En kapsamlı 'Başörtüsü' ANKETİ

Türban laikliği tehdit eder mi, çatışma çıkar mı, hem laik hem dindar olur mu, türban takanlar gerici mi, erkek öğrenciler ne diyor? 28 üniversitede yapılan en kapsamlı anket...

En kapsamlı 'Başörtüsü'  ANKETİ
En kapsamlı 'Başörtüsü' ANKETİ
GİRİŞ 12.02.2008 03:35 GÜNCELLEME 12.02.2008 03:35
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Aralarında İstanbul, ODTÜ, Marmara, Anadolu, Galatasaray ve İnönü Üniversitesi gibi toplam 28 üniversite öğrencisi ile yüzyüze görüşülerek hazırlanan ankette öğrencilere, 'Başörtüsü serbestliği hakkında' ne düşündükleri soruldu:


AKP’nin MHP ile anlaşarak Üniversitelerde türbanı( Başörtü, Eşarp ) serbest bırakma girişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bazı kesimler türban ( Başörtü-Eşarp-Tesettür ) serbest olması durumunda, öğrenciler arasında kamplaşma olacağı iddiasında, siz bu görüşe katılıyor musunuz?


Sizce üniversitelerde türban serbesti laik rejimi tehdit ediyor mu?


Sizce bu konu; Dinci-Laik çatışması mı, yoksa özgürlük mücadelesi mi?


 Hem laik hem  dindar olunabilir mi?


Türban takanların gerici olduğuna inanıyor musunuz?
( BU SORU ERKEK VE TÜRBANSIZ ÖĞRENCİLERE SORULMUŞTUR.)


Sınıflarınızda türbanlı öğrenci görmeniz sizi rahatsız eder mi?
( BU SORU ERKEK VE TÜRBANSIZ ÖĞRENCİLERE SORULMUŞTUR.)


ANKET SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR 21
  • AYNALAR SÖYLEYİN BANA 16 yıl önce Şikayet Et
    Tezat, kafa’da. Zinayı suç olmaktan çıkaran bu hükümet demişsin.. Ayıp. 1996-98-99 da Vural Savaşın isteği ile, aralarında A. Necdet Sezer’in de bulunduğu Anayasa Mahkemesi tarafından TCK’nın zinayı suç sayan 440 ve 441. maddeleri 2 karşı oyla iptal edilmiştir. 2004’te hükümetin, zinanın yeniden suç sayılması yönündeki eğiliminin, gene bazılarını rahatsız ettiği dikkati celbeder. Hangisi AK Parti? Zinaya serbestlik isteyen mi, başörtüsüne serbestlik isteyen mi? İnanmadığınız şeyleri yazıp çizip rezil olmaya gerek yok.
    Cevapla
  • Levent Goktem 16 yıl önce Şikayet Et
    cevap yazanlara.... benim ortaya koyduğum basit bir saptamayı başka yerlere çekip cevaplar yazanlara şunu söylemek istiyorum. 1. Ben parti tutmuyorum. Herhangi partiye oy vermiyorum. 2. Yazdığımda yanlış bir şey varsa kanıtlayın, sözlerimi geri alıp özrümü dilerim. Ama zinayı suç olmaktan çıkaran ve başörtüsünü getiren parti aynı partidir. Yedi kollu ampulü simge yapan AKP\'dir.
    Cevapla
  • nadir kelleci 16 yıl önce Şikayet Et
    Levent Goktem bu ne kadar basit bir tanım. hakikaten sana yazı yazıp karşılık vermek, çok saçmalık, zina suç olmaktan çıktı diye milllet zina mı yapmaya başladı, saçma laflarla, iyice marjinal kalıyorsun sen ve partin,elbette bizde eski refahlı yeni ak partili olarak, din eksenli daha çok şeyler bekliyoruz, unutma ki, şu an ki konumumuzu dahada güçlü kılabilmek için ortayollu olmalı, sağa sola ülkücüye ve aşırı islam diye tabir edilen tarafa kaymamalı ve böylece, muhafazakarların haklarını korumalıyız, aynı zamanda osmanlıyı geri döndürmeye çalışıy
    Cevapla
  • Mahmud RAUF 16 yıl önce Şikayet Et
    Üniversite öğrencisinin fikri olmaz mı?. Siz ki milyonların arasından seçilmiş yarının Türkiye yöneticileri.Sizin nasıl olur da fikriniz olmaz. Müsbet ya da menfi bir fikriniz olmalı.Magazin sorusu değil diye mi \'Fikrim YOK\' şıkkını seçtiniz.Sokaktaki cahil Ahmet amcanın bile bir cevabı varken, sizlerin yanıtınızın olmamasını esefle kınıyorum.
    Cevapla
  • Levent Goktem 16 yıl önce Şikayet Et
    tezat. ne garip. bu iktidar, zinayı suç olmaktan çıkardı. sonra da geldi başörtüsüne serbestlik getirdi. ne yaman çelişki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!