CHP, Erdoğan'a 'Kezzap atma'yı sordu

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Tarsus'ta kız öğrencilere ve bir hemşireye yakıcı madde atılması olaylarının, son günlerde laiklik konusunda ortaya çıkan gerginlikle bir ilişkisi olup olmadığını sordu.

CHP, Erdoğan'a 'Kezzap atma'yı sordu
CHP, Erdoğan'a 'Kezzap atma'yı sordu
GİRİŞ 15.02.2008 18:23 GÜNCELLEME 15.02.2008 18:23
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Tarsus'ta "etekleri kısa" olduğu gerekçesiyle 2 kız öğrencinin bacağına yakıcı madde atıldığına ilişkin haberlerin gazetelerde yayınlandığını belirtti.


Devlet hastanesinde görevli bir hemşireye de yanıcı madde atıldığını bildiren Öztürk, Tarsus'ta yaşanan ve gerekçeleri açısından benzerlikler taşıyan bu iki saldırının nedenlerinin tespit edilip edilmediğini sordu.


"Bu olayların, son günlerde laiklik konusunda ortaya çıkan gerginlikle bir ilişkisi var mıdır?" diye soran Öztürk, bugüne kadar her inanç ve mezhebe mensup yurttaşların barış içinde yaşadığı Tarsus'ta bu tip saldırıların ortaya çıkmasının nedenleri konusunda herhangi bir çalışma başlatılıp başlatılmayacağının açıklanmasını istedi.


 CHP'li Öztürk, diğer bir önergesinde ise vatandaşlara dağıtılan kömür torbalarının bazılarından kömür ocaklarında kullanılan patlamamış dinamit ve kapsüllerin çıktığına ilişkin bilgi veya ihbarın olup olmadığını, söz konusu kömürü yakacakların olası bir kazaya uğramamaları için ne gibi önlemlerin alınmasının düşünüldüğünü sordu.

YORUMLAR 19
  • semih MELTEM 16 yıl önce Şikayet Et
    nereye kadar.... sayın baykal emekliliğiniz geldide geçiyor lütfen gidin artık da bu memleket kurtulsun sizden siz daha rodos\'a yüzeceksiniz anca yüzersiniz yeter arık bu halk sizi istemiyor bu hükümet düşse bile emin olun yeni hükümet siz olmazsınız neden türkiye de olan herşeyin altında ak partiyi arıyosunuz ki? sayın başbakadan tam isteğiniz nedir süpermen olup türkiyede dolaşarak kötüleri yakalamasımı?yaş ilerledikçe çocuklaşırmış insanlar.doğruymuş.büyüyün artık sayın baykal...
    Cevapla
  • mert dereli 16 yıl önce Şikayet Et
    öküz altında buzağı aramak ???. ya bu kadar provakasyonvari bir soru olamaz !! her olayı gündem konularına bağlamak şart mıdır ?? bu soruyu Erdoğana sormak ne kadar cahilce !!
    Cevapla
  • ilyas sarı 16 yıl önce Şikayet Et
    NEREDE YAŞIYORLAR. EDİTÖRÜN NOTU: Lütfen yorumlarınızda küçük harf kullanın. Selamlar
    Cevapla
  • Muhammed İslamoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    tabi kesin chp vardır. doğuda böle hayat başını kapamayan namussuz kadın gözüyle bakılan kişidir geçin bunları bal gibi dinciler yaptı işte
    Cevapla
  • yalın dağ 16 yıl önce Şikayet Et
    . bu chp ne iş yapar hakketen merak ediyorum bunlar memleketi taşıyamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den itiraf: Keyifle izledim, Mescid-i Aksa’yı neredeyse yerle bir ediyordu
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...