'Peşmergeler Türk TIR'ına el koydu'

Kürdistan Yurtseverler Birliği, Kuzey Irak’ta helikopter parçaları taşıyan bir Türk TIR’ına el konulduğunu iddia etti. TIR'ın gözaltındaki şoförü bugün mahkemeye çıkarılacak.

'Peşmergeler Türk TIR'ına el koydu'
'Peşmergeler Türk TIR'ına el koydu'
GİRİŞ 06.06.2007 10:08 GÜNCELLEME 06.06.2007 10:08
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin internet sitesinde yayınlanan haberde, Kuzey Irak’ta, alış-satışı Irak’ta yasak olan helikopter parçası yüklü bir Türk TIR'ına el konulduğu iddia edildi. Ranya'da en konulduğu iddia edilen TIR'ın gözaltına alınan şoförünün de bugün mahkemeye çıkarılacağı kaydedildi.

Helikopter parçalarının Türkiye'ye götürüleceği iddia edilen haberde, TIR'nın önceki gün Süleymaniye'nin Ranya ilçesindeki giriş kontrol noktasında yakalandığı duyuruldu.

Emniyet yetkililerine dayandırılan haberde, Ranya'da mahkemeye çıkarılacak Türk şoförünün, yasak helikopter parçalarını Dukok üzerinden Türkiye'ye götüreceği ve orada pazarlayacağı öne sürüldü.

YORUMLAR 16
  • KEMAL ÖZTÜRK 16 yıl önce Şikayet Et
    12 OYU da MHP miş. AKP ye oy vermez olaymış. Vermiş gibi konuşmayın.. Asker bir tehlike görürse girer. Muhtıra yayımlarken hükümetten korkmayan ordu şimdi mi hükümetten korkuyor. Bıraksın bu ayakları. Son dönemde olan bu olayların ve ölen askerlerimizin failleri AKP yani ülke düşmanlarıdır. Size bir örnek. KOD ADI KILIÇBALIĞI. Bir düşmanımı öldüreceksem 100.000 vatandaşım ölmüş bir önemi yok. Bunlar da aynı. Vatanını milletini düşünen kim. Herkes kendisine emredileni yapıyor. Bana MHP CHP AKP mevzularından bahsetmeyin. Bana bu noktalara kim emir veriyordan bahsedin.
    Cevapla
  • MUSTAFA AKKUŞ 16 yıl önce Şikayet Et
    kuzey ıraka. artık ilk hedef kuzey ıraka sakin olmayalım abd den korkmayalım yeter artık türk boyun eğmez abd ye hiç boyun eğmez ezilmişlikten kurtulalım artık yeterrrrrrrrrrr
    Cevapla
  • eren ergenekon 16 yıl önce Şikayet Et
    daha ne beklenebilir. yasa dışı iş yapmışmış da normalmiş yorumcunun biri de yorum yapmıış böyle birader orda yıllardır pkk destekleniyor yasa içi mi bu!!! nedir sizlerden çektiği şu milletin yahu sevmiyorsan bu ülkeyi Türklüğe saygın yoksa çeker gidersin burada Türk milliyetçiliği yapmayacağıza nerde yapacağız söke söke aldığımız tapulu topraktır burası! insan öz yurdunda esir mi olacak\' Türk milliyetçiliği kimseye kin gütmeden kendi kültürünü ve kimliğini geliştirme çabasıdır.! Allah aşkına engel olayın artık!
    Cevapla
  • Nuri Alpaslan 16 yıl önce Şikayet Et
    Sakin olalım arkadaşlar. Son 1 aydır Türkiye üzerine oyunlar sahne sahne oynanmaktadır.Bu oyunu sahneleyen görünmeyen eller bizleri batağa doğru itmeye çalışmaktadırlar.Şuanda oynanan oyun Abdulhamit\'in kurt\'larla dansı gibi oynanmaktadır.Türkiye\'nin bölgesinde ve Dünyada bir güç olmasını engellemek isteyenlerin oyunları.Zaman birlik ve beraberlik olma zamanı.Şunu asla unutmayalım zalimlerin bir planı varsa Allah\'ında bir planı var.Gevşeklik göstermeyin eğer inanmışsanız üstün gelecek sizlersiniz.(Ali imran;139)
    Cevapla
  • Polat can 16 yıl önce Şikayet Et
    yanlış anlamayın. yahu kürt kardeşlerim, ben şunu anlamıyorum ırak ta abd ve ingilizz işgali var ve orada kimsenin mal can namus emmiyeti yok madem peşmergelerin bir gücü var bunu ülkelerini işgal eden namuslarını kirleten işgal güçlerine karşı neden kullanmıyolar. Hala içişleerimize karıştırmayız diyolar iç işmi kalmış abd postu sermiş. Şu bilinmelidir, Türkiyeyi karşılarına alarak kuzey ırakta huzurun daim olması imkansız, ellereinden geleni yapıp Türkiye ile dost olmalılar, yoksa sürterek yaşarlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı