'Ecevit salı ya da Çarşamba defnedilecek'

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, vefat eden eski Başbakan Bülent Ecevit'in salı ya da çarşamba günü toprağa verilebileceğini belirterek, "Sözün bittiği yerdeyiz, bundan sonra önemli olan defin sürecini ona layık bir şekilde gerçekleştirmek" dedi.

'Ecevit salı ya da Çarşamba defnedilecek'
'Ecevit salı ya da Çarşamba defnedilecek'
GİRİŞ 06.11.2006 06:44 GÜNCELLEME 06.11.2006 06:44

 Zeki Sezer, eski Başbakan Bülent Ecevit'in Oran Şehri'ndeki evinden ayrıldıktan parti genel merkezine geçerek, burada taziyeleri kabul etti. Sezer, daha sonra GATA'nın önünde bekleyen partilileri ziyaret etti.


Sezer, burada bir gazetecinin cenaze töreni programını sorması üzerine, "Program henüz belli değil, defin Salı ya da Çarşamba günü olabilir. Rahşan Ecevit ile bugün konuşularak karar verilecek. Tabii, devletin de bu kararda bir etkisi olacak" yanıtını verdi.


Bülent Ecevit'in cenazesinin nereye defnedileceğinin de belli olmadığını ifade eden Sezer, bu konuya da Rahşan Ecevit ile konuştuktan sonra karar verileceğini söyledi.


Zeki Sezer, şok halinde olduklarını belirterek, "Sözün bittiği yerdeyiz, bundan sonra önemli olan defin sürecini ona layık bir şekilde gerçekleştirmek" dedi.


Kimlerin başsağlığı dileğinde bulunduğunun sorulması üzerine Sezer, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başsağlığı mesajı gönderdiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın da bizzat telefonla arayarak başsağlığı dilediğini bildirdi.


Sezer, son derece üzgün olan Rahşan Ecevit'in sağlık durumunun iyi olduğunu, evinde dinlendiğini sözlerine ekledi.


(aa)


BAĞLANTILI HABERLER


Ecevit'in yaşam savaşı 172 gün sürdü


Bülent Ecevit kimdir? / Fotogaleri


Siyasiler Rahşan hanıma koştu


İlk taziye mesajı Çankaya'dan geldi


Ecevit sevgisi bayılttı


Rahşan Ecevit hastaneye geldi


GATA: Ecevit 22.40'da vefat etti


Acı haberi alan sevenleri GATA'da


Ecevit'in siyasetle geçen 52 yılı


Bülent Ecevit hayatını kaybetti

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi