirmek mümkün olmadı. Programımı keserek cenaze törenine yetişmeye çalışacağım.


Ecevit, bir tarihi dönemin temsilcisiydi. Siyasi yaşamını ülkenin bağımsızlığı, dürüstlüğü ve onuru üzerine kurmuş bir liderdi. Herkesin ve ülkemizin yaşamında siyaset üslubunun oluşumunda çok özel bir yeri olan liderdi.


Siyasi üslubun, siyasi değerlerin oluşmasında kişisel değerleri her şeyin
üstünde değil ulusal değer ve onuru har şeyin üstünde tutarak siyasi mücadelesini sürdürdü ve siyasi üslubumuzun gelişmesine tarihi anlamda onur katan ve bu süreci belirleyen bir önder olarak yaşamını sürdürdü.


Her zaman ulusal onuru evrensel değerlerle kaynaştırarak siyasi yaşamını
sürdüren, siyaseti ilkeli götürmeyi esas alan bir liderdi. Hepimizin
öğretmeniydi. Siyaseti kapalı kapılar arkasında yapmayı reddeden ve bunu yaşamı boyunca engellemeyi de esas alan, bağımsızlıkçı, ulusal onuru her şeyin üstünde tutan bir lider olarak kaybı Türkiye için olduğu kadar uluslararası siyaset camiası için de önemli kayıptır. Bir tarihi dönemin kapanışıdır"


BAĞLANTILI HABERLER


Ecevit'in yaşam savaşı 172 gün sürdü


'Ecevit salı ya da çarşamba defnedilecek'


Ecevit Ailesinin soy ağacı


Bülent Ecevit kimdir? / Fotogaleri


Siyasiler Rahşan hanıma koştu


Ecevit sevgisi bayılttı


Rahşan Ecevit hastaneye geldi


GATA: Ecevit 22.40'da vefat etti


Acı haberi alan sevenleri GATA'da


Ecevit'in siyasetle geçen 52 yılı


Bülent Ecevit hayatını kaybetti

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!