Bakan Şahin: Kapatma davası duyduğuma mutlu olmadım

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, DTP'nin kapatılmasıyla ilgili açtığı davaya ilişkin olarak, "Yeni Bir Anayasa konulu tartışma platformunda böyle bir haberi almış olmaktan dolayı pek mutluluk duymadım" dedi.

Bakan Şahin: Kapatma davası duyduğuma mutlu olmadım
Bakan Şahin: Kapatma davası duyduğuma mutlu olmadım
GİRİŞ 16.11.2007 14:16 GÜNCELLEME 16.11.2007 14:16
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Mehmet Ali Şahin, Abant Platformu'nca Kartepe'deki bir otelde düzenlenen "Yeni Bir Anayasa" toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şahin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, DTP'nin kapatılmasıyla ilgili açtığı davanın sorulaması üzerine, yargıya intikal etmiş bir konuda Adalet Bakanı olarak değerlendirme yapmasının uygun olmayacağını söyledi.

Ancak, "Yeni Bir Anayasa konulu tartışma platformunda böyle bir haberi almış olmaktan dolayı pek mutluluk duymadım" diyen Şahin, "Çünkü yeni bir anayasa demek, daha demokratik, daha özgürlükçü bir anayasa demektir. Türkiye'nin geleceğiyle ilgili burada Türk aydınlarıyla birlikte değerlendirme yaparken, bir siyasi parti hakkında dava açılmış olması tabii hoşuma giden bir şey değil. Ancak, şu tabloyla ilgili önce siyasiler kendilerini bir çek etmeliler" şeklinde konuştu.

"Parti yöneticilerini mi kastediyorsunuz?" sorusuna karşılık Şahin, "Hayır, tüm siyasileri kast ediyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "parlamento dışı kalırlarsa, onları da dağa gönderirsiniz" şeklindeki sözlerinin anımsatılması üzerine, Şahin, "Türkiye'nin siyasi parti mezarlığı görüntüsünden kendisini kurtarması gerektiğini" söyledi. Şahin, "Bu konudaki en büyük sorumluluk da siyasetle meşgul olanlara aittir" dedi.


(Cihan)

YORUMLAR 11
  • YAVUZ H. TAN 16 yıl önce Şikayet Et
    Sizi ne mutlu eder?. Sn.Bakan,Türkiye artık hergün bir kaç şehit töreni yapar oldu.Bu durumlarda bu hükümet döneminde müthiş artışa geçti.Çiller hükümeti bile sıfır terörle teslim etti ülkeyi.Şimdi merak ediyorum, şehit cenaze törenleri mi sizleri mutlu ediyor???
    Cevapla
  • cılgın besiktaslı 16 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi fukaraları insanlıktan nasibini almamış insanlar . Siz atinin medeniyet ufku için bir utanç kaynağısınız.siz sadece beyni tek fonksiyonlu olan varlıklarsınız..sadece yasakları savunuyorsunuz.ama maalesef susturmaya çalıştığınız sesler.gün gelipte boğazınıza tıkanmaya başladığı zaman gercek demokrasi peşinde koşan insanlık fukaraları olmaktan öteye gidemeyeceksiniz
    Cevapla
  • cılgın besiktaslı 16 yıl önce Şikayet Et
    sevgili marilyn manson. sen bu ülkedeki yoksul zekalı insanlar arasında bir numarasın.mademki milliyetçisin mademki türksün mademki sen başkasının görüşlerini kimsinki sen diye eleştirebiliyorsan yada o gücü kendinde görüyorsan..neden adın marilyn manson.mahir veya mahsun değil.
    Cevapla
  • mustafa akgedik 16 yıl önce Şikayet Et
    bune perhiz bune lahana. sayın bakan ıraklılara bürolarını kapat terorist partisi diye baskı yapıyorsunuz bunlar neyin partisi söylermisiniz hepsi bölücülük yapıyor direk idamla yargılanmaları lazım tabi yakalananları salarsanız dağa gidderler geldikleri yere ancak asarsanız gidemezler dağa sen kendin yakalayıp bırakıyon avrupara iade etmedin diye sızlanıyon sizleri anlamıyor bu halk artık size oy verdim iki seçimdede ancak artık vermeyecem böle devam eder teroristlere sahip çıkarsanız
    Cevapla
  • zeynep atak 16 yıl önce Şikayet Et
    yorumsuz. Allah aşkına sayın Bakanım siz neyden mutlu olursunuz? Şahsen bir TÜRK olarak benim duyduğum en güzel haber bu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan Refah hakkında skandal açıklama
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimalleri! İşte tüm hesaplar...