Ünlü İtalyan tenor Pavarotti öldü

Bir süredir hastanede tedavi görmekte olan ve günümüzde en büyük opera sanatçısı sayılan dünyaca ünlü İtalyan tenor Luciano Pavarotti bu sabah hayata gözlerini yumdu.

Ünlü  İtalyan tenor Pavarotti öldü
Ünlü İtalyan tenor Pavarotti öldü
GİRİŞ 06.09.2007 07:58 GÜNCELLEME 06.09.2007 07:58
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

İtalyan Haber Ajansı ANSA, Luciano Pavorotti'nin öldüğünün duyurdu.

Pavarotti'nin menajeri Terri Robson, geçen yıl pankreas kanseri olduğu anlaşılan ünlü sanatçının bugün erken saatlerde öldüğünü söyledi. Bazı çevreler tarafından kuşağının en büyük opera sanatçısı olarak gösterilen Pavarotti 71 yaşındaydı.

-ÖZGEÇMİŞİ-

Modern (Opera) dönemindeki en önemli ses sanatçılarından Pavarotti 1935'te İtalya, Modena'da doğdu. İlk müzik deneyimini şehrindeki koroda, babası Fernando ile yaşadı. Delikanlıyken, babasıyla Gioachino Rossini adlı koroyla Galler'e gitti. Llangollen uluslararası şarkı söyleme yarışmasında birinci oldu ve bu onu bir tenor olmak konusunda hırslandırdı.


Aslında bir öğretmen olmak için yetiştirilen Pavarotti, Arrgio Pola ve Ettore Campogallianni tarafından aldığı derslerle Concorso İnternazionale adlı ödülü 1961 yılında kazandı ve opera dalındaki başlangıcını bir tiyatro salonunda La Boheme eseri ile aynı yılın 29 Nisanında yaptı.


Bundan sonra Güney ve Kuzey Amerika, Asya, Afrika, Avrupa ve Avustralya'da birçok kez konser verdi. Ayrıca bu ona Dünyanın birçok yerinde konser veren 3 tenordan biri olma gibi bir mevki sağladı. Ardından Modena'da genç şarkıcıları eğitecek bir okul açtı. "Şu zamana kadar gelmiş geçmiş şüphesiz en önemli tenor" olarak nitelendirilen Pavarotti, pankreas kanseri nedeniyle yaklaşık bir yıl önce ABD'de ameliyat edilmişti. Pavarotti, bir süre önce de Modena'da hastaneye kaldırılmıştı.

YORUMLAR 52
  • muhalifsirin 16 yıl önce Şikayet Et
    son olarak. Allah herkese son nefese kadar ve son nefeste imani nasip etsin.Allah diledigine hidayeti verir,yani o secer insanlari.Cografi bolgelere gore vermez imani.Iyi bilin ki,gayri muslimlerin hali fenaysa,sorgulari zor olacaksa,muslumanlarin sorgulari daha zor olacak.Bir kolenin ve zenginin sorgusu nasil farkli olacaksa,peygamberimiz hakkinda bir ton sey bilenle,adini ayda yilda bir TVden duyanin ayni olmayacaktir.iyi gunler
    Cevapla
  • muhalifsirin 16 yıl önce Şikayet Et
    devam. zira onun durumu sadece onu ve Allahi ilgilendirir.Simdi lafi ters anlayanlar Pavarotti cennetliktir dedim zannedecek.Zaten isin asli, bu tartismayi yapmak bile utanc verici,ama bazi insanlarin rahatligi rahatsiz edici,sen Allahin sansli kulu olarak millete bilet kesiyorsan kendine sunu sor,sen nasil musluman oldun?Eger sahabe kalkip ortaasyaya dayanmasa,cennete gidebilme ihtimaline sahip olup diger millete rahatca cehennem bileti kesseydi,senin dedelerinin ve senin halin ne olurdu?
    Cevapla
  • muhalifsirin 16 yıl önce Şikayet Et
    islam hak dindir,bundan kimsenin suphe ettigi yok. Ama burada focusun bir gayrimuslim olmasi cok kotu.Eger Pavarottiyo cehenneme yolluyorsaniz siz once kendinizi sorgulayin.Nasil bu kadar rahatsiniz anlamiyorum,kendinizi Turkiyede dogdugunuz icin sansli mi goruyorsunuz.Masallah bazilari Irandakilerin de kesmis biletini.Eger butun kafirlerin cehenneme gidecegine samimiyetle inaniyorsaniz,o halde evde oturmaniz iki yuzluluk,baska bir sey degil,milyarlarca insan sizden davaci olacak.Sadece dustugunuz celiskiyi gosteriyorum,Pavarottinin durumundan bahsetmiyorum
    Cevapla
  • sümeyye kutlu 16 yıl önce Şikayet Et
    halil demirel bey. halil bey insanlar sizin gibi uslübuna dikkat etse kimse tepki göstermeyecek.ama farkındasınızdır neler yazıyorlar.yazılarında yol göstericilik yerine küfür var sanki.amaçları sadece tartışma yaratmak.bu da bazı arkadaşlarımızı rahatsız ediyor.yoksa bazı şeylerin tartışılmayacağı muhakkak,doğrusunuz.
    Cevapla
  • halil demirel 16 yıl önce Şikayet Et
    . dolayısıyla uzaklaşmış olduğunuz ehli sünnet itikadını ehli sünnet alimlerinin kitaplarından öğreniniz. İslam dini yeryüzüne gelişiyle diğer bütün dinlerin hükmünü ortadan kaldırmıştır. Ecdadımız bu dini diğer insanlara yaymak için uğraş vermiştir. Ama şimdi maalesef müslümanım diyen bile böyle imansız insanların bile cennete gidebileceğini sanıyor. İtikadlerini gözden geçirmeleri tavsiye olunur. Allahü teala doğru yola erdirsin cümlemizi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık fiyatları belli oldu! İşte İstanbul, Ankara ve birçok ilde ortalama fiyatlar
İsrail ordusu Refah'a karadan girdi: Sınır kapısı ele geçirildi