Abdullah Gül hain saldırıyı lanetledi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, twitter'dan yaptığı açıklamada Atatürk Havalimanı'na gerçekleşen terör saldırısını kınadı.

Abdullah Gül hain saldırıyı lanetledi
Abdullah Gül hain saldırıyı lanetledi
GİRİŞ 29.06.2016 14:54 GÜNCELLEME 29.06.2016 14:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen 41 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter üzerinden saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Abdullah Gül Twitter hesabından yaptığı açıklamada,

ŞİDDETLE LANETLİYORUM

"Atatürk Havalimanı’ndaki hain terör saldırısını derin bir üzüntü ve acıyla takip ettim. Bu alçak saldırıyı planlayanları ve yapanları şiddetle lanetliyorum. Mübarek Ramazan ayında böyle bir katliamı gerçekleştirmeleri, bu zihniyetin İslam dininden ne kadar uzak olduğunu, kafalarını kendi uydurdukları batıl fikirlerle nasıl afyonlaştırdıklarını açıkça göstermektedir. Suriye’deki kaosun uzaması sadece “Afganistan’ı Akdeniz kıyılarına taşımakla” kalmadı, aynı zamanda başta Türkiye olmak üzere tüm bölge ülkelerinin siyasi, ekonomik ve güvenlik istikrarını derinden sarstı.

BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ KORUMALIYIZ

Gelinen aşamada uluslararası toplumun ve bilhassa bölge ülkelerinin Suriye’de siyasi bir çözüm üretilmesine yönelik gayretlerine yeniden ivme kazandırmaları gerekiyor.Türkiye olarak biz ise öncelikle teröre karşı birlik ve beraberliğimizi korumalı; terörle mücadelede önleyici istihbari çalışmalarımızı artırarak daha etkili ve akıllı politikalar geliştirmeli; bölgesel ve uluslararası işbirliği fırsatlarını değerlendirmeliyiz. Güzel İstanbul’umuzun dünya kamuoyunun gündemine bu şekilde gelmiş olmasından ayrıca büyük bir elem ve ıstırap duyuyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi. 

YORUMLAR 2
  • Kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    Hmmm efkan ala dan ne kinama var ne lanetleme var bu kez. bakti millet tasa tutuyor ne yapicani bilmez halde
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyosun sen ya? İşiniz gücünüz şeytanlık....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar