Recai Kutan bu işe bir anlam veremedi!

AK Parti'ye açılan kapatma davasına yüzde yüz karşı olduklarını söyleyen Saadet lideri Recai Kutan,demokrasinin güvencesi olan partilerin dernekler kadar güvende olmadığını söyledi.

Recai Kutan bu işe bir anlam veremedi!
Recai Kutan bu işe bir anlam veremedi!
GİRİŞ 21.05.2008 10:20 GÜNCELLEME 21.05.2008 10:20
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Partisinin çeşitli etkinliklerine katılmak üzere Bursa'ya gelen Kutan, gazetecilerin soruları üzerine, AK Parti'ye açılan kapatma davasına yüzde yüz karşı olduklarını söyledi.

Türkiye'de çok partili siyasi hayatın 1946'da başladığını belirten Kutan, "Siyasi partiler boyuna tırpanlanmış, kapatılmış. Siyasi partilerin ileriye dönük de herhangi bir güvencesi yok. Anayasa diyor ki; Siyasi partiler, demokrasilerin vazgeçilmez kurumlarıdır. Bu kadar önemli olan kurumların, derneklerin güvencesi kadar güvencesi yok" şeklinde konuştu.

Kutan, 1997 yılına kadar Anayasa'da partilerin kapatılmasını zorlaştıran bir madde bulunduğunu ancak bunun daha sonra kaldırıldığını belirterek, "Bir yandan AK Parti'nin kapatılmasına en şiddetli şekilde karşı çıkarken, öbür yandan da AK Parti'yi suçluyoruz. Niye suçluyoruz? Çünkü 6 sene zarfında, siyasi partiler için güvence temin edecek bir düzenleme yapmadılar" dedi.

AK Parti'nin kapatılması halinde, Türkiye'deki hiçbir siyasi partinin güvencesi olmadığının tescil edilmiş olacağını söyleyen Kutan, şöyle devam etti:

"Anayasa Mahkemesi üyelerinden 6 tanesinin (kapatılsın) demesi durumunda, şu anda tek başına iktidarda bulunan siyasi parti bile kapatılabiliyor. Herkes buna bakacak ve dolayısıyla bizim siyasi hayatımızı çok büyük bir şekilde etkileyecek. Herkes diyecek ki; 'Siyasi partilerin güvencesi yok.'

İkincisi, şu anda bıçak sırtında olan bir ekonomimiz var. Bu, şu anda dahi milletin büyük bir kısmında, özellikle müteşebbislerde ciddi anlamda tereddüt meydana getirmiştir. Para harcayacak olanlar, parasını harcamıyor. Düz vatandaşlar bile 'İleride ne olacak?' diye düşünüyor. Yatırım yapacak olanlar, 'Bu belirsiz durum geçsin' diyor, yatırım yapmıyor. Dolayısıyla piyasada inanılmaz korkunçlukta durgunluk var. Bu kapatma fiilen gerçekleşirse, ardından hemen bir ekonomik kriz çıkacaktır. Ancak bununla şunu demek istemiyorum, parti kapatıldığı için ekonomik sıkıntılara düştük. Zaten AK Parti'nin uygulamakta olduğu IMF endeksli politikalar, Türkiye ekonomisini zaten bir çöküşe götürüyordu. Ancak bu kapatma davası, kapatmayla sonuçlanırsa, bu çöküş çok daha süratli hale gelecektir."


AA

YORUMLAR 10
  • ahmet okutan 15 yıl önce Şikayet Et
    BU İŞE AB VE ABD ÇOK ÜZÜLÜYOR..ACİL ÇÖZÜM BULUNSUN..DARILIRLAR SONRA.... Daha ülkenin tapusu devir olmadı tam..AKP nin yapacak çok işi var..SOROS,OFER,BUSH,BOROSSO KAHROLUR..BOP PROJESİ TAM GERÇEKLEŞMEDEN AKP GİTMESİN İSTERLER.
    Cevapla
  • MURAT ÜNAL 15 yıl önce Şikayet Et
    . akp li arkadaşlar niye bu kadar gerginlik ve taraf oluşturmak ve mazlum duruma düşmüş görüntüsü verip kendileri leyhinde açıklama yapanlara bile suizanda bulunmayı seviyor anlamıyorum, sy kutan daha ne desin, söylediklerinin hepsi noktasına virgülüne kadar doğru.
    Cevapla
  • mustafa ozay 15 yıl önce Şikayet Et
    . recai beyi objektif tutumundan dolayı kutluyorum....bu ülkenin geleceğiyle oynayanlara hakkımı helal etmediği mi bildiriyorum...koskoca türkiye 5.10 kişinin eline mahkum olmamalı... akpyi de ekonomik sıkıntıları iyileştiremediği için kınıyorum....
    Cevapla
  • Hasan Koç 15 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylemiş takdir ettim.. Dediklerine kayılmamak elde değil,ekonomi biran önce imf den kurtarılmalı, Bu arada Mete GÜNDOĞAN Erdoğanın Filistin politikasını eleştirdiği için bir yıl hapis cezası istemiyle cezalandırıldı. Yürüyün be Mücahitlerim Sallayın ve uyandırın şu Müteahit Akp\'lileri.
    Cevapla
  • üstün maneviyat 15 yıl önce Şikayet Et
    haklı. valla çok doğru bişey sölemiş.gerçekten siyasi partilerin dernekler bile kadar güvende olmadığı kesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor