SONAR'a göre en başarılı belediye başkanları

SONAR Araştırma Şirketi yerel seçimler öncesinde, belediye başkanlarının başarı oranları ölçen bir anket yaptı.

SONAR'a göre en başarılı belediye başkanları
SONAR'a göre en başarılı belediye başkanları
GİRİŞ 17.04.2012 16:59 GÜNCELLEME 17.04.2012 16:59
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Türkiye'deki en başarılı belediye başkanı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'den Tahir Akyürek olurken en başarılı ilçe belediye başkanı ise İstanbul'da Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Anadolu'da Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı oldu.

Türkiye'deki 15 büyükşehirde ve seçmen sayısı 30 binin üzerinde olan büyükşehirlere bağlı 75 merkez ilçede, her bölgenin, kendi belediye başkanını başarılı bulma oranını saptamak amacı ile yapılan araştırma, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo?demografik gruba mensup kişiler olmak üzere, her ilin ve ilçenin kendi yaş, cinsiyet ve nüfus oranına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 24 bin kişi ile görüşülerek gerçekleştirildi.

Her belediye başkanının başarı oranının kendi şehrindeki seçmelerin sorgulanarak yapıldığı ankette, seçmenlere "Yaptığı hizmetleri düşündüğünüzde büyükşehir belediye başkanınız başarılı mıdır, yoksa başarısız mıdır?" sorusu soruldu.

İLK ÜÇ AK PARTİ'NİN

Soruya verilen cevaba göre en başarılı büyükşehir belediye başkanı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek (AK Parti) oldu. Akyürek ilk on sıralamasında birinciliğe otururken, yüzde 70.6 oranında başarı notu aldı. İlk üçte de yine AKP'li büyükşehir belediye başkanları yer aldı.

İlk on listesinde Akyürek'in ardından

ikinci yüzde 69.2 başarı oranıyla Erzurum BŞB Başkanı Ahmet Küçükler (AKP),
üçüncü yüzde 67.3 başarı oranıyla Ankara BŞB Başkanı Melih Gökçek (AKP),
dördüncü yüzde 60.6 başarı oranıyla Diyarbakır BŞB Başkanı Osman Baydemir (BDP),
beşinci yüzde 60.1 başarı oranıyla İstanbul BŞB Başkanı Kadir Topbaş (AKP),
altıncı yüzde 57.7 başarı oranıyla Gaziantep BŞB Başkanı Asım Uğur Güzelbey (AKP),
yedinci 55.3 başarı oranıyla Kayseri BŞB Başkanı Mehmet Özhaseki (AKP),
sekizinci yüzde 53.1 başarı oranıyla Eskişehir BŞB Başkanı Yılmaz Büyükerşen,
dokuzuncu yüzde 50.8 başarı oranıyla İzmir BŞB Başkanı Aziz Kocaoğlu,
onuncu yüzde 49.2 başarı oranıyla Mersin BŞB Başkanı Macit Özcan oldu.

-EN BAŞARILI İLÇE BAŞKANI SARIGÜL-

Yine seçmenlere, "İlçenizde yaptığı hizmetleri düşündüğünüzde ilçe belediye başkanınız başarılı mıdır, yoksa başarısız mıdır?" sorusu yöneltildiğinde ise, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül (İstanbul-Bağımsız) zirveye oturdu.

Sarıgül, ilk on sıralamasında yüzde 76.2 başarı oranıyla birinci, ikinci yüzde 74.3 başarı oranıyla Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı (Konya-AKP),  oldu..

Bu iki isim üçüncü yüzde 70.5 başarı oranıyla Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk (İstanbul-CHP), dördüncü yüzde 68.7 başarı oranıyla Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünalerzen (İstanbul-CHP), beşinci yüzde 67.7 başarı oranıyla Karşıya Belediye Başkanı Cevat Durak (İzmir-CHP), altıncı yüzde 67.1 başarı oranıyla Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan (İzmir-CHP), yedinci yüzde 66.8 başarı oranıyla Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran (Diyarbakır-BDP), sekizinci yüzde 65.8 başarı oranıyla Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut (Erzurum-AKP), dokuzuncu yüzde 62.4 başarı oranıyla Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli (Konya-AKP) ve onuncu yüzde 62.3 başarı oranıyla Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin (İstanbul-CHP) oldu.

BAŞKANI PARTİSİ BELİRLİYOR

Ankette, seçmenlerin oy vermede ise adayın partisine göre davrandığı ortaya çıktı.

Seçmenlere, "Oy tercihinizi belirlemenizde etkili olan faktörler nelerdir" diye sorulduğunda, yüzde 49.5'i "Adayın siyasi görüşüme, parti tercihime uygun olması" cevabını verdi. "Adayın kendisi" cevabı ise, yüzde 43 oranında tercih edildi. "Adayın geçmişte il ve ya ilçeye kazandırdıkları"nın da yüzde 40 oranında etkili olduğu belirlendi.

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR 14
  • Hasan KARA 12 yıl önce Şikayet Et
    Ankaraya yeni başkan lazım!. Vallahi 3 dönem üst üste Melih Gökçek'e oy kullandım ilk iki dönem oyumun hakkını verdi, 2.dönem yatmaya verdi kendini sadece görüntülerle ve kaldırım taşı döşemekle meşgul oldu. Artık yorulduğunu ve heyecanının bittiğini düşünerek 4. dönem oy vermedim. Oysa ben fanatik bir Ak Partiliyim. Yerel seçimdeki İl genel meclisinde tabi ki oyumu Ak Partiye verdim her zamanki gibi. Artık Melih Gökçek'in Ankara'ya bir katkısının olmadığını seçimlerden önce verdiği sözlerin ve anlattığı projelerin dörte birini bile yapmadığını üzülerek görüyoruz. Yeni seçimde mutlaka bırakmalıdır. Yeni bir yüz ve yeni bir heyecanla Ankara kaldığı yerden gelişmesine devam etmelidir. Şu an için Veysel Tiryaki en kuvvetli adaydır, isabetli de olur. Saygılarımla..
    Cevapla
  • ali soylu 12 yıl önce Şikayet Et
    Ankarada En Başarılı Başkan Veysel TİRYAKİ. Ankara da en başarılı belediye başkanı Altındağ Belediye Başkanı Veysel TİRYAKİ'dir. Yapmış olduğu destinasyonlarla Avrupa Ödülünü almıştır. Kadınlarla ilgili çalışmasından dolayı BM nezdinde takdir görmüş ve konuşma yapması için davet edilmiştir. Ulucanlar cezaevi ni müze haline getirmiş daha çalışmalar bitmeden rekor sayıda ziyaretçi gelmiştir. Ankara'nın en sorunlu Çinçin mahallesini dönüşüm projeleri ile ıslah etmiş etmektedir. Melih GÖKÇEK i başarılı bulan arkadaşa sesleniyorum. Başarısı ne söyler misin? Metroları yapamadı devretti. Söz verdiği projelerin kaç tanesi gerçekleşti. Bir tane prestij projesi var mı?
    Cevapla
  • maxel samare 12 yıl önce Şikayet Et
    Yuh artık!,isyan ediyorum. Ben 4 senedir Konyadayım.Ben yanlış yerdemiyim!Nasıl Tahir Akyürek en iyi belediye başkanı seçiliyor arkadaş?Dünyanın en eski külüstür 10 km'yi bir saatte alan çin işkencesi gibi tramvaylara biniyoruz.Toplu taşıma tam bir zulüm.Şehirde görsel anlamda hiçbir şey yok,aynı kaldırımların sökülüp takıldığına şahit oluyoruz.Bir de çıkmış Tahir Akyürek'i en iyi belediye başkanı belirlemişler,gelin konyada normal bir vatandaş olarak yaşayında görelim iyi kötüyü.Yazıklar olsun artık bunaldık bu martavallardan,o kadar Mehmet Özhasekiler,Kadir Topbaşlar felan dururken ne varsa bu Tahir Akyürek'te.Sanki ne yapmışsa,kaç senedir Konyada bu adam adamakıllı ne yapmış,ne var bu Konyada belediyecilik anlamında,iki tane köprü,yaya üsgeçidi yaptı diyemi öveceğiz.
    Cevapla
  • devrimkaratas 12 yıl önce Şikayet Et
    Komik anket.. Ahmet Küçükler'i gelin bir de Erzuruma sorun. Bu ne biçim bir ankettir anlamak mümkün değil. Küçükler'in en iyi ikinci başkan olması ancak bir hayal olabilir.
    Cevapla
  • Remzi Altunkaya 12 yıl önce Şikayet Et
    en basarili sadece akp liler. digerlerini anket sirketi bilincli göstermelik yaziyor birde bu anketi yapin en mafya babasi belediye baskanlari ilce baskanlari kim mesela ankaradan baslayin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Güvenlik Kabinesi Refah'taki kara saldırılarının genişletilmesini onayladı
Rusya’da akıllara zarar kaza, facia böyle geldi! Yolcu otobüsü nehre uçtu: Ölüler var...