Kıblenizi tayin etmek artık çok kolay

Aradığımız her bilgiyi internet üzerinden bizlere sağlayan google, müslümana Kıblesini de bulduruyor. Özellikle yurtdışında yaşayanlar için kıble yönünü tayin etmek önemli bir sorundu

Kıblenizi tayin etmek artık çok kolay
Kıblenizi tayin etmek artık çok kolay
GİRİŞ 07.03.2008 11:29 GÜNCELLEME 07.03.2008 11:29
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Özellikle yurtdışında yaşayanlar için namaz vakitlerinin tespiti kadar, kıble yönünü tayin etmek de önemli bir sorundur. Bu amaçla genellikle pusulalar kullanılır.

Mâlum Google çağındayız. Buna uygun olarak da, Google Harita ve Uydu Servisi kullanarak kıbleyi bulabiliyoruz.

Google altyapısı kullanılarak hazırlanan Qibla Locator adlı bu site, dünyanın neresinde olursanız olun kıblenizi şaşırmanıza asla izin vermiyor.

Kıble yönünü bulmak için tek yapmanız gereken, kıble çubuğunu imleçle sürükleyerek bulunduğunuz ülkeye, şehre, hatta sokağınıza kadar getirmek.

Qibla Locator’da seçilen yeri, klasik Google Uydu ve Harita Servisleri’nde olduğu gibi, harita, uydu fotoğrafı ya da hibrit olarak görüntülemek mümkün.

http://www.qiblalocator.com



*(İngilizcesi olmayanlar için)


Qibla direction: Kıble yönü


Your location: Sizin yeriniz

Latitude: Enlem


Longitude: Boylam


Qibla: Kıble


Degrees: Derece


Distance: Uzaklık (Bulunduğunuz yerden kıbleye uzaklığınız)

YORUMLAR 17
  • sefa karagöz 16 yıl önce Şikayet Et
    ENES ÇINARA. namazın farzlarını bir sayarmısın.özellikle dışındakileri önemli olan kalbin yönüde namazın farzlarını tam yerine getirmek lazım demi?
    Cevapla
  • Enes ÇINAR 16 yıl önce Şikayet Et
    Öyle Kıble bulunmaz. Maalesef gerçekten bir çok camimizin kıblesi tam olarak doğru değil. Ancak, google earth vb. programlarda, binlerce kilometrelik düz hat ile kıble bulunamaz. dünyanın bir küreselliği var ve küresel trigonometri kuralları geçerli. Yani sizin yanlış sandıklarınızın bir çoğu da doğru aslında. Önemli olan kalbinizin yönü ne tarafa dönük?
    Cevapla
  • Ali Lacin 16 yıl önce Şikayet Et
    kiblemizin yanlis oldugunu söyleyenlere!!!. ya arkadaslar mekkede olanin kiblesi kabe, baska arap sehirinde olanin kiblesi mekke. baska ülkede olanin kiblesi ise suudi arabistandir. eger tamtamina olsaydi. hic bir camiimiz kabeden genis olmazdi.
    Cevapla
  • KILIÇ PARLAR 16 yıl önce Şikayet Et
    Süleymaniye Camii- Kıblesi Yanlış Diyenlere. Süleymaniyenin kubbesi oturtulmuş, iki minaresi dikilmiş... amelesi ustası yoğun bir şekilde çalışıyor...Koca Sinan da işinin başında ...Derken köylünün biri geçmiş minarenin karşısına dakikalarca bakmış bakmış.. sonra Sinan\' a dönüp , mimar efendi bu minare eğri demiş.Sinan bakmış bakmış, haklısın demiş.Çağırmış tüm ırgatları, bağlamışlar halatı minarenin gövdesine çek allah çek , ta ki köylü tamam düzeldi diyene kadar.Köylü uzaklaşmış.ustalar Sinanın yanına varıp - Ya koca sinan minare eğri değildi ki
    Cevapla
  • Emre Toprak 16 yıl önce Şikayet Et
    ehehe. ben hep öyle yapıyordum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…