Bozdağ: Diyanet'i Atatürk kurdu

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyanet'i kaldırmak için uğaraşanlara tarihi bir ders verdi.

Bozdağ: Diyanet'i Atatürk kurdu
Bozdağ: Diyanet'i Atatürk kurdu
GİRİŞ 22.05.2015 15:05 GÜNCELLEME 22.05.2015 15:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı Genelkurmay Başkanlığıyla beraber kurulmuştur. Atatürk kurmuştur." dedi.

Bozdağ, AK Parti Malatya İl Başkanlığını ziyaret ederek, İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partililerle görüştü. Bozdağ'a AK Parti Malatya milletvekili adayları Taha Özhan, Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da eşlik etti.

 

"ÇOK GÜÇLÜ BİR KOALİSYONLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Siyasi istikrar, güçlü iktidar, iyi yönetim ve güvenin Türkiye'nin en büyük hazinesi olduğunu vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler, bu istikrarı bozmak, güçlü iktidarı yok etmek, iyi yönetime son vermek ve Türkiye'yi güvenilmez bir ülkeye dönüştürmek için de büyük bir çabanın içerisindeler. Türkiye'de siyasi istikrarı, güçlü iktidarı yok etmek için bugün çok güçlü bir koalisyonla karşı karşıyayız. Hem dışarıda bu koalisyonun güçlü destekçileri var hem de içeride bu koalisyonun asli, güçlü işbirlikçileri var. Hem bir yandan HDP çok önemli bir aktör olarak bu dönemde piyasaya sokuldu hem de öte yandan paralel çete, Doğan medyası, ulusalcı çevreler, laikçi çevreler, liberaller, aşırı solcuların tamamı aynı siyasi hedefte birleşmiş durumda. PKK terör örgütü de buna dahil. Siyasal hedef çok net. HDP'nin barajı geçmesini temin etmek. Hangi güç Türkiye'de bu birbirine selam vermeyen, birbirini tanımayan, birbirini gördüğü zaman yolunu değiştiren, birbirinden fikren ve ahlaken bu kadar farklı grupları aynı siyasi hedefte birleştirdi. Bunu birleştiren bir güç var."

"DİYANET'İ ATATÜRK KURDU"

Diyanet İşleri Başkanlığının da ilk kez bir seçimde bu kadar tartışma konusu yapıldığını dile getiren Bozdağ, Türkiye'de Diyanet'in hangi fonksiyonları icra ettiğinden habersiz olan çevrelerin esasında dini olan bütün değerlere karşı yaptıkları mücadeleyi Diyanet üzerinden yaptıklarını ifade etti.

Diyanet'in bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne yaptığı katkıyı görmeyenlere bu katkıyı göstermenin vazifeleri olduğunu anlatan Bozdağ, "Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı Genelkurmay Başkanlığıyla beraber kurulmuştur. Atatürk kurmuştur. Hem de aynı kanunla kurmuştur. Bir nevi bu ülkenin manevi gücü, ordusu niteliğindedir. Onun için Diyanet'i kaldırmak bu ülkeye yapılan en büyük kötülüklerden birisi olur. Milletin cami cami bölünmesine yol açar ve bu ülke içerisinde büyük tefrikalara, fitnelere vesile olur ama bunlar bunu görmüyorlar" diye konuştu.

 

YORUMLAR 3
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    işinize gelince ATAÜTÜRK yaptı...
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 8 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda Atatürk ile ilgili doğru birşey paylaşan bir bakan. Şahsım adına teşekkür ederim.
    Cevapla
  • AtamTürk'tür 8 yıl önce Şikayet Et
    Görüşlerinize ve , nihayet, hakkı teslim etmenize teşekkür ederiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...