MHP'li Yılmaz'dan AK Parti'ye çok ağır itham

MHP’li Seyfettin Yılmaz'dan AK Parti'ye çok ağır hakaret: “AK Parti, kızlarını diri diri gömenlerin zihniyetini temsil ediyor”

MHP'li Yılmaz'dan AK Parti'ye çok ağır itham
MHP'li Yılmaz'dan AK Parti'ye çok ağır itham
GİRİŞ 10.12.2014 10:39 GÜNCELLEME 10.12.2014 10:40
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, UNICEF’in yayımladığı Şiddeti İzleme ve Göstergeleri Kılavuzu isimli kitaptaki verilerin Türkiye’deki kadına yönelik şiddeti yeniden gözler önüne serdiğini belirterek, “Kadın erkek eşitliğini fıtrata ters bulan, kadına şiddet olaylarının abartıldığını savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu rakamları neye aykırı bulacak?” diye sordu. 

UNICEF’in raporundaki verilere göre, yüzde 37 oranıyla en çok 18 yaş altı kız çocuklarının şiddete maruz kaldığı bilgisini veren Yılmaz, eşinden şiddet gören kadınların oranının da yüzde 26 olduğunu söyledi. 

Türkiye’de kadına yönelik şiddetin resmi kayıtlara göre son 7 yılda yüzde 1400 arttığını dile getiren Yılmaz, “2011 yılında kadınlara yönelik şiddet olaylarının, muhalefetin ve medyanın istismarıyla artıyormuş gibi gösterildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2014’te de kadın ile erkeği eşit konuma getiremezseniz, o fıtrata terstir diyor. Görünen o ki rakamlar bu kadar barizken bile zihniyet hiç değişmiyor. Bu zihniyet cahiliye döneminde kızlarını diri diri toprağa gömenlerin zihniyetidir.” diye konuştu.

MHP’li Yılmaz şöyle devam etti: 

“AKP’nin kadını yok sayan, aşağılayan, hakaret eden söylemlerini, kadını ikinci sınıf vatandaş gibi gören zihniyetini kabul etmemiz mümkün değil. 2011’de 121, 2012’de 139, 2013’te 228 kadınımız gördükleri şiddet yüzünden hayatlarını kaybetti. Sayın Cumhurbaşkanı bu büyük ayıbın önüne geçilmesi için acil tedbirlerden bahsedeceği, şiddeti lanetleyeceği yerde, kürsülerden fıtrattan, eşitlikten dem vuruyor. Milletimizin teveccühüyle 2015’te iktidara geldiğimizde, kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için ivedilikle harekete geçeceğiz.”

YORUMLAR 116
  • alihan 9 yıl önce Şikayet Et
    vekili kınıyorum
    Cevapla
  • mıthat yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    cok adice bır itham birde mileten devleti yonetmeye oy istiyorlar yazık cok yazık ne olur kalıtenızıe dıkat bu sekılde nasıl oy verecez....
    Cevapla
  • mehmetm 9 yıl önce Şikayet Et
    Hey! MHP li beyzadem, titre kendine gel. Ar damarı çatlamış, utanma nedir bilmeyen bir düzine başkan yardımcınız partinizden çıkmıştı. Ancak yüzsüzlük yaparak konuyu kapatmıştınız. Bu ülkede sadece kızları değil toplumu canlı canlı şirk toprağına gömen sizsiniz. Şirk zihniyetini temsilde kimse elinize su dökemez. Söylediğiniz sözler ancak MHP ye yakışır ve yapışır.
    Cevapla
  • Isa Tunc 9 yıl önce Şikayet Et
    AKP yi böyle elestirmek bu sakalsiz ve biyiksiza mi? kalmis. Bilginin ve bilimin sinirlari vardir. Lakin sacmalamanin (yada iskembeden atmanin) siniri yok.
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    Diyorum anlamiyorsunuz, artik mhp diye bir teskilat yok.dun chp bdp ile catida ask yasayan bir kurumdan ne beklersiniz.hep diyorum bu bahceli ajandir.mhp yi yedi bitirdi.sagi birbirine dusurdu, kalkti utanmadan chp bdp ile birlik oldu.Ve halen onu o koltukta oturtuyorlar ya asil oy verenlere helal olsun demek istiyorum..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık