Şükür'den Başbakan'a soru önergesi

AK Parti'den istifa eden Hakan Şükür, Başbakan Erdoğan hakkında TBMM'ye soru önergesi verdi.

Şükür'den Başbakan'a soru önergesi
Şükür'den Başbakan'a soru önergesi
GİRİŞ 29.05.2014 14:07 GÜNCELLEME 29.05.2014 15:43
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Bağımsız İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Yalova mitinginde '17 Aralık operasyonu öncesi polisin kendisi hakkında iddianame hazırladığına ve kendisinden Dönemin Başbakanı' olarak bahsedildiğini söylediğine dair basında çok sayıda haber yer aldığını hatırlatan Şükür, söz konusu iddianamede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için 'Dönemin Başbakanı, Devrik Başbakan' ifadelerinin kullanıldığının iddia edildiği ve Başbakan’ın Yalova mitinginde bu iddiasını çelişkili ifadeler ile tekrarlayarak "17 Aralık döneminde polisler tarafından hazırlanan iddianame şimdi elime geçti neler yazıyor biliyor musunuz? Polis, benim için 'Dönemin Başbakanı' diye iddianame hazırlamış" diye ifadeler kullandığı ve bu ifadelerin basına ve kamuoyuna yansıdığının görüldüğünü anlattı. 

Hakan Şükür, Başbakan'a şu soruları yöneltti:

"Başbakan’ın elinde böyle bir iddianame veyahut fezleke varsa niçin kamuoyu ile paylaşmıyor?

Böyle bir iddia var ise şayet, ispat ve belge gerektirir, söz konusu belgeler nelerdir?
Eğer Başbakan’ın elinde böyle bir belge varsa söz konusu dökümanın altında ilgili savcının ve emniyetin ilgili şube müdürünün sicil bilgileri ve imzası olmalı, bu kişilerin bilgileri savcılık ve emniyet ile paylaşıldı mı? Paylaşıldı ise ilgili savcı ve ilgili şube müdürü hakkında ne tür bir idari işlem yapıldı?
Başbakanlar hakkında savcılık ve emniyet birimlerinin soruşturma yetkileri bulunmamaktadır. Anayasa’nın 100. ve TBMM İçtüzüğü'nün 107. Maddesine göre Başbakan hakkında soruşturma yetkisi TBMM’ye aittir. Cumhuriyet savcısının bunu bilmeme ihtimali var mıdır?"

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 46
  • Fahri miyanyedi 9 yıl önce Şikayet Et
    ........... bakıyorum da dönemin AK PARTİ (AK PARTİNİN yüz karası ) millet vekili sıranın kendisine geleceğini anladı da tırsmaya başladı galiba...sen önce 16 aralık da saat beşten sonra kardeşinle halk bank genel müdürünün evine para gönderdinmi göndermedinmi onun cevabını verirmisin...
    Cevapla
  • metin akdağ 9 yıl önce Şikayet Et
    BEN DE SANA SORUYORUM! . 1) 17 Aralık sabahı gerçekleşen iğrenç oyunu bildiğin için mi AK PARTİ'den istifa ettin, yoksa bu tamamen bir tesadüf mü? 2) 30 Mart Seçimlerinde cemaat CHP'yi destekleme kararı alırken mahşer günü Allah'a nasıl hesap vereceğini düşündün mü? 3) Samanyolu ve zaman gazeteleri aylardır BAŞBAKANIMIZ hakkında yalan haber yaparken vicdanın bir kere olsun sızladı mı? Yoksa efendi toronaganın dediği gibi her şey mübahtır diyerek yapılan iftiraları görmezden duymazdan mı geldin? 4) Başbakanın ölmesi için sen de hoca efendin gibi ALLAHA dua ettin mi? 5) Verdiğin SORU ÖNERGESİNE BAŞBAKAN DELİL GÖSTERİRSE YİNE HOCA EFENDİNİN İSLAM KARŞITI talimatlarını uygulamaya devam mı edeceksin, yoksa tövbe edip TÜRK MİLLETİNDEN ÖZÜR MÜ DİLEYECEKSİN? Eğer biraz delikanlı isen bu sorulara yanıt ver!!!
    Cevapla
  • merebay 9 yıl önce Şikayet Et
    şirino. git sen bildikleriyle amel etmeyen hocana şu sruları sor: SORU 1) şimdiye kadar bir Müslüman alimle değilde papa ile diyaloğa geçtin? SORU 2) insanın bir yerden desek almadan ikamet etmesi mümkün değildir, abd ile nasıl bir antlaşma yaptın? SORU 3) sevdiğin güney ülkesi için, otoriteye saygıdan bahsederken, kendi ülkenin otoritesine niçin darbe planladın?
    Cevapla
  • Emin 9 yıl önce Şikayet Et
    yediği kaba pislemek.... yediği kaba pisleyen birini görmek isteyenler baksın...
    Cevapla
  • hasan yücel 9 yıl önce Şikayet Et
    :)))))))))))))))))))))))). Sen başbakanımıza '' Nasılsınız'' diye bile soramazsın artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'