Türk berberin idam kararı onaylandı

S.Arabistan'da berberlik yaparken, "Allah'a küfür ettiği" iddiasıyla 13 aydır tutuklu bulunan ve hakkında idam cezası verilen Sabri Boğday'ın idam kararı onaylandı

Türk berberin idam kararı onaylandı
Türk berberin idam kararı onaylandı
GİRİŞ 01.05.2008 13:45 GÜNCELLEME 01.05.2008 13:45
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'da berberlik yaptığı sırada iş yeri komşusuyla kavga ederken "Allah'a küfür ettiği" iddiasıyla yaklaşık 13 aydır tutuklu bulunan ve hakkında idam cezası verilen Sabri Boğday'ın temyiz duruşmasında idam kararının onaylandığı bildirildi.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaşayan Muazzez Boğday, yaptığı açıklamada, eşiyle ilgili yapılan girişimlerin sonuçsuz kaldığını, duruşmada çıkan karara itiraz edeceklerini söyledi.

Suudi Arabistan'da bulunan ağabeyi ile eşi Sabri Boğday'ın ağabeyinin dün yapılan duruşmasını takip ettiklerini ve telefon görüşmeleri yaparak kararı onlardan öğrendiklerini ifade eden Muazzez Boğday, şöyle devam etti:

"Duruşmada idam kararı çıktığını öğrenince ne yapacağımızı şaşırdık. Biz yapılan bunca girişimlerle eşimin serbest bırakılacağını düşünürken, bu kararla dünyamız yıkıldı."

Umutlarının tükendiğini, ne yapacağını bilmediğini vurgulayan Boğday, "Daha önce Dışişleri Bakanlığından bizi arayıp, 'merak etmeyin konuyla ilgileniyoruz' dediler. Ancak duruşmada idam kararı çıktı. Artık kimden yardım isteyeceğimizi bilmiyoruz" dedi.

YORUMLAR 37
  • PUTKIRAN 16 yıl önce Şikayet Et
    Cezası doğru ama suçu kesin mi?. Bu olay ve suçlama doğru mudur bilemmem ama Osmanlı Devrinde olsak ve bir vatandaş şahitler önünde Allah C.C. küfretse cezası ne olurdu? Kimse affedilirdi demesin o kişi lafını geri alsa gene affedilmezdi. Ayrıca Osmanlı\'daki idam şekillerini bir araştırın.
    Cevapla
  • Furkan Taha 16 yıl önce Şikayet Et
    Adam Araplara mı küfretmiş?. Sanki adam araplara veya suud hükümetine küfretmiş te, onlar da bu yüzden idam cezası vermişler gibi bir hava oluştu. Bu vesileyle de veryansın suuda verip veriştiriyoruz. Adam Allah\'a küfretmiş diye suçlanıyor. Bizi yaratan, bizi koruyup kollayan, bizi yedirip içiren, bizi rızıklandıran, ve bizim için Cenneti hazırlayan Rabbimize küfretmiş diye... UYANIN,Sözlerinizden sorumlusunuz.
    Cevapla
  • Furkan Taha 16 yıl önce Şikayet Et
    AKLIMIZI BAŞIMIZA ALALIM. Allah\'ın (azze ve celle) hükümlerini bilmez bir cehaletle sarfedilen sözlerimizdin birgün hesap vereceğimizi unutmayalım. Allah\'ın (azze ve celle) arzında O\'na küfreden birine yaşama hakkı tanınmamalıdır. Kime karşı kimi savunuyorsunuz?
    Cevapla
  • Furkan Taha 16 yıl önce Şikayet Et
    NE FAKİHLERİMİZ VARMIŞ. Allah\'a (azze ve celle) küfretmek hangi Müslüman\'ın yüreğini sızlatmaz? Siz kimi savunuyorsunuz Allah aşkına? Ve kime sövüyorsunuz Allah\'tan korkmadan. Yok iftiraymış, yok idam edilmemeliymiş, yok araplar böyleymiş, yok Allah affedermiş v.s. ne de güzel \"HAKİMLİK VEYA KADILIK\" yapmışsınız? Yoksa oradaki hakimleri de ahmet necdetin atadığı 367\'cilerden mi sandınız? Peki, Hırsızın hiç mi suçu yok?
    Cevapla
  • sacit türk 16 yıl önce Şikayet Et
    Arap uşağı ,fellah kimdir1. hatay ve adana civarında oturan bu heterodoks(klasik alevilikle hiç alakası olmayıp çok aşırı inançları vardır)cemaate yörede fellah ,arap uşağı da denilir.Suudi arabistanda çalışan türk(!) işçilerinin çoğunu aslen arap olan ve arapçanın bir şivesini konuşan bu vatandaşlarımız teşkil eder.Adanılılar Allaha kitaba söver fikrinin doğmasında büyük katkıları olmuştur.Türk alevilerinin eline diline ve beline sahip ol kaidesinin diline sahip ol kuralını hiç takmazlar sünnilerin değerlerine sövmeyi ibadet sayarlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli muhalif milletvekili Cassif'den Netanyahu'ya soğuk duş: UCM'nin kararı doğru
Uzman isim zamanlamasına dikkat çekti! Reisi'nin kazansında dikkat çeken detay...