Erdoğan'ın CHP'ye 'rakı' ve 'gayda' göndermesi

Başbakan Erdoğan, bugün partisinin Meclis grup toplantısında CHP'ye eleştiride bulunurken Kemal Kılıçdaroğlu'na 'sulu rakı' ve 'gayda' göndermesi yaptı.

Erdoğan'ın CHP'ye 'rakı' ve 'gayda' göndermesi
Erdoğan'ın CHP'ye 'rakı' ve 'gayda' göndermesi
GİRİŞ 19.03.2013 13:34 GÜNCELLEME 19.03.2013 19:20
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kılıçdaroğlu'nun Sözcü'ye verdiği röportajdaki sözlerine gönderme yapan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun gayda ile Karadeniz'in tulumunu karıştırdığı tulumu da hatırlattı. Erdoğan, ''Bunlar meğer rakıyı sulu içiyormuş. Siz böyle içmeye devam ederseniz elbette Rize'nin tulumuna da çıkar Gayda dersiniz'' dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasında ''Bunların ne içtiklerini gerçekten merak ediyorum. CHP Genel Başkanı bir röportajında ne içtiklerini söylemiş, meğer rakıyı sulu içiyorlarmış. Biliyorsunuz ben Rizeliyim, İstanbul'da doğdum, büyüdüm. Diyorum ki siz böyle içmeye devam ederseniz elbette Rize'nin tulumuna da çıkar Gayda dersiniz. Benim Mardin'de söylediğimi Rize'de söyleyememekle itham ediyor. Ben Mardin'de söylediğimi de Rize'de de söylerim Sayın Kılıçdaroğlu. Ama sen Rize'ye gidiyorum deyip İskoçya'ya gidersen ne ben şaşırırım ne de millet şaşırır. Bunlar elif görse mertek, tulumu görse gayda, zurnayı görse trompet zanneder. Bunların durumu bu'' şeklinde konuştu.

SULU RAKI VE GAYDA NEREDEN ÇIKTI

9 Mart'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde açılan ''Ankara'da Rize Günleri Etkinlikleri''ne de katılan Kemal Kılıçdaroğlu burada Rizelilerle horon oynadı. Boynuna taktığı Rize Çaykur Spor atkısı ve elinde kemençeyle basına poz veren Kılıçdaroğlu katıldığı etkinliği Twitter hesabından paylaştı.

RİZELİLERİ ETEK GİYEN İSKOÇLARLA KARIŞTIRDI

'Ankara'da Rize günleri etkinliklerine katıldık. Gayda dinleyip, horona eşlik edip, hemşehrilerimizle sohbet ettik ' diye tweet atan Kılıçdaroğlu takipçilerini hayrete düşürdü. Tulumu İskoçların milli çalgısı gaydayla karıştıran Kılıçdaroğlu bir gafa daha imza atmış oldu.

TEPKİLER ÜZERİNE DEĞİŞTİRDİ

Hatasını fark edip tweet'i silen Kemal Kılıçdaroğlu gayda yerine tulum yazdı, ancak Rizelileri etek giyen İskoçlarla karıştırdığı için tepki çekmekten kurtulamadı.

Kılıçdaroğlu bunun üzerine iki kişilik sosyal medya ekibini görevden aldı.

SÖZCÜ İLE YAPILAN İÇKİ MUHABBETİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz haftalarda Sözcü Gazetesi'nden Nil Soysal'a bir röportaj verdi. Çankaya'da yemekli bir mekanda verilen röportajda, Kılıçdaroğlu, içki alışkanlıkları ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, rakıyı sulu içtiğini söylerken, Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise susuz içtiğini belirtti.

YORUMLAR 10
  • ebru kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    :) :). Ahmet Akpınar başbakanını dinle susuz rakı iç :)
    Cevapla
  • rabia 11 yıl önce Şikayet Et
    Sen bilisen Gayda . Biz bilirek Tulum. Sen gidersin gayda guyda biz gideriz yere sağlam basa basa.
    Cevapla
  • OTTOMAN EMPİRE 11 yıl önce Şikayet Et
    başbakandan mükemmel yorum :)))). allahın izniyle en az %51 başbakanım.....
    Cevapla
  • MUSTAFA YILDIRIM 11 yıl önce Şikayet Et
    SAÇMALAMA . yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    Cevapla
  • Hiçkimse 11 yıl önce Şikayet Et
    Hani günün amiyane tabiriyle,. "Bu neyin kafası?" diyo ke-mal abi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?