Tayyar: Eğer özür dilemezse ben de...

AK Partili Şamil Tayyar, Engin Alan'ın tahliye sonrası yaptığı açıklamayı eleştirdi Alan'dan özür dilemesini istedi.

Tayyar: Eğer özür dilemezse ben de...
Tayyar: Eğer özür dilemezse ben de...
GİRİŞ 20.06.2014 06:53 GÜNCELLEME 20.06.2014 06:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Balyoz Davası'ndaki tahliyelere tepki göstererek, Anayasa Mahkemesi'ni eleştirdi. Tahliye olanların açıklamalarını da eleştiren Tayyar, bazı açıklamaların intikam duygusuyla yapıldığını söyledi. Engin Alan'ın hakaret ederek Balyoz Davası'nı savunanlara küfür ettiğini iddia eden Tayyar, özür dilemesse "namussuz" ifadesini tırnak içerisinde kendisine iade edeceğini söyledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Balyoz Davası sanıklarının tahliyelerine ilişkin Habertürk TV'de değerlendirmede bulundu. Tayyar, Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası ile ilgili kararını eleştirdi.

AYM'nin kendisine tanınan yetkileri aşarak karar verdiğini, hukukçu olmadığı halde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın hukuk içtihadı oluşturduğunu iddia eden Tayyar, kararın siyasi olduğunu iddia etti. 

MHP'Lİ ALAN'A SERT TEPKİ

Tahliyelerle ilgili olarak serbest kalanların AK Parti iktidarına teşekkür etmeleri gerektiğini; ancak şu ana kadar teşekkür edene rastlamadığını söyleyen Tayyar, yapılan açıklamalarda ise intikam duygusuyla hareket edildiğini savundu. Engin Alan'ı da eleştiren Tayyar şunları söyledi:

"Bugün Engin Alan hem hakaret etti, hem Anayasa Mahkemesi'ne özel bir anlam yükledi hem de intikam alacaklarını ifade etti. Ben açıkçası intikam duygusuyla bezenmelerini 4,5 yıllık içeride kalmış olmanın getirdiği bir psikolojik bir travmaya belki bağlayabilirim. Ama hakaretin gerekçesi ne olursa olsun bunu kabul etmemiz mümkün değil. Balyoz davasında destek olanlar dahil herkes için 'namussuz' ifadesini kullandı. Eğer özür dilemezse ben de kendisine en yakın zamanda tırnak içinde özür dileyerek söylüyorum 'namussuz' ifadesini kullanacağım. Engin Alan'ın hiç kimseye hakaret etmeye, küfretmeye hakkının olmadığını düşünüyorum. Mağduriyet yaşadığını düşünüyorsa bunu ifade edebilir, bununla ilgili hukuki yollar açıktır.

"BALYOZ DARBE DAVASIDIR"
 
Balyoz davası özü itibariyle bir darbe davasıdır. Başta nasıl bir toptan tutuklama olduysa şimdi de toptan tahliye oldu. Bunun bir darbe davası olduğunu, intikam davası olduğunu ve AYM'nin siyasi karar verdiğini düşünüyorum. 
 
"SİYASİ OLDUĞUNU DÜŞÜNENLER..."
 
Milletvekillerinin cezaevinde kalmaması gerektiğini geçmişten beri ifade ettim. AYM'nin hak ihlali kararından sonra bir aklama çabası olduğunu görüyorum. Tutuklama kararlarının siyasi olduğunu düşünenler neden tahliyeleri siyasi olarak yorumlamıyor? Cezaevlerinde kalan 130 bin kişinin hak kayıplarını neden konuşmuyoruz?"

YORUMLAR 6
  • adiga 81 9 yıl önce Şikayet Et
    Beraat etmediler.. Eğer yanlış anlamadıysam bu darbe suçluları beraat etmediler. Sadece bazı delilllerde oynama olduğu şüphesiyle yeniden yargılanacaklar. Eğer mahkeme suçlu bulursa tekrar hapse girebilirler.
    Cevapla
  • hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    HAK ARARKEN DE YOLUNUZ HAKLI YOL OLMALIDIR. Ülkemizin kanunları ithal olunca,insanımızın mayasıyla oynanılınca maalesef ülke her daim kargaşa ve kaosa sokulmaya müsait oluyor.Rabbime şükürler olsunki mayamız sağlam ve kuvvetli olduğundan O.DOĞU daki elim ve üzücü vakalar olmuyor. AYM.Uzun tutukluluk veya delil ve şahitlerin dinlenilmemesi saikiyle bu kararı aldığını açıkladı.Peki muhakeme eden hakimlerin yeteri kadar dikkat ve itinayı yapmamasından içlerinde masum olanları ayırıyorum amma bizlere zulüm eden,ülkeyi soyup-soğana çeviren bu darbeci insanlar şimdi ellerini-kollarını sallayarak vede kahramanlık yaparak dolaştırılmaları hoş olmadı.O hatalı yada mizansen kararlar ile yanlış yapan-tertipleyenlerinde en az darbeci ve teşebbüsçüleri kadar cezalandırılmaları gerekiyor.
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    gitti gider ortadoğu..tayyibe destek olun emi.. ARTIK İHTİLAL YAPMAKTAN ÖTE, hazırlığı bile yapılabilecek yani..projeler hazırlanacak, fırsatı bulunduğunda TEPELEME YAPILACAK.şimdiden hazırlıklar başlamıştır. baksanıza, cumbaba seçimi,arap savaşı ,2015 seçimleri,CHP ve MHPnin birleşmesi falan neye işaret ediyor dersiniz..BATININ TAYYİP DUŞMANLIĞINA ÇANAK TUTAN MUHALEFET VE HAŞHAŞİYYUN TAİFESİ FALAN..bu gunlerde bir harita dolaşıyor avrupada, geleceğin ortadoğusu diye..iyi bakın o haritaya da tayyibe destek olun. YOKSA GİTTİ GİDER ORTADOĞU..çunku gene cetveller elde harita çizecekler.
    Cevapla
  • erdobay 9 yıl önce Şikayet Et
    klas. Anayasa mahkemesi başkanı ve üyeleri kesin yargılanmalı bence. tamamen başka siyası amaçlar için yapılmış ve dizayn etmeye yönelik kararlar. Türk milleti o üyeleri nefretle anacağına eminim
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    dedikya, Türkiyeden intikam almaya karıştırmaya çıktılar !. Bunun en büyük sorumlusu AYM sidir !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı