Mümtazer Türköne hızlı ülkücü çıktı

Bekir Coşkun’a “Çomar’’ diyen, şovmen Okan Bayülgen’i de gördüğü yerde döveceğini ilan eden, Prof. Mümtazer Türköne, 12 Eylül döneminin hızlı ülkücüsü çıktı.

Mümtazer Türköne hızlı ülkücü çıktı
Mümtazer Türköne hızlı ülkücü çıktı
GİRİŞ 05.09.2007 00:46 GÜNCELLEME 05.09.2007 00:46
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Gazeteci Bekir Coşkun’a “Çomar’’ diyen, şovmen Okan Bayülgen’i de gördüğü yerde döveceğini ilan eden AKP milletvekili Özlem Türköne’nin eşi, Prof. Mümtazer Türköne’nin, 12 Eylül döneminin hızlı ülkücülerinden biri olduğu ortaya çıktı.


Türköne 12 Eylül’den sonra tutuklanarak, Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri mahkemesinde mahkemesinde 15 yıl hapis istemiyle yargılandı. Anayasa’yı değiştirmeye teşebbüs suçundan hakim karşısına çıkan Türköne’nin davası, zaman aşımına girerek düştü. Şovmen Bayülgen’in, Milletvekili eşi Özlem Türköne ile canlı yayında yaptığı konuşmaya tepki gösteren ve 'Rastlarsam döverim' diyen Prof. Dr. Mümtazer Türköne, 'Eşimle konuşurken öfkelendim. ’Bu adama bir yerde rastlarsam döverim herhalde’ dedim. Sonra da ’Şimdi değil de soğuduktan sonra hakkından geleyim’ dedim. Yaptığı saygısızlıktı ve ısrar etti’’ demişti.

Bayülgen, seçimden önce NTV’de İstanbul 1. bölge adayları AKP’li Özlem Türköne ile CHP’li Berhan Şimşek’i konuk etmişti. Türköne, Berhan Şimşek’in her sözüne itiraz edip konuşturmayınca Okan Bayülgen araya girerek, 'Özlem siyasette yeni' demişti. Özlem Türköne de, kendisinden ’Özlem’ diye bahsedilmesine alındı ve sadece ismi ile değil soyadı ile de anılmasını istedi. Bu kez de Bayülgen ile Türköne arasında tartışma çıktı.

BOMBACILARI KAYDEDİYORMUŞ


DYP eski Genel Başkanı Tansu Çiller’in danışmanlığını da yapan Prof. Türköne hakkında 12 Eylül döneminde dava açılmıştı. MHP-Ülkücü Kuruluşlar davasının iddianamesi ve savcının esas hakkındaki mütalaasında, Türköne hakkında şu ifadelere yer verilmişti:


“Sanık ÜGD yönetim kurulu üyeliğine seçildikten sonra illegal çalışma yaparak masa teşkilatının kurulmasında etkin rol oynadığı, yönetici olarak faaliyeti sevk ve idare ettiği, MHP Gençlik kollarında ele geçen mavi plastik harita metot defterinde, sanığın tuttuğu gece nöbetlerine ilişkin el yazısı ile notlar bulunduğu, 7.10.1977 tarihli notunda ( Saat 05.00 civarında komünistlerin oturduğu bir kahve dinamitlenmiş, bizim arkadaşlardan Selim Türkmen yakalanmış, diğerleri aranıyor. Gençlik kollarına bildirildi) denilmektedir. 10.10.1977 tarihindeki nöbetindeki notunda ise kendi el yazısı ile ( Keçiören’de komünist öğretmenin evi taşlandı. 4 arkadaşımız şubeye götürüldü) notu bulunmaktadır. Sanığın örgütün amacı doğrultusunda yayınlar yapan Genç Arkadaş dergisinin sorumlusu olduğu, eğitim masasında görev aldığı ve Anayasal nizamı cebren değiştirmeye teşebbüs suçuna feran iştirak ettiği anlaşılmıştır’’


Gazeteport

YORUMLAR 65
  • yusuf çakır 16 yıl önce Şikayet Et
    haber 7 ye ve bazı kardeşlerimize derin üzüntümüzü söylüyor ve açıklama bekliyoruz.menfi karakterli kardeşlerimizi ağır ithamlarından dolayı Allah ıslah etsin.. haberin yayınlanma tarzı ve yapılan yorumlar bizleri ziyadesiyle üzmüştr.bugün marjinal kimselere, ülkücülükten geçinenlere, sorumsuz siyasetçilere(açık söylüyorum mhpye) kızanlar asıl ülkücü kimliğini karalamıştır.bugün mhpnin çoğu tavrı ülkücüleri rahatsız etmektedir ülkücüler sadece mhpde değil mhpdekilern hepside ülkücü değildr.bu vatan için can vermş islamı yaşama amacı seçmiş ülkücüler bu iftira ve hakaretleri haketmemektr.şu iyi bilnsinki ülkücülr inançlı kimselerdr dinsizlkle suçlamak onlrn aczidir.
    Cevapla
  • Selim MILES 16 yıl önce Şikayet Et
    hijyenden ölecek miyiz?. Sayın Türkünenin yazdıklarını çok beğendim. Abartılacak ve alınacak bir şey yoktur. Mahallemizde ki duvarların, veya sokağımızda ki tek çeşmenin o günkü ve o zamana ait sosyolojik tesirlerinin incelenmesi gibi bir şey. Eskiden çeşme başında kurulan dostluklar ve birbirlerini tanıyan mahalle gençleri şimdi evlerinde ki musluğun akmasından dolayı mahallerinde ki sakinleri tanımıyorlar, arkadaşlarını ise chat ortamında arayıp buluyorlar. Aynı mantıkla yapılmış bir inceleme...
    Cevapla
  • Arma Dillo 16 yıl önce Şikayet Et
    mustafa akman . Size katılıyorum. Değerli insanlarımız daha seçici olmaya özen göstermesi lazım. Bir zamanlar siyaset meydanı denen programda istedikleri kişileri sonuna kadar konuşturup istemediklerini nasıl oyuna getirdiklerini biliyoruz. Kendilerini milletten daha akıllı görenler derslerini aldılar. Ama bazıları hala aynı kafada.Onlara bir ders az gelir. Bayülgen gibilere de programlarında siyasi görev verdiler.Ama tutmadı.Bir haberde arkadaşı çeken magazincilere(burası benim mahallem çıkın dışarı)demişti çok komik
    Cevapla
  • Kürşat Kadir ALPEREN 16 yıl önce Şikayet Et
    ÜLKÜCÜ DÜŞMANLIĞI NİYE? . Bir kimsenin bayrak inmez, ezan dinmez demesi, vatanımı seviyorum demesi, önce milletim demesinden niye insanlar rahatsız oluyorlar? Müslüman-Türk olmakla övünmek suç mu? Niye hep olumsuz yönleri öne çıkarılır bu insanların? Sanki ülkücü olmak suçmuş gibi \" bu da ülkücüymüş\" gibi başlıklar niye atılır? Anlam veremiyorum. O insanlara söylenecek bir tek cümle var: Ülkücü gençler, vatanına-milletine, dinine-devletine hizmete devam edeceklerdir. Bu böyle biline. İSTİSNALAR KAİDEYİ BOZMAZ.
    Cevapla
  • Ali KANDEMİR 16 yıl önce Şikayet Et
    NE OLMUŞ YANİ?!... Eski defterleri karıştırmanın âlemi yok... 10 senedir sayın Türköne\'yi takip ediyorum... Düşünen, kendini yenileyen, \"adam gibi adam\"... Bırakın artık bu ucuzlukları...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheliye tutuklama talebi
Akaryakıta çifte indirim geliyor! EPDK'dan yeni karar