İlköğretimli dansöz ve striptizci!

Bu kadarına pes! Fethiye'de özel bir eğlence gecesinde, 12 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi dansöz, 14 yaşındaki başka bir kız çocuğu da striptizci olarak dans ettirildi.

İlköğretimli dansöz ve striptizci!
İlköğretimli dansöz ve striptizci!
GİRİŞ 14.06.2008 14:50 GÜNCELLEME 11.09.2017 16:53
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

FETULLAH DAĞLI, NİHAT ABACI , BURHAN KARADUMAN'ın haberi

 

Önce yerel sanatçılar çıktı

 

 

Muğla'nın Fethiye ilçesi Salı Pazarı Meydanı'nda dün akşam düzenlenen eğlence gecesinde yerel sanatçılar ve müzik grupları sahne aldı.

 

 

Saat ilerledikçe işin şekli değişti

 

 

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise gösterilerin şekli değişti ve sahneye dansçı kızlar çıkmaya başladı. Saatler ilerledikçe yaş sınırının düştüğü gecede sahneye son olarak iki küçük kız dansçı olarak çıktı.

 

 

Seyirciler şoke oldu sahneye 12 yaşında dansöz çıktı
 
İzleyicilerin alkışlarını bıçak gibi kesen ve moralleri bozan olay sonrası sahnede dans etmeye başlayan 12 yaşındaki Binnur N. profesyonel dansöz kıyafetleri dans etti. 6.Sınıf öğrencisi olduğunu belirten Binnur N. sahne sonrası kendisine sorulan sorulara 'İlk defa dans ediyorum. Yaptığım oryantal dans bence güzel oldu ve izleyenler beğendi' dedi.

 

 

14 yaşında erotik dans yapan Esra K.: Yaşıma uygun değil biliyorum

 

 

Küçük kızın ardından sahneye çıkan 14 yaşındaki diğer ilköğretim okulu öğrencisi Esra K. ise tabure üzerinde yaptığı striptiz şovuyla herkesi şaşkınlık içinde bıraktı. Geceye katılanların anlam veremedikleri gösteri yaklaşık beş dakika sürdü. Gösterisi sonrası Esra K da 'İlköğretim okulu öğrencisiyim ve yaptığım modern dans. Yaşıma göre bu dansa uygun değilim ama annem ve babamdan izin aldım' dedi.

 

 

 

 

Gecenin organizatörü: Çalışmalarımız alkışlanıyor seneye daha iyisini yapacağız

 

 

Fethiye'den hiçbir protokol üyesinin katılmadığı gecede ilköğretim öğrencisi kızları sahneye çıkartarak dans ettiren gecenin organizatörü ise 'Çalışmalarımız alkışlanıyor seneye daha iyisini yapacağız' dedi.

 

 

2006'da benzer bir skandal yaşanmıştı

 

 

Aralık 2006'da Antalya Kemer'de düzenlenen bir çocuk güzellik yarışmasında küçük yaştaki Türk kızını sahneye dansöz kıyafetiyle çıkartmışlardı. Bu olay tüm Türkiye'yi ayağa kaldırmış ve olay hakkında soruşturma başlatılmıştı.

VALİ AHMET ALTIPARMAK: GEREKLİ SORUŞTURMAYI YAPARIZ

Fethiye'de yerel bir radyo kanalı tarafından düzenlenen gecede küçük yaşta kız çocuklarına dansöz kıyafeti giydirilmesi ve striptizci gibi dans ettirilmesi olayına valilik tarafından el konuldu.

Dün akşam Fethiye Salı Pazarı Meydanı'nda Tur Fm adlı yerel radyonun düzenlediği eğlencede 12 yaşındaki ilköğretim 6. sınıf öğrencisi dansöz olarak, 14 yaşındaki başka bir ilköğretim öğrencisi de striptizci olarak dans ettirilmişti. Yaşanan kriz ile ilgili olarak Radyo Yetkilisi ve Organizatör, Saadet Ecehan 'Bu sadece bir eğlence' diyerek kendini savundu.

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ise 'Olayı araştırıyoruz ilgililer hakkında gerekli soruşturmayı yaparız' dedi.

Gecede dans eden ilköğretim öğrencilerinin ailelerinin de haberlerden ve olaylardan rahatsız oldukları öğrenildi.

BAKAN ÇUBUKÇU'DAN TEPKİ: ÇOCUKLAR, ÇOCUK KİMLİĞİNE UYGUN ŞEKİLDE KONUMLANDIRILMALI 

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Fethiye'de küçük yaştaki ilköğretim çağındaki çocukların sahneye çıkartılarak eğlenilmesine tepki göstererek, bu olayı yadırgadığını açıkladı.

Devlet bakını Nimet Çubukçu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Öncelikle çocukların, gerçekten çocuk kimliklerine uygun şekilde konumlandırılmaları, çocuk kimliklerine uygun gösterilerde bulunmaları çok önemli. Bir kere bunları hem yadırgıyorum, hem de doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Çünkü çok küçük yaşta bir kız çocuğunun belli gösterilerde yetişkinmiş gibi kullanılması, belli mesajları verecek görüntüler içerisinde kullanılması her şeyden önce bu konuda hastalık sahibi olanlar üzerinde de olumsuz bir etki yaratıyor. O yüzden mümkün olduğu kadar çocuklarımız, kız veya erkek çocuklarımızı, onları çocuk kimliklerine uygun konumda çocuk kimliklerine uygun şekilde konumlandırmak gerekiyor. Bu aslında bir tiyatro sahnesinde aldığı rol gereği bir erkek çocuğun bir sigara içmesi görüntüsü de aynıdır. Çocuk, çocuk olarak konumlandırılmalı ve bu tür obje algısı oluşturacak, tutumlardan kesinlikle kaçınmak gerekir. Her şeyden önce bu çocuklarımıza zara veriyor' dedi.

Bu arada, devlet bakanı Nimet Çubukçu, Vali Halil İbrahim Daşöz ile Belediye Başkanı Cemal Akın'ı da ziyaret ederek ilin sorunları hakkında bilgiler aldı.

 

 

 

 

 

 

 

İLGİLİ HABER
 
  • Rezillik Bakan Çelik'i çileden çıkardı
    Fethiye'de küçük yaşta kız çocuklarına dansöz kıyafeti giydirilmesi ve striptizci gibi dans ettirilmesine tepki gösteren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, harekete geçiyor..

 

 

 

 

 

YORUMLAR 76
  • sinan yusuf 15 yıl önce Şikayet Et
    UTANMAZ ARLANMAZ YARATIKLAR. sapık ruhlu herifler.hiç utanmadan birde küçük yaştaki çocukların istsmarına alkış tutuyorlar.bunlarda utanma arlanma kalmamış.küçücük ilköğretim çağındaki çocukları soyarak gösteri yaptırmakla ne yapmaya çalışıyorsunuz.utanmazlar
    Cevapla
  • mahmut gencer 15 yıl önce Şikayet Et
    Haber 7 ne yaptığının farkında mısın. bazı yorumcular burada çocuk pornosu savunuyor, sizlerde farklı fikirlere açığız felsefesiyle bunları yayınlıyorsunuz. Çocuk istismarı benim bildiğim tüm dünya\'da olduğu gibi türkiyede de ağır suçtur.yoksa ben mi yanılıyorum?
    Cevapla
  • Muhammed 15 yıl önce Şikayet Et
    *** HAYDAAAAA haydar emmi ! O zaman evliysen yengeyi hatta varsa kizini striptize sen de gönderiver! Kamusal alanla da ilgisi olmaz hani!***. haydar emmi´ye: Teklifime evet dersen bir kac adres de verebilirim! Biz pek oralari tanimiyoruz ama simdi rezervem de olmayan show, kanald, atv gibi kanallardan gecmiste zehirlenmis biri olarak hatirimda kaldigi kadariyla sana dost! tavsiyesi iyi müsterileri olan bir kac yer ismi verebilirim! Cevabin nedir emmi?
    Cevapla
  • Şeyda AŞIK 15 yıl önce Şikayet Et
    Sap Saman. Başörtüsü hakkıyla striptiz hakkını bir tutanlar sap ile samanı, elma ile armudu birbirine karıştıranlar kadar mantıklı değil. Korkarım fuhuş, cinayet, hırsızlık da haktır diyecek bazı ılımsızlar...
    Cevapla
  • enginazaklı 15 yıl önce Şikayet Et
    a.türkoğlu.türk oğlu. haydar emmi.. olayı tvden izledinizmi bilmiyorum.lakin bu olayı normal buluyorsanız üzmezede birşey demiyeceksiniz .milletin cinsel tercihi sizi niye ilgilendiriyor.büyük insanların yaptığı belden aşağı hitap eden işleri taklid eden çocuklara.bunlara saplantı olan insanları biliyoruz.sebep ve sonuç ilişkisi.bir şeye doğru demekle doğru olmuyor.o zaten doğrudur veya yalnıştır.bir şey yaratmıyoruz keşfediyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak