Hrant Dink'siz Agos: Kendini insan...

Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından Agos gazetesi yaptığı duyuruda Dink’in “bilinçli ve alçak bir cinayet” sonucu öldürüldüğüne vurgu yaptı ve...

Hrant Dink'siz Agos: Kendini insan...
Hrant Dink'siz Agos: Kendini insan...
GİRİŞ 20.01.2007 09:18 GÜNCELLEME 20.01.2007 09:18

Agos gazetesi çalışanları, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in “bilinçli ve alçak bir cinayet” sonucu öldürüldüğünü belirterek, “Acımız hiçbir şeyle mukayese edilemez” dedi.


Agos gazetesi çalışanları internet sitesinden basın duyurusu yayınladı. Agos’un sitesindeki yayınını keserek Dink’in özgeçmişini, davalarını, ödüllerini ve bazı yazılarını yayınlayan gazeteciler kısa açıklamada “Genel Yayın Yönetmenimiz, kardeşimiz, dostumuz, en can yakınımız Hrant Dink'i bilinçli ve alçakça bir cinayet sonucu kaybettik. Acımız hiçbir şeyle mukayese edilemez. Kendini hala insan hissedebilenlerin başı sağ olsun” dedi.


Siteye Dink'in ölüm tehdidiyle ilgili 12 Ocak’ta Agos’ta yayınlanan “Niçin hedef seçildim” başlıklı yazısıyla bugün yayınlanan “Ruh halimin güvercin tedirginliği” başlıklı yazısı da yer aldı.


İngilizce ve Türkçe hazırlanan site Dink’e açılan davalara da yer verdi. Sitede, bazı davaların sürdüğünü belirterek açılan davaları sıraladı. Buna göre Dink, 2002 yılında Urfa’da verdiği bir konferansta “Ben Türk değil Türkiyeliyim ve Ermeniyim” dediği için “Türklüğü aşağılamaktan” üç yıl yargılandı ve beraat etti. Geçen yıl bir makalesi nedeniyle açılan davadan ise yine Türklüğü aşağılamak suçundan altı ay hapse mahkum oldu ve bu cezası ertelendi. Dink’in şu an yargılandığı davalardan biri, yargıyı etkilemek suçuyla kendisi ve AGOS’un yazı İşleri Müdürü olan oğlu Arat Dink ve gazetenin imtiyaz sahibi Sarkis Seropyan hakkında süren dava. İkincisi ise 22 Mart 2007’de başlayacak bir “Türklüğü aşağılama” davası.
Gazete çalışanları Dink’in özgeçmişinin yanı sıra ödüllerine de yer verdi. Sitede, Dink’in 2005’te “Ayşe Nur Zarakolu Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü”, 2006’da Stern Dergisi Kurucusu Henri Nannen adına verilen “Düşünce Özgürlüğü ve Cesur Gazetecilik Ödülü”, “Pen Award Fikir ve Düşünce Ödülü” ve “Bjornson İnsan Hakları Ödülü”nü kazandığı hatırlatıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye ile görüştü: Aynı adımı İsrail de atmalı!
Son Dakika: YSK kesin sonuçlarını açıkladı!