Erdoğan'a hakarete 11 ay hapis cezası

Konya'da Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandıktan sonra tahliyesine karar verilen kişiye, 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Erdoğan'a hakarete 11 ay hapis cezası
Erdoğan'a hakarete 11 ay hapis cezası
GİRİŞ 11.09.2015 12:55 GÜNCELLEME 11.09.2015 12:57
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Konya 3. Çocuk Mahkemesi'nde kapalı yapılan yargılamaya M.E.A. (17) ve avukatlar katıldı. Söz verilen M.E.A, avukatının yazılı olarak savunma dilekçesi ibraz ettiğini, buna ilave edeceği herhangi bir hususun olmadığını söyledi.

Avukatların savunmasının ardından karar açıklandı.

Hakim, suça sürüklenen çocuğun, Cumhurbaşkanı'na yönelik hakaret suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirtti. Hakim, sanığa 11 ay 20 gün hapis cezası verildiğini ve hükmün açıklanmasının geri bırakıldığını kaydetti.

Sosyal medya aracılığıyla örgütlenen Halkçı Liseliler Grubu üyesi gençler, Kubilay'ın şehit edilişinin 84. yılı dolayısıyla Gedavet Parkı'nda basın açıklaması yapmış, grup adına açıklama yapan, olay tarihinde Meram Endüstri Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi olan M.E.A, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 24 Aralık 2014'te gözaltına alınmıştı.

Tutuklanan M.E.A'nın, avukatların karara itirazı sonucu 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tahliyesine karar verilmişti.

YORUMLAR 9
  • şkk 8 yıl önce Şikayet Et
    dhkpchp nin gaza getirdiği çocuklar
    Cevapla
  • konyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    insanlar yaptıkları eylemlerin sonucuna katlanacaklar.. öyle gaza geldi, yok dolmuşa bindi gibi.. bu işler öyle olmamalı..
    Cevapla
  • ahii 8 yıl önce Şikayet Et
    ne demek çocuk aklı hakaret etmeyei biliyor hakaret ettiği kişinin devleti, temsil eden cumhurbaşkanı olduğunu da biliyor neymiş çocuk kardeşim 15 yaşını bitirmiş bir şahıs çocuk diye yaptığı yanlıştan dolayı hoş görülemez en azından caydırıcı bir müeyyidesi olmalı
    Cevapla
  • GÜLSEREN 8 yıl önce Şikayet Et
    saçmalama isimsiz kahraman. ülkemizin bu zor günlerinde boyle bir karar verilip gencimizin hayatı karatılmamalıydı. ona kalırsan meclisteki meclisteki vatan hainlerini tutuklasınlar önce. ne dersin.
    Cevapla
  • kabatas 8 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme hapse girmeyecek. hükmün açıklanmasının geri bırakılmasi sanığın ceza hukuku anlamında suç işlediğine dair bir hüküm olmakla birlikte suça ilişkin cezanın özel bir şekilde ve şartlı olarak 5 yıl boyunca ertelenmesidir.
    Cevapla
  • yaya 8 yıl önce Şikayet Et
    chpden milletvekilliğini garantiledi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı