Bozdağ: 35. madde ve askerin andı değişecek!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, başta TSK İç Hizmetler Kanunu'nun 35. maddesi olmak üzere darbelere gerekçe gösterilen mevzuat değişikliğine ilişkin çalışmanın sürdüğünü vurgularken, 35. maddenin değiştirileceğini söyledi.

Bozdağ: 35. madde ve askerin andı değişecek!
Bozdağ: 35. madde ve askerin andı değişecek!
GİRİŞ 24.12.2012 08:36 GÜNCELLEME 24.12.2012 08:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

"35. maddenin kaldırılması söz konusu değil. Demokrasi dışı yaklaşımlara bahane gösterilen kısımlarının çıkarılması, değiştirilmesi gündemde" diyen Bozdağ, "Bir maddeden ibaret değil, 5-6 maddede var. Yemin dahil başka maddelerin içinde de var. Asker kişilerin yeminlerine ilişkin metinlerin içinde de 35. maddedeki ifade aynen geçiyor, onlar da değişecek" açıklamasını yaptı.

ASKERİN YEMİNİ DE DEĞİŞİYOR!

Radikal'de yer alan habere göre, Bozdağ'ın değişeceği mesajını verdiği askeri yemin, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 37. maddesinde düzenleniyor. "Silahlı Kuvvetlere katılan her asker ant içer" denilen maddede ant metni de şöyle yer alıyor:

"Barışta ve savaşta, karada, denizde ve havada her zaman ve her yerde milletime ve cumhuriyetime doğruluk ve muhabbetle, hizmet ve kanunlara ve nizamlara ve amirlerime itaat edeceğime ve askerliğin namusunu Türk sancağının şanını canımdan aziz bilip icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımı feda eyleyeceğime namusum üzerine ant içerim."

YORUMLAR 3
  • marem er 11 yıl önce Şikayet Et
    merd-i kıpti şeceatin arzederken sirkatin zikredermiş.. yorum sizin
    Cevapla
  • mert kara 11 yıl önce Şikayet Et
    türk... türk adı rahatsız etmiştir... biliyoruz artık
    Cevapla
  • Talha Ünal 11 yıl önce Şikayet Et
    aslında geç bile kalındı. küm kanunlarda darbe çağrışımı yapan bazılarına darbe yapma yetkisi veren tüm maddedeler temizlenlelidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar duyurdu! Türkiye ve ABD arasında dev LNG anlaşması imzalandı
ESK'dan et fiyatlarını düşüren hamle