İlginç tepki! Mutlaka orayı da ziyaret etmeli

DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, hafta sonu Diyarbakır'a gelmesi beklenen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin mutlaka BDP'li büyükşehir belediye başkanlığını ziyaret etmesi gerektiğini söyledi.

İlginç tepki! Mutlaka orayı da ziyaret etmeli
İlginç tepki! Mutlaka orayı da ziyaret etmeli
GİRİŞ 12.11.2013 16:10 GÜNCELLEME 12.11.2013 16:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Barzani'nin Başbakan Tayyip Erdoğan'ın davetiyle Diyarbakır'a gelecek olmasının Kürt halkı arasında tartışmaya neden olacağını savunan Türk, "Barzani'nin Kürt halkının beklentilerini doğru okuması gerekir. Birileri önümüzde seçim için Barzani'yi davet etmiş olabilir. Umut ediyorum ki sayın Barzani bunun farkına varır." dedi.

Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Qamışlo Bulvarı'nın açılış töreninde gazetecilerin sorularını cevapladı. Barzani'nin, Kürtlerin değer verdiği bir şahsiyet olduğunu ifade eden Türk, bütün Kürtlerin gözü kulağının Barzani'de olacağını vurguladı. Barzani'nin Diyarbakır'da vereceği mesajların çok önemli olduğuna dikkat çeken Türk, ziyaretin çözüm sürecine katkı sunmasını temenni ettiklerini söyledi. Barzani'yi daha önce Nevruz kutlamasına davet ettiklerini anlatan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, "Tabi ki imkanlar olmadı nevroza gelmedi. Sayın Başbakanın daveti üzerine gelmesi Kürtler arasında tartışmaya neden olur. Bizim amacımız Barzani'yi tartışmak değil. Barzani'nin Diyarbakır halkını, Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ve kardeş olan partiyi ziyaret etmesi gerekir." şeklinde konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, Kürt halkının evladı olarak Barzani'yi Diyarbakır'da ağırlamaktan her zaman şeref duyacağını söyledi. Baydemir, "Her ne kadar siyasi bir temsiliyetimiz olsa da her şeyden önce biz kentin hizmetkarıyız. Kentimize kim gelirse gelsin belediyemizin kapıları her zaman açıktır. Ev sahipliği konusunda Diyarbakır halkının yüzünü hep ak çıkardık. Görevde olduğumuz sürece Diyarbakır halkının yüzü hep ak kalacaktır." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 4
  • sefa karabey 10 yıl önce Şikayet Et
    ............ sayın turk barzanının partisini kardes parti olarak goruyosunda turkiyedeki partileri neden kardes olarak gormuyosun. işte samimiyetsizliğin burda ortaya cıkıyor.
    Cevapla
  • DADAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    son gelişlerin borazani. devran bitince gelemeyeceksin
    Cevapla
  • halit 10 yıl önce Şikayet Et
    NEDEN GÜVENEMEYESİN ?. sen önce dedelerine bir sor bakalım neden uğraşıyor
    Cevapla
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    BU ADAMA HALA GÜVENEN VAR MI?. Bu adamın babası da kendisi de ömürleri boyunca Türkiye ile uğraşmışlardır.Bu millete hep ihanet etmişlerdir.Bir ömür Sözde kürdistanı kurma hayali ile geçmiştir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"