Sınır ötesi kara harekatı başladı

Sınır ötesi kara harekatı dün saat 19.00 itibarıyla başladı. Kara harekatı hava destekl devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığı sınırötesi harekatla ilgili şu açıklamayı yaptı.

Sınır ötesi kara harekatı başladı
Sınır ötesi kara harekatı başladı
GİRİŞ 22.02.2008 10:35 GÜNCELLEME 22.02.2008 10:35
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Irak'ın kuzeyinde üslenmiş PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarını etkisiz kılmak ve bölgedeki örgütsel altyapıyı kullanılmaz hale getirmek maksadıyla, dün saat 19.00'dan itibaren Hava Kuvvetleri ile desteklenen bir sınır ötesi kara harekatı başlatıldığını bildirdi.


Genelkurmay Başkanlığı sınırötesi harekatla ilgili şu açıklamayı yaptı:


'Türk Silahlı Kuvvetleri; yurt içindeki operasyonlarına devam ederken, Irak’ın kuzeyinde üslenmiş PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarını etkisiz kılmak ve bölgedeki örgütsel altyapıyı kullanılmaz hale getirmek maksadıyla, 21 Şubat 2008 günü saat 10:00-18:00 arasında, belirlenen hedefleri karada konuşlu uzun menzilli silahlar ve Hava Kuvvetlerine mensup uçaklar ile etkili bir şekilde vurmuştur.

Başarıyla icra edilen ateşle taarruzdan sonra, aynı gün saat 19:00’dan itibaren Hava Kuvvetleri ile desteklenen bir sınır ötesi kara harekatı başlatılmıştır.

Bugüne kadar icra edilmiş olan hava operasyonlarının devamı niteliğindeki kara harekatının hedefi, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü olup; sivillerin ve Türk Silahlı Kuvvetlerine düşmanca bir harekette bulunmayan yerel unsurların harekattan olumsuz etkilenmemeleri için gerekli hassasiyetin gösterilmesine devam edilecektir.

Irak’ın toprak bütünlüğüne ve istikrarına özel bir önem veren Türk Silahlı Kuvvetleri, planlanan hedeflere ulaşılmasından sonra, en kısa zamanda yurt içine dönecektir.

İcra edilen harekatın, bölgenin teröristler için kalıcı ve güvenli bir üs bölgesi olarak kullanılmasını önleyerek, Irak’ın istikrar ve iç barışına da katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir.

Basın mensuplarının operasyon bölgelerine girmemeleri, kendi can güvenlikleri ve harekatın emniyeti açısından önem taşımaktadır.

Gerektiğinde kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Saygı ile duyurulur.'

YORUMLAR 84
  • salih imamoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    serdar demiree. koçum sen bu ulkede yaşıyorsun ya az onurlu olsan adam olsan dağa çıkarsın o zaman görürsn bitli gerillala dediğin cahil çocukların haliniiiiigerillaymış edebimi bozma benim ya adam gibi çıkın dağda ölün ki bence bu ulkenin ekmeğini yiyip ihanet etmekten daha onurludur o yada susun devletin ekmeği ile devlete laf atma onurlu ol memnun değilsen ulkenden illa kürt faşizmi diyorsan çık dağa bitlen sonrada sunnetsizler içinde ol marksist leninist adamlar ermeni tohumu çoğunun soyuna baksan kürt bile değiller
    Cevapla
  • ertuğrul arslan 16 yıl önce Şikayet Et
    serdar demirrr. ya editör böyle pkk yalakacısı hainlerin yorumlarına niye izin veriyosun demokrasi olsun diyemi bunlar demokrasiden anamaz sıkcan kafalarına ulan şerefsiz serdar bizden 22 kişi şehit oluyosa sizden 222 kişi geberiyo.git dağda probagandanı yap sana da sıksınlar
    Cevapla
  • Halil ŞİMŞEK 16 yıl önce Şikayet Et
    karda operasyon. heyy gidi heyyy karda bile operasyon yaparız biz be, siz kendinizi ne sanıyorsunuz 3-5 çapulcusunuzz
    Cevapla
  • Ali Yörükoğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    Serdar. Komedyenliğe özenmen iyi ama beceremiyorsun,esprin berbattı;Kendini geliştirmen lazım.
    Cevapla
  • şeref ünal 16 yıl önce Şikayet Et
    . Allah yar ve yardımcınız olsun . Kazasız belasız dönesiniz inşallah..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!