Baykal: Başbakan barışı tehdit ediyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın izlediği politikanın Türkiye'nin siyasi kimliğini, huzurunu ve barışını tehdit ettiğini" öne sürdü.

Baykal: Başbakan barışı tehdit ediyor
Baykal: Başbakan barışı tehdit ediyor
GİRİŞ 15.02.2008 16:35 GÜNCELLEME 15.02.2008 16:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın izlediği politikanın Türkiye'nin siyasi kimliğini, huzurunu ve barışını tehdit ettiğini" öne sürdü. Baykal, parti genel merkezinde bir grup gazeteciyle sohbeti sırasında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Gazetelerde yer alan, "Tarsus'ta dün kimliği belirsiz saldırganlar tarafından formalı iki kız öğrencinin bacaklarına kezzap atıldığı" yönündeki haberlere değinen Baykal, "Bu olayın 'bir ruh hastasının bireysel tepkisi' olarak izah etmek yeterli olur mu? Acaba, bunun, Türkiye'nin içine girdiği yeni siyasi iklim, yaşanan gerginlikler ve kutuplaşmayla ilgisi var mı? sorusu haklı bir soru değil mi? Bu işin sorumlusu sadece o saldırıyı yapanlar mı?" diye sordu.


Baykal, "Başbakan Erdoğan'ın son dönemde yaşanan tartışmalarla ilgili olarak, 'Türkiye'de ne değişti?' sorusunu yönelttiğini" ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de pek çok şey değişti. İsterse katalog çıkarırız. Nerede, ne değişti teker teker gösteririz ama bu son olay bile Türkiye'de nelerin değiştiğini, bağnazlığın ne noktalara geldiğini ortaya koymuyor mu? Başbakan, 'Ne değişti?' diye soruyor. Neyin değiştiğini Tarsus'ta ayaklarına kezzap atılan çocukların ailelerine sorsun. İnanç gereği örtünmeyi anayasaya yerleştirirseniz bir fanatiğin olayı bu noktaya taşıması sonucu ortaya çıkmaz mı?"


"Ülkenin götürülmek istediği noktayı artık herkesin sezmeye başladığını, buna karşı toplumun her kesiminden tepki gösterildiğini" kaydeden Baykal, "bunun Başbakan Erdoğan'ı çok ciddi şekilde rahatsız ettiğini" öne sürdü. Erdoğan'ın "yaşanan gerilimi 'partiler arası bir çatışma' gibi göstermeye çalıştığını, ancak bunun doğru olmadığını" ifade eden Baykal, "Son dönemde kendimi parti siyaseti yapan bir siyasetçi gibi değil devlet ve millet adına bir büyük mücadele verdiğim bilinci içinde çalışıyorum. Parti siyasetinin, alışılmış 'sen', 'sen' siyasetinin çok ötesinde bir tablo var" diye konuştu.


-"YÖRÜNGEMİZ DEĞİŞTİRİLİYOR"-


"Başbakan'ın izlediği politika Türkiye'nin siyasi kimliğini, huzurunu, barışını tehdit ediyor" diyen Baykal, şöyle devam etti: "Geldiğimiz noktada Türkiye bir Ortadoğu ülkesi, bir Güneydoğu Asya ülkesi gibi olmaya doğru gidiyor. Bu, tartışma götürmez bir gerçek. Bunu sadece biz değil, Türkiye'ye dışardan bakan yabancı gözlemciler de görüyor. Bizim yolumuz, rotamız, yörüngemiz değiştiriliyor. Yörüngedeki değişiklik öyle hemen bir anda anlaşılmaz bir süre sonra ortaya çıkar."

YORUMLAR 8
  • SahinYilmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    Böyle seyler hic iyi degil ama. Ya Siyasetten fazla anlamayan bile görüyorku Erdogan Amcamizin Ülkemize fazla uyuku bile uyumadan calistigini ve bir cok psitiv gelismeler oldugunu. Bunu AB-Ülkeleri hem ne kadar görmemezlikten bile gelmeye calisiyorlarsda, kendiler ve Dünya Piyasalari Issizlik üretiyor. TR bundan etkili halde degil. Her bir gecen Sene icin Türkiye su an 5 Sene ilerlemis oluyor. Baykal Efendi ancak birilerinin ayaklarina Takoz oluyor, ve böylece gelismeleri yavasliyor.
    Cevapla
  • Ismail Yildiz 16 yıl önce Şikayet Et
    ne demek oluyor. adam sanki kendini bir savasda gibi biliyor olmaliki barisin bozulacagini ilan ediyor..--,, yani türk milleti kac yildir baris icinde yasiyorlardi???
    Cevapla
  • Ismail Yildiz 16 yıl önce Şikayet Et
    ne demek oluyor. yani biz türkler ikilem icindemi yasmisiz... eger aldatimli ve yanlis uygulam ve esit haklar baskalari icin yazilmis... peki soruyorum: esit haklar kac kisi türkler icin yazilmis.. demokratik ve laik anlayisiniz bu mu sayin baykal,.- bu sözlere bölücülük derim...--
    Cevapla
  • Fikri güler 16 yıl önce Şikayet Et
    yok yaaaaaaa. huzuru BOZulanlar CHP liler olmasın........sağa bak CHP sola bak CHP eeeeeeeee bu ayrıcalıklı düzenin bozulacağını anlayınca CHP LİLERİN HUZURU bozuldu tabiki ama inanınki CHP nin huzuru bozuldukça NİLLETİN huzuru yerine gelecektirrrrrr BAYKAL istemesede.
    Cevapla
  • sami tümer 16 yıl önce Şikayet Et
    sen ne yaptın. acaba 5 yıllık akp iktidarında barış için sen ne yaptın yangına hep korükle gitmekten başka
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi