Karıncaların uzun yaşama sırrı

Karıncaların, topladıkları reçineyle yuvalarını dezenfekte ettikleri, böylece yaşam sürelerini iki kat artırdıkları ortaya çıktı

Karıncaların uzun yaşama sırrı
Karıncaların uzun yaşama sırrı
GİRİŞ 21.06.2007 14:24 GÜNCELLEME 21.06.2007 14:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Lausanne Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma sonucunda, Formica paralugubris cinsi karıncaların, köknar ağacı ya da reçine parçalarını yuvalarının her yerine yerleştirdikleri belirlendi.


Reçinenin, yuvaya zarar verebilecek Pseudomonas fluorescens bakterisi ve Metarhizium anisopliae mantarının barınmasını engellediğini, üstelik reçinenin içindeki maddelerin karıncıları etkilemediğini belirten İsviçreli bilim adamları, reçinenin tıbbi özelliklerine başvuranların sadece karıncalar olmadığına da dikkat çekti. Bilim adamları, arıların ağaçların tomurcuk ve kabuklarından topladıkları reçineli ve mum kıvamındaki propolisle kovanlarını kapladıklarının, 1980'lerde kuşların da yuvalarına parazite karşı bitkisel bir madde yerleştirdiklerinin anlaşıldığını vurguladılar.


Karıncaların sağlık önlemleri alma becerilerini gösteren bu araştırma Proceedings of the Royal Society dergisinde yayımlandı.


(aa)

YORUMLAR 5
  • Meryem Aköz 16 yıl önce Şikayet Et
    Karıncalardan insanlık dersi .... Allah\'ın karıncalara bu ilhamı biz insanlarada bir öğüt içeriyor olabilir. Evlerimizi temiz tutmamız ve sağlıklı yaşamak için çaba sarfetmemiz. Sonuçta bedenimiz ve sahip olduğumuz herşey Allah\'ın bize bir emaneti. Karıncaların bu muntazamn yaşamları sonsuz güç sahibi yüce Rabbimizin eseridir ve bizim için bir çok ders içermektedir...
    Cevapla
  • baran soyer 16 yıl önce Şikayet Et
    Sonsuz yaratılış ve ilim. Bu örneksiz yaratılış ve ilim gösteriyor ki yerde ve gökte olan her şey yalnızca tek bir güç olan Allah tarafından kontrol ediliyor.Kendi yaratılışından bile habersiz olan bu minik canlı Allah\'ın ilhamı sayesinde hareket ediyor. Ne yanlış yapıyor ne eksik..Her şey belli bir düzen ve kontrol ile ..Buna da ancak sonsuz ilim ve güç sahibi olan Allah güç yetirir..
    Cevapla
  • ibrahim35 16 yıl önce Şikayet Et
    Allah\'ın yaratma sanatı. ufacık beyni var ama belli ki Allahın ilmiyle hareket ediyor
    Cevapla
  • kenan gün 16 yıl önce Şikayet Et
    nerden bilecekler bunları... Bu minicik karıncalar nasıl olur da bunları bilebilir.Bunlar kimya mı okudular,yoksa tıp mı.Herşey gibi karıncalarda Allah\'ın ilhamı ile hareket ediyorlar. Yüce Allah\'ın ayetleri yerde, gökte, heryerde.tabi görebilene.
    Cevapla
  • Abdullah Mehdi SİN 16 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM İN AYETLERİ. bir karıncanın herhangi bir tıp fakültesi bitirme olasılığı olmadığına göre RABBİMİN HANGİ NİMETİNİ YALANLAYACAKSINIZ....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yönetilemeyen Türk futbolunda yeni olay! 3. kez sahadan çekilme vakası
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu