Doğaner: Malesef kurtulan olmadı

Atlasjet Havayolları Genel Müdürü Tuncay Doğaner, düzenlediği basın toplantısında, havanın uçuş için çok elverişli olduğu söyledi ve düşmenin bir dizi soru işareti taşıdığını açıkladı.

Doğaner: Malesef kurtulan olmadı
Doğaner: Malesef kurtulan olmadı
GİRİŞ 30.11.2007 06:48 GÜNCELLEME 30.11.2007 06:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Atlasjet Havayolları Üst Yöneticisi Tuncay Doğaner, İstanbul-Isparta seferini yaparken düşen uçakta kurtulan olmadığını bildirdi.


Doğaner, Atlasjet'in Florya'daki genel müdürlük binasında kazaya ilişkin basın toplantısı düzenledi. Tuncay Doğaner, olayla ilgili açıklama yaptığı sırada yanına gelen bir görevli kendisine bilgi verdi. Doğaner, daha sonra "Şu anda helikopter, enkazın yanında. Maalesef hayatta kalan olmadığı bilgisini aldık" dedi.


Doğaner, hava şartlarının, görüş şartlarının uçuşa elverişli olduğunu belirterek, "Bundan daha güzel bir hava olamaz. Ancak meydan, pist görüldükten sonra, uçağın buraya nasıl düştüğü bir araştırma konusudur" dedi.


Doğaner, kazada kurtulan olmadığını belirterek, "Hepimizin başı sağolsun. Şehit olanlara Tanrı'dan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum" diye konuştu. Uçağın normal şartlarda Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na geldiğini ifade eden Doğaner, sözlerine şöyle devam etti: "Meydan görüldüğünü ve yaklaşmaya devam ettiklerini kuleye bildirdikten sonra uçakla temas kaybolmuştur. Uçakla temas kaybolduktan sonra bize haber geldi. Arkasından ilgili bütün birimlere haber gitti. Söylentiler dışında uçakla ilgili herhangi bir temasımız olmadı. Bir hava kurtarma helikopterimizin pilotu ve ekibi, uçağın yerinin meydanın kuzey-batısında Kıraç köyü yakınlarında olduğunu tespit etti. Hava şartları, görüş şartları herhangi bir yağmur, rüzgar yoktu, uçuşa son derece elverişli. Bundan daha güzel bir hava olamaz. Ancak meydan, pist görüldükten sonra uçağın buraya nasıl düştüğü bir araştırma konusudur. Teknik bir arızayla uzaktan yakından bir ilgisi yoktur."


Tuncay Doğaner, uçağın Priştina'dan geç geldiği için İstanbul'dan geç kalktığını kaydetti. Süleyman Demirel Havalimanı'na yaklaşması ve görüşü gayet kolay bir hava alanı olduğunu dile getiren Doğaner, "Bundan sonraki safha kara kutunun bulunup incelenmesidir. Artık konu bizden çıkmıştır. Uçağın herhangi bir arızası yoktur. 1996 model MD83 tipi uçak... Bakımları yerindedir. Bakımlarıyla ilgili bir hata söz konusu değildir. Uçak World Focus Havayolları uçağıdır. Yolcuların bütün sorumluluğu bize aittir. Rahmetli arkadaşlarım eğitimden yeni dönmüş son derece deneyimli pilotlardır" diye konuştu.


Havalimanı ve bölgenin durumunu gösteren fotoğraf üzerinde bilgi de veren Doğaner, bugün saat 10.00'da yolcu yakınları ile uçakla Isparta'ya gideceklerini bildirdi. Bu arada, Florya'daki genel müdürlüğü binasına gelen bir yolcu yakını, yetkililere tepki gösterdi.

YORUMLAR 3
  • Osman UĞUZ 16 yıl önce Şikayet Et
    Başsağlığı. Hayatını kaybedenlere Yüce Rabbimden rahmet diliyorum.Mekanları cennet olsun.Yakınlarına da sabır diliyorum. Genel Müdür,uçağın Priştine\'den geldikten sonra Isparta\'ya uçtuğunu söylemiş.İnşallah teknik bakımları kusursuz bir şekilde yapılmıştır.Anlaşılan o ki uçak pisti görmüş ve son adımda birşey olmuş.Çok ilginç.Tekrardan Allah\'tan rahmet diliyorum.
    Cevapla
  • Jasonorange 16 yıl önce Şikayet Et
    . bu kadar rahat konuşulmazki adamdaki rahatlığa bak yok kiraydıda falandıda ; yazık bu insanlara ALLAH rahmet eylesin ölen vatandaşlarımıza yakınlarına baş sağlığı diliyorum.kazaya sebep olanları kınıyorum. bu ülkede herkes görevini yerine getirse bu gibi olaylar olmaz. gekenen yapılsın. kaç aile dağıldı. yaaaa offffffffff
    Cevapla
  • ahmet ocak 16 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAHMET EYLESİN. ölenlere ALLAH tan rahmet ailelerine ve yakınlarına ALLAH tan sabırlar diler tüm ulusumusun başı sağolsun. haberden anladığım kadarıyla ucak alçaktan düşmüş. inşallah maksimum sayıda kurtulan olur. haberleri zanmanında bizlere ulaştıran HABER7.COM a cok teşekkür eder yüce milletimizin tekrar başı sağolson
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail bunu konuşuyor! Ordu ve Netanyahu karşı karşıya
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...