Tandoğan, Çağlayan şimdi de İzmir

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, mitingin altyapısını oluşturmak için güçbirliği kararı aldı. İzmir'de yapılması planlanan mitingin tarihi hafta sonunda netleşecek.

Tandoğan, Çağlayan şimdi de İzmir
Tandoğan, Çağlayan şimdi de İzmir
GİRİŞ 01.05.2007 00:26 GÜNCELLEME 01.05.2007 00:26

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, Ege Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (EKAM) toplantı yaptı. Toplantıya EKAM Müdürü Prof. Dr. Nurselen Toygar, Kadın Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Canan Güllü, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Yıldız Berger, Kadın Haklarını Koruma Derneği Başkanı Engin Demir'in katılımıyla yapıldı.


Prof. Dr. Toygar, Cumhuriyet ve laikliğe sahip çıkma konusunda İzmirli kadınlardan yoğun talep geldiğini, yapılacak miting öncesi güçbirliği oluşturmak amacıyla toplantı düzenlediklerini belirterek, 'Tandoğan ve Çağlayan mitinglerinde kadınlarımızla gurur duyduk. Laikliğin ve demokrasinin kalesi İzmir'e yakışır bir miting için harekete geçti. Miting tarihi hafta sonu netleşecek. Ancak İzmir'deki tüm sivil toplum kuruluşlarını, odaları, dernekleri, meslek örgütlerini, ünivresiteleri, sendikaları, kadınları gençleri, çocukları güçbirliğine çağırıyoruz. İzmir'de verilecek sınav çok önemli" dedi.


Tarihin kesinleşmemesine rağmen mail zinciri ile mitingin duyurusu başladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fişlerde yeni ücret! Vatandaşa isyanda, sakın ödemeyin
Faturasını tüm Türkiye ödüyor! Sadece bir ilde çalınan miktar 6 milyar TL