Kalın: Köklerimizden kopmamalıyız

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın: “Yeni Türkiye’nin yolu köklerimizle doğru ilişki kurabilmekten geçiyor.” dedi.

Kalın: Köklerimizden kopmamalıyız
Kalın: Köklerimizden kopmamalıyız
GİRİŞ 16.02.2015 12:40 GÜNCELLEME 16.02.2015 12:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uluslararası Vuslat Derneği tarafından düzenlenen "Ufuktaki Yeni Türkiye" konulu konferansta konuşan Cumhurbaşkanı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, “Derin köklerimizle bir medeniyet oluşturma ilişkisini doğru kurabildiğimiz zaman Yeni Türkiye’yi inşa etme imkanımız mutlaka olacak demektir” şeklinde konuştu.

Bir sivil toplum hareketi olarak, Yeni Türkiye yolunda üzerine düşeni yapmak için çalışan Uluslararası Vuslat Platformu tarafından İstanbul Üsküdar Nakkaştepe’de gerçekleştirilen ve açılışı Kur’an-ı Kerim’le yapılan program, Uluslararası Vuslat Derneği Başkanı Mimar Hamza Cebeci’nin hoş geldiniz konuşmasıyla başladı.

"KÖKLERİMİZDEN KOPMAMALIYIZ"

Cumhurbaşkanı Sözcüsü ve Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi İbrahim Kalın, Yeni Türkiye’nin Köken ve Ufuk kavramları ekseninde sosyal ve irfani yansımaları üzerinden bir değerlendirmede bulundu. Türkiye’nin Cumhuriyet dönemi ile birlikte sathi bir modernleşmeye giriştiğini belirten Kalın, köklerimizden radikal kopuşun Türkiye’yi beklemeyen ve istenmeyen durumlarla karşı karşıya getirdiğini ifade etti.

"YENİ TÜRKİYE İRFAN MEDENİYETİNE ODAKLANMALI"

Türkiye’nin, kökleri ile kurduğu bağ dolayısı ile Günümüzde yeni bir süreci yaşadığını vurgulayan Kalın, geleneksel ve modern değerlerle sentezlenen yeni muhayyilenin batı merkezci algıdan öte kendi öz değerlerine uygun bir biçimde inşa edilmesi gerektiğinin  altını çizerek,  Yeni Türkiye’nin irfan medeniyetine odaklanmasının önemine işaret etti.

"BU İŞ ERDEMLİ İNSANLARLA OLUR"

Yeni Türkiye’nin ufku açısından özgün ve anlamlı bir hayat için; doğru tanımlanmış, temel hak ve hürriyetlerin garanti altına alındığı yeni bir yönetim sistemi ile bunun dayanağını teşkil eden sivil bir anayasanın gerekliliğini dile getiren Büyükelçi Kalın; ‘büyüyen, güçlenen ve bölgesinde aktör olan Türkiye’nin, ancak aynı yürüyüşte müttefik olan erdemli insanların bir araya gelmesiyle mümkün olabileceğini’ belirtti.

Estetik, kültür, bilim, sanat, spor, insan ve uluslararası ilişkiler alanında Yeni Türkiye’nin hikmet ve idrak ile yoluna devam etmesi gerektiğini vurgulayan İbrahim Kalın; aşk-ı ilahi olmadan aşkı insaninin eksik olacağınının da altını çizdi.

YORUMLAR 1
  • anadolu 9 yıl önce Şikayet Et
    kimse okumadı anlamadı mı. ama yukarıda yazılanların tamamı doğru. bu ülke toprakları halkı aslına dönmeli. islama, islam ahlakına, tarihine sahip çıkmalı. onuruna şerefine sahip çıkmalı. cinayet işlendikten tecavüzler hırsızlıklar haksızlıklar zulümler olduktan sonra tepki veriliyor. 15 YIL ÖNCE KAHROLSUN ŞERİAT DİYE( HAŞA ) BAĞIRAN ALÇAKLARA NEDEN KİMSE SESİNİ ÇIKARMAMIŞTI. umarım ki hükümet ve cumhurbaşkanımız başarır. bu bizim son şansımız gibi geliyor. YA İSLAM HA ZİLLET
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürüldüğü saldırının görüntüleri
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden detayları anlattı