Beşir Atalay: AK Parti'de sorun olmaz

Belşir Atalay Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında sorun olup olmadığını açıkladı.

GİRİŞ 29.03.2015 16:23 GÜNCELLEME 30.03.2015 06:30
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay Kanal 7 Ankara temsilcisi Mehmet Acet’in konuğu oldu. Atalay son günlerde yaşanan parti içi polemiklere dair açıklamalarda bulundu. Atalay, Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında bir sorun olup olmadığına dair de konuştu.

İşte Atalay'ın açıklamaları:

Son dönemde yaşanan tartışmalara değine AK Parti sözcüsü Beşir Atalay, yaşananları tasvip etmiyoruz dedi. “Son günler içinde meydana gelen bu olaylar tatsız bizimde onaylamadığımız yanlış bulduğumuz diyaloglardır. Basının önünde bu tür açıklamalar bizde tasvip edilmez, bizim kendi platformlarımızda zaten biz her şeyi konuşuyoruz.

AK partide vefa vurgusu yapan Beşir Atalay “Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız bazen de parti mensupları arasında sorun var diyenler AK partiyi anlamayanlalardır. AK Parti'de şu var: bizlerinki sadece bir partinin üst yönetiminde olmanın yansıra dostluk, kardeşlik, aile bağı ile donatılmış bir ilişkidir bizde vefa ileri derecedir, vefa bizde hayat tarzıdır vefa göstermek birbirinin hakkını gözetmek, sadakat içinde olmak bu bir dava ahlakıdır” dedi.

CUMHURBAŞKANI İLE BAŞBAKAN ARASINDA SORUN VAR MI?

Yani biraz önce ifade ettim bunlar ham hayaldir. Burada ben parti sözcüsü olarak ben hem cumhurbaşkanı hem de başbakanla eskiden gelen bir kardeşlik dostluk hukukumuz var.

Burada en küçük bir sorun yok olmazda yani başbakanımız yeni gelen birsi değil hükümet kurulduğundan bir ay geçmeden 2002 de bu mekanizmaya gelen biridir Ahmet Bey,

O zaman Abdullah Bey Başbakandı, başbakanlığa başdanışman olarak büyükelçilik unvanı da verilerek dış politikada başdanışman olarak gelmiş ve o günden beride birlikte çalışmıştır Tayyip beyle. Tabi siyaset öncesi de irtibatları vardı bu kadar uzun süre bir arada çalışan insanların böyle şeylerle zaman zaman geriden gelerek abartarak ilişkilerini yorumlamak mümkün değil.

Şu anda ilişkileri sağlıklı bir şekilde devam ediyor daha geçen hafta kendisi söyledi bir haftada 3 defa bir araya gelip mütalaa ediyorlar.

Şunu da söyleyeyim burada cumhurbaşkanımız halk tarafından da seçilip gelen, ama 12 yıl bu hükümetin başbakanlığını yürütmüş, bu partinin 13 yıl genel başkanlığını yürütmüş birisi. Onun bu konularda bir şey söylemesi, zaman zaman uyarıda bulunması, zaman  zaman başbakana bizzat görüşmede iletmesi, bunları normal karşılamak lazım işler daha iyi gitsin diye kendi kaygılarını dile getiriyor endişelerini dile getiriyor.

Bu hareket Allahlın izniyle herkesin katkısıyla, cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın bütün kurucu arkadaşlarımız yoluna devam edecektir. Yani hükümetle cumhurbaşkanı arasında kimse o tür şeyler beklemesinler.

YORUMLAR 16
  • ölümüne RTE 9 yıl önce Şikayet Et
    Teknik direktörümüzle aramızda bir sorun yoktur, sonuna kadar arkasındayız.
    Cevapla
  • zeki 9 yıl önce Şikayet Et
    he var ne olacak kınamı yakacanız
    Cevapla
  • fdl04 9 yıl önce Şikayet Et
    Tayyip amca allah icin seviliyozsun...
    Cevapla
  • Sanki var mı diyecekti 9 yıl önce Şikayet Et
    E kalkıpta ne deseydi! CB ile BB arasında sorun mu var deseydi! Durduk yerde sorun yok demek bile sorun olduğunun göstergesidir. Ayrıca olayları analiz etme kabiliyeti olan herkes bunu görebilir..
    Cevapla
  • hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    sorun olur mu kesinlikle sorun olmaz kırgınlık olur... şöyle bi bakıyorum etrafıma menfaati peşinde koşan yalana sarılan ne kadar da çok insan varmış... son zamanlarda artıyor..koltuk sevdası makam hırsı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanlar: İsrail'in Gazze'deki amacı Philadelphia Koridoru'na ulaşmak
Bedava dağıttı, duyan oraya koştu! Markette 30 TL