Öcü amca el kadar bebeyi korkuttu

'Dayanamayacağım! Bu kızın saflığı beni çıldırtıyor. Sonunda itiraf edeceğim, çarem yok' diyen Abdurrahman Dilipak, 'el kadar bebe'ye bakın nasıl 'bööö' dedi ve ne kötülük etti!

Öcü amca el kadar bebeyi korkuttu
Öcü amca el kadar bebeyi korkuttu
GİRİŞ 01.08.2007 10:03 GÜNCELLEME 01.08.2007 10:03
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Abdurrahman Dilipak'ın köşe yazısı


Ah şu aptal sarışın şey!


Dayanamayacağım! Bu kızın saflığı beni çıldırtıyor. Sonunda itiraf edeceğim, başka çarem yok.. Biz baltalarımızı toprağa gömmedik. Pardon, kör testereleri paslandırmak için toprağa gömdük ve bir gün onları çıkartıp hepinizi kıtır kıtır keseceğiz..
İtiraf ediyorum, sizin için takrir-i sükûn yasaları çıkaracağız, “gık”ınız çıkmasın diye..


Sizi özel mahkemelerde yargılayacağız. Savcısı olmayacak, avukat tutmanıza izin vermeyeceğiz, temyiz de olmayacak. Yargıçlarımız sizin için karar verirken yasaya bakmayacaklar, verdikleri karar yasa olacak.. Ohh!


Hele bir iktidarı tam olarak ele geçirelim görürsünüz. Seçim derseniz, açık oy gizli tasnif.. Adayları biz belirleyeceğiz, tek parti olacak.


Kuvvetler ayrılığı da neymiş, hepsinin köküne kibrit suyu.. Tek parti yeter.. Partimizin il ve ilçe başkanı, aynı zamanda belediye başkanı vali ya da kaymakam... Zaten niye hem belediye başkanı, hem de kaymakam, vali var ki! Birleştiririz gider. Gerekirse garnizon komutanı, parti başkanı, vali, belediye başkanı, Cuma imamı hepsi aynı kişi olur.. Tasarruf sağlanır, işlerde hız kazanılır..


Çarşaf giyme mecburiyeti getiririz.. Okullarda herkes yeşil önlük giyer, erkek öğrencilere sarık sarma mecburiyeti getiririz.. Afrika'dan, Arabistan'dan, Çin'den gemilerle sarık ithal ederiz artık.. Kıyafet devrimi yaparız anlayacağınız..


Miladi takvimi, Gregoryen takvimi ve Latince'yi yasaklayacağız tabii.. Hani birkaç yıllığına okur yazar oranı %5-10 filan olacak ne yapalım..
Üzgünüm ama sigara ve tabii içki de yasak olacak.. Eee herkes çarşaf giyeceği için plajlara da gidemeyeceksiniz; bar pavyon da yok. Memleketteki tüm heykelleri kaldıracağız.. Resimleri sansürleyeceğiz.. Basın özgürlüğü kalkacak; gerek yok.


Bana kalsa futbolu da yasaklardım.


Sinema, tiyatro bunlar gavur icadı. Müzik de yasak; bale, opera filan da..
Bu kadar gazeteye gerek yok.. Tek vatan, tek bayrak, tek gazete, tek radyo, tek Tv, tek parti, tek tip elbise; bunların bölünmesine karşıyız.. Ya seversiniz, ya da terk edersiniz bu ülkeyi.


Herkese her sabah and içireceğiz, devlete sadakat göstereceklerine, ilke ve inkılablarımıza özden, samimiyetle bağlı yaşayacaklarına hatta canlarını seve seve feda edeceklerine dair..


Her köşeye önderlerimizin vecizelerini yazacağız.. Onların aziz hatıralarını yaşatacak panolar astıracağız..


Liderlerimiz ömür boyu seçilecek. Ne o zırt pırt seçim.. Adı Führer yani “ulu önder”.. Yani Monark (Tek adam) olacak..


Takıyye yapıyoruz, takıyye!
Demokrasi küfür rejimidir!
Batılılaşmaya inat sizleri Araplaştıracağız..
Kargadan başka kuş tanımayız.


Otomobil yasak deve ile yolculuk başlayacak.. Deve sütü satılacak marketlerde.. Hem daha çevreci ya.. Formula 2'de deve yarışları düzenleyeceğiz.. Var mı diyeceğiniz?.


İdam cezası geri gelecek. Aleme ibret olsun diye Kızılay'la Ulus arasına daimi idam sehbaları kuracağız..


İnternet gavur icadı yasak..


Bu Tuğçe hanım da aynen Şanar gibi. O da farkında değil, bir gün hepinizi keseceğiz hem de kıtır kıtır..


Hitler, Musolini ve Stalin için anma günleri düzenleyeceğiz.. Kuzey Kore ile diplomatik ilişkilerimizi geliştireceğiz.. İran'la ve Suudi Arabistan'la da eğitim işbirliği anlaşması yapacağız..


Döviz ve yurtdışına çıkış yasak olacak. Sadece Hacca izin var. Umreye izin var..


Var mı bir diyeceğiniz. Millet böyle istiyorsa, itiraz edecek kimse var mı?
Yok hanım öyle içki masasında başörtülü bir hanım.


Siz Tuğçe hanım, evet siz, kadın kısmı evinde oturur. Eve dönüş başlayacak yakında. Kadın evinde erkek dışarıda olacak.. Haddinizi bilin.. Oturun oturduğunuz yerde.


Demokrasi, insan hakkı, kadın hakkı filan demeyin, kafam karışıyor. Yok öyle bir şey kardeşim.. Hem zaten kadın hakkı olur mu, Hakkı erkek adı!
Bir gün ellerimizde kör testerelerle kapınıza dayandığımızda artık sizin için geç olmuştur.. Far altında tavşan yakalar gibi yakalayacağız sizi, Aşkale mi olur, Başkale mi, söz dinlemeyecek olursanız göndeririz artık bir yerlere. Bizimkiler evlerinde rahat, size varlık vergisi mi olur, yol vergisi mi, yükleriz vergileri, bugüne kadar siz bizi sömürdünüz, sıra bize gelmişken ödeşiriz hani bu arada..


F Tipini çok ararsınız o zaman, itiraz eden varsa Yedikule zindanlarına. Stadyumları hapishaneye çevirdik mi, sorun kalmaz..


O zaman devlet biziz ya, her yere yazdıracağız: “Devlete sadakat şerefimizdir” ve yazdıracağız mahkeme kapılarına “Devletimizin temeli adalettir” diye.. Açlara Ramazan'da iftar vereceğiz. Hani herkes oruç tutsa aç kimse kalmaz kardeşim.. İftarı birlikte yaparız.. Sahuru da idare etsinler artık..


Tuğçe kız, her zaman böyle açık konuşmam.


Bu İmam Hatipleri, Kur’an kurslarını, her köşeye açtığımız camileri biz hep Suudi parası ile yapıyoruz.. Konteyner dolusu yeşil dolar gelir bize kapı kapı dağıtırız.. Çarşaflılar özel eğitimli kuryelerdir aslında. Çarşaflarının altında bilgisayar bile var çoğunda, çünkü dağıttığımız paraların hesabını küçük hesap makineleri yapamıyor.. Bu sakallıların başörtülü hanımların çoğu maaşlı memur, çoğu profesyonel anlayacağınız. Kimi biyonik robot. Akşamları kafalarına bir kask geçirilip uyurken bir gün sonra yapacakları şeyler şuur altlarına kaydediliyor..


Bizim ağımıza düşen kurtulmaz kızım. Sen de katıl bize, hayatını yaşa.. Sen aslında zeki birine benziyorsun. İnan tam sana göre bir çarşafımız var, sana ne de yakışır ama! Denemek ister misin? Mesela bir gün giy ve gazeteye git bakalım ne oluyor.. Bir gün de star olursun, Türkiye'nin gündeminde bir numara olursun.


Bir başka hayat mümkün.. Hem zaten biz istesek de, Amerikalılar kadar, Avrupalılar kadar adam öldüremeyiz, bu kadar soyamayız.. Biz daha iyiyiz..


Karar senin. (Aslında ben bu yazımda şifreler gizli, sizinle ilgili bazı merkezlere bilgi vermiş oluyorum.)


Selâm ve dua ile..


adilipak@vakit.com.tr


(Vakit)


Editörün notu: Şimdi Ece Temelkuran'ı bile çileden çıkaran bazı okurlarımız çıkıp, 'Siz nereden biliyorsunuz Tuğçe Baran'ın minyon bir tip olduğunu?' diye hafiyesi Mahmut edasıyla 'biz biliyorduk zaten birinizin bir hesabını olduğunu. seni gidi hınzır seni!' diyecektir... Peşinen yanıt verelim: 'Valla billa biz Selahattin Duman abimizin yalancısıyız...' 

YORUMLAR 135
  • salih akdeniz 16 yıl önce Şikayet Et
    Evet bay dilpak. aslında bunların bir kısmı olsa pekte fena olmaz hatta bazı şeyleri de dünya özellikle avrupa birliği bizden öyrense ve benimsese fena olmaz yani kendi kendimizle dalga geçeceyimize bir şeyler üretsek yani diyorum örneyin ucan halı uçan araba falan yani hep lafmı üreteceyiz. demi yani
    Cevapla
  • ayhan birol 16 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim sen ziya gökalp okumaya devam et. Adam kürt;\"Kürtçülüğün esasları\" diye bir risale kaleme alır amaç Osmanlıdaki Ulusalcılık ve etnisiteyi körüklemek.Şartlar değişir olur sana risalenin adı \"Türkçlüğün esasları\" İş bunula bitmez \"Moiz kohen\" olur sana \"Tekin alp\" Türk milliyetçiliğinin yılmaz savunucusu olur.İran daki bahailiğin savunucusu kimdi;İngilizler! peki Mısırın kurtarıcısı kim? Kimden kurtardı Mısırı?Peki Irakı kim kurtardı? Ya suriyeyi kim kurdu?Haim Naum kim ? Lozanda ne işi var?Peki lozandan sonra Mısırda ne işi var?
    Cevapla
  • ayhan birol 16 yıl önce Şikayet Et
    Yorumları okudukça sevincim arttı. Çünkü ilk yorumumda bkn.\"Resmi tarih\" dedim, ama önceleri pek az insan anlamış fakat sonraki yorumlarda şunu gördüm.İslami duyarlılığı olan okumuş kesim laik kesimden çok daha kültürlü ve esprili..Saol Sn.Dilipak beyinleri zorlamaya bile gerek yok şimdiki laikler kitap okumuyor ve tarih bilmiyor galiba,hiç olmazsa eski solcular kitap gazete okuyordu yav.Daha istiklal mahkemesinden bi haber laik ulusalcı takımı var. espriyi anlayan tüm kardeşlerime kalp dolusu sevgiler.
    Cevapla
  • murat can 16 yıl önce Şikayet Et
    Ya tam bir komedi. Varya dilipakmıydın neydin yazını okuyunca acaba bu adam komedyenliğemi başladı diye düşündüm. Yazın ne amaçla yazdığını acaba sen çözebildinmi gerçekten merak ettim inşallah buna bir açıklık getirirsiniz
    Cevapla
  • mustafa arslan 16 yıl önce Şikayet Et
    ezberler bozuluyor cevap a cevap. gerçekler acı değil mi ezberler bozuluyor bu bir hakikat gerçekler çok çok acı ama bu memleket bu millet bu acı gerçekleri yaşadı sıra millette rahatsız olmayınız birileri akan suyun yatağını değiştirmeye çalışır ama bu çok zordur. herşey aslına rücu eder rövanş rövanş :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!