Japonlar ağır işçi robot üretti

Japonlar, çok zorlu şartlar altında çalışabilen insanımsı robot-işçi üretti. 1,60 metre boyundaki 'HRP-3' adlı robot, tornavidayı insan gibi kullanıyor, kumlu yamaçta yürüyor.

Japonlar ağır işçi robot üretti
Japonlar ağır işçi robot üretti
GİRİŞ 21.06.2007 13:10 GÜNCELLEME 21.06.2007 13:10
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Japonlar, çok zorlu şartlar altında çalışabilen insanımsı robot-işçi üretti. Bilim-kurgu filminden çıkmışa benzeyen 1,60 metre boyunda 68 kilo ağırlığındaki 'HRP-3' adlı robot, kumlu yamaçta hareket edebiliyor, bardaktan boşanırcasına yağan yağmur altında çalışabiliyor.


 'HRP-3', aralıksız 2 saat yürüyebiliyor, tornavidayı insan gibi hareket ederek gayet başarılı şekilde kullanabiliyor. Robot, 42 eklemi sayesinde insan vücudunun yapabileceği birçok hareketi yapıyor. Robotun 2010'a doğru satışa çıkarılması planlanıyor. Yaklaşık 95 bin avroya satışa sunulması beklenen robotun en büyük müşterisinin, inşaat firmaları olacağı sanılıyor.

YORUMLAR 4
  • şaban belada 16 yıl önce Şikayet Et
    Robot milleti. Abi yakında bu japonlar paso yatacak yapacak iş yok. robotlar sağolsun. Dışarıya da çıkmazlar ha robotlardan düğün davetiyesi gelirse düğüne giderler.
    Cevapla
  • Turgut ALP 16 yıl önce Şikayet Et
    . Bu işin sonunu kestirmek çok zor. Sıfır işçilik maliyetleri, %90 işsizlik seviyeleri,Savaşan canavar robotlar,Ülkeler arasındaki gelişmişlik farklarının dahada açılması vs. vs. Bu konuda YÖK acilen senaryo ve projeler geliştirmeli. Ah ulan şu laiklik elden gidiyor olmasa idi.Yapacak nede çok iş vardı. Ha bu arada vatan elden giderse laikliğede ihtiyaç kalmaz ona göre.
    Cevapla
  • selim birdal 16 yıl önce Şikayet Et
    . nigahban çok güzel bir noktaya deyinmiş ama bilirsiniz bizde araba alıp orasına burasına bir dünya aksesuar takmak meşhurdur. Japonlardan aklı başında ve sadece kendisine verilen görevi yapan, üzerine vazife olmayan işlere karışmayan bürokrat robotlar alınsa bile, kullanmadan önce o robote neler neler yükleriz. Bir de bakmışsınız hepsi her şeye karışır olmuş.
    Cevapla
  • nigahban 16 yıl önce Şikayet Et
    japonlardan ricam. bu japonlardan rica etsekte bizede aklı başında ve sadece kendisine verilen görevi yapan, üzerine vazife olmayan işlere karışmayan bürokrat robotlar yapsa; örneğin yök başkanı, dekanlar, Cparti Hgenel Pbaşkanları gibi. ne güzel olurdu ahh ahhhh. ülke huzura kavuşurdu vesselam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sokak ortasında 10 yaşındaki kız çocuğunu dövdü! Tepkiler sonrası çocuğunu bırakıp gitti
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi İsrail kararları