'Bu normal seçim değil ümmetin beka seçimidir'

AK Parti'nin İstanbul milletvekili adayı Uğur Işılak, seçime 4 gün kala son atmosferi değerlendirdi.

'Bu normal seçim değil ümmetin beka seçimidir'
'Bu normal seçim değil ümmetin beka seçimidir'
GİRİŞ 03.06.2015 09:47 GÜNCELLEME 03.06.2015 10:34
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Yaptığı seçim şarkılarıyla AK Partili seçmenlerin gönlünde ayrı bir yeri olan sanatçı Uğur Işılak, bir yandan seçim bölgesi olan İstanbul'da çalışmalarını sürdürüyor diğer yandan da Anadolu'yu il il gezip konserlerle seçmenlere ulaşıyor.

Seçime artık sayılı günler kala Haber 7'ye konuşan Işılak'a göre, bu seçim sadece Türkiye'nin değil mazlum coğrafyaların, milli ve manevi geleceğimizin seçimi olacak. 

Işılak, kurulan ittifakların asıl amacının da Recep Tayyip Erdoğan olduğunun altını çizerken 'Hedef her zaman Recep Tayyip Erdoğan'dır. Çünkü o bu milletin ve ümmetin yüz yıllar boyunca silinmeyecek bir sembol ismidir artık' dedi.

Işılak, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun klozet polemiğini başlatmasına ilginç göndermede bulundu.

Seçime artık 4 gün kaldı. Çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Yetişebildiğimiz her yere gittik diyebilirim. 

Ankara ve ilçeleri, Elazığ, Kastamonu, Karaman, Konya ve ilçeleri, Hollanda, Almanya, Fransa, Düzce, Çanakkale, Aksaray, Hatay, Tokat ve ilçeleri, İzmit, Erzurum, Erzincan, Samsun, Niğde ve ilçeleri, İstanbul ve ilçeleri, Sakarya ve şu anda aklıma gelmeyen bir çok yer. 

Yapılan havalimanları ve duble yollar sayesinde bazen günde 3 farklı noktaya en hızlı şekilde ulaşım sağladık ve hiçbir programı aksatmadık.

Belki Türk Siyaset Tarihinde konser gibi miting veya miting gibi konserler yaparak bir ilki gerçekleştirdik. Katılanların 1,5 saat boyunca pür dikkat dinlemeleri ve programın sonuna kadar coşkuyu kaybetmemeleri işin en verimli ve hoş tarafıydı. Seçim çalışmaları boyunca rahatlıkla 1 milyonun üzerinde vatandaşımıza hitap ettik diyebilirim. Bazen çok zor şartlar altında gerçekleştirdiğimiz etkinlikler de oldu. Kah yağmur, kah fırtına, kah elektrik kesintisi derken milletimizin teveccühü her şeyin üstesinden geldi.

Sizin de ifade ettiğiniz gibi şunun şurasında 4 gün kaldı seçime. Fiili ve kavli dualarla son güne ve son ana kadar çalışmaya devam edeceğiz. Bu sıradan bir parti seçiminden ziyade, bir milletin hatta bir ümmetin beka seçimidir.

Bu seçim Asya'nın, Avrupa'nın, Afrika'nın seçimidir. 
Bu seçim milli ve manevi geleceğimizin seçimidir.
Bu seçim yeni Türkiye'nin seçimidir.
Bu seçim barış ve huzurun seçimidir.
Bu seçim 2023'ün, 2071'in seçimidir.
Bu seçim her türlü vesayet, paralel ve derin yapıların tasfiye seçimidir.
Bu seçim ekonomik refahın, 3. Köprü, 3. Havalimanı, Kanal İstanbul, asma köprü, tüp geçitlerin seçimidir.
Bu seçim yerli tank, yerli uçak, yerli otomobil, yerli uyduların üretimlerinin seçimidir.

Hem konser, hem de etkinliklere katılmak için Anadolu'nun tamamına yakın yerlere gittiniz. Anadolu, iktidar ve muhalefet partileri için ne düşünüyor?

Anadolu insanı deyince akla vefa gelir. 13 yıldır nasıl bir vefa örneği gösterdiyse yine aynı vefayla karşılayacak bizleri. Ben hiçbir zaman iki kişiden birinin Ak Parti'ye oy vermesine şaşırmadım. Şaşırdığım şey, bunca hizmete rağmen 2 kişiden bir kişinin neden oyunu esirgediğidir. Öyle zannediyorum ki, bazen ideolojik kaygılar aklın, izanın ve insafın önüne geçebiliyor. 
Fakat inşallah bunları da zamanla aşabileceğimize inanıyorum. Daha büyük bir ülke ve millet olmak, büyük düşünmek ve küçük farklılıklara rağmen kenetlenmekle mümkün olabilir. 
Muhalefete gelince, sahada öyle bir şeye fazla rastlamadım. 
Halkın içinde olması gerekenler muhalifler iken tam tersi bir durum vardı. Muhalefet yeni projeler, yeni ufuklar sunması gerekirken, en uyumsuz yapılarla dahi ittifak kurarak Ak Parti'yi devirmeye odaklanmış. 
Niyeti hayır olmayanın akıbeti hayır olamaz vesselam..

Muhalefet, paralel yapı ve Doğan grubu neden Ak Parti'ye karşı birleşti? Hedef Ak Parti mi Recep Tayyip Erdoğan mı?

Muhalefet partileri, AK Parti siyaset yaptığı müddetçe muhalif kalmaya mahkumdur. Çünkü vizyonu yok, kadrosu yok, heyecanı yok... Yani meşru yollardan şansı olmadığı için her illegal kalkışmanın arkasında muhalefet var maalesef. Gezi'de, 17-25 Aralık'ta, E-Muhtıra'da, 367 krizinde, parti kapatma davasında vs... Şimdi de Doğan, paralel ve HDP ile ittifak yaparak emeline ulaşmaya çalışıyor. Ben de onlara diyorum ki, bir an evvel elinizi vicdanınıza koyun ve biraz olsun yerli düşünün. Zira, gideceği yeri bilmeyenin varacağı yer önemsizdir.

Diğer sorunuza gelince...
Benim için AK Parti demek Recep Tayyip Erdoğan demektir. İkisini birbirinden ayıramam. Yani hedef her zaman Recep Tayyip Erdoğan'dır. Çünkü o bu milletin ve ümmetin yüz yıllar boyunca silinmeyecek bir sembol ismidir artık. 
Şamil Basayev der ki: 
"Bir mücahidi güldürmek istiyorsanız, onu ölümle tehdit edin."
O, bunca tehdite, oyuna, kumpasa, suikasta rağmen hala dimdik ayaktaysa bu ancak Allah'ın korumasıyladır.

Başbakan Ahmet Davutoğlu için ne düşünüyorsunuz?

Tarihte hem filozof hem iyi bir idareci olan Marcus Aurelius örnek bir şahsiyettir gerçekten. Ben Başbakanımızda da maharet, idarecilik ve bilgelik olarak bu meziyetleri görüyorum. Keyifle izliyor, keyifle dinliyor ve ziyadesiyle istifade ediyorum kendisinden. Ve inanıyorum ki yeni neslin hem tecrübe, hem bilgi, hem irfan olarak kendisinden ilham alacağı çok şey var. Başbakanımız, yaşantısıyla, düşüncesiyle, hüznü ve neşesiyle, geleceğe bakışıyla bu toprakların öz evladıdır. 

HDP'nin bazı isimleri barajı geçmemeleri halinde kan akacağı tehdidinde bulunuyor. Bu konu için ne diyeceksiniz?

Bunun için barajın altında kalmalarına gerek yok. Onlar her fırsatta bu milleti tehdit ediyor zaten. Hiçbir tehditi ciddiye almaya gerek yok. Bu ülkenin kanunları var. Kanun önünde eşitlik varsa herkes cezasını çekecektir. 

Gülen cemaatinin Doğu ve Güneydoğu'da HDP'yi destekleyeceği artık herkes tarafından biliniyor. Size göre cemaatin tabanı bu işbirliğine karşı duracak mı? 

İnsafı ve vicdanı olan bir kişinin böyle bir şeyi kabul etmesi düşünülemez. PKK terörüne 35.000'in üzerinde şehit vermişiz. Şehitlerimize zerre kadar saygısı olanların vereceği karar bellidir. 

Size göre 7 Haziran akşamı nasıl bir tablo çıkacak?

Millet kazanacak, oyun, hile ve kirli ittifaklar kaybedecek.

Son olarak "klozet" polemiği hakkında bir şeyler söylemek ister misiniz?

"Klozet" üzerinden muhalefet yapanın ufku necasetten öteye geçemez.  En kreatif afiş veya reklam filmi dahi muhalefetin televizyona çıkıp konuşmasından daha büyük katkı sağlayamaz Ak Parti'ye... Doğruluktan daha güzel muhalefet olamaz fakat bunun farkına varamıyorlar nedense...
Mehmet Akif der ki:

Budur benim cihanda en beğendiğim meslek
Sözüm odun gibi olsun, hakikat olsun tek!

YORUMLAR 29
  • ÜSKÜDARLI 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar rizenin medari iftaharı mesut yımaz rizede cuma namazını kıllacak diye camii den anons yapaNlar vardı.şimdi demirel gibi kuran nı miting alanlarında gösteriyorlar.filanca kişi bakara ayetini okuyor diye haber yapılıyor.acaba bakara ayetini hayatımıza uyguluyormuyuz?benim bildiğim ataist aziz nesinde hafızdı!!!şeytanda bütün melekleri başı idi,nedir bu cahiliye dönemi gibi helvadan putlar yapıp ona tapınmak?ALLAH NURUNUNU TAMAMLAYACAK KAFİRLER İSTEMESEDE
    Cevapla
  • leyla 8 yıl önce Şikayet Et
    helal size Allah yar yardımcınız olsun dualarımız sizinle
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya millet Ya Zillet,Ya içerdeki düşmanların,batının bütün Müslüman düşmanlarının dediği olacak, Yada ALLAH'ın İzniyle ZAFER'e,
    Cevapla
  • Tekin 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya bi olgun olun cocuk gibisiniz bi bakın zalim kim orta doğu ne hale geldi, şu parti gelmesin diye diye müslüman ülkeleri kan gölüne döndü, türkiyeyide vursalar paralel diyeceniz akıl mantık yok sizd
    Cevapla
  • Ev kadını 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu abide iş var! Buda sana kapak olsun Hakan şükür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe