Netflix nedir? - Netflix artık Türkiye'de, Türkçe yayında!

Netflix nedir, ne işe yarar? sorusuna istinaden Amerika merkezli video içerik medyası Netflix'in tüm ayrıntıları ve Türkiye'de Türkçe yayına alınması ile ilgili detayları haber7.com'da bulabilirsiniz..

Netflix nedir? - Netflix artık Türkiye'de, Türkçe yayında!
Netflix nedir? - Netflix artık Türkiye'de, Türkçe yayında!
GİRİŞ 22.09.2016 16:36 GÜNCELLEME 22.09.2016 16:56

Video içerik sunucusu Netflix ile ilgili tüm güncel gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz..

NETFLİX NEDİR?

İnternet tabanlı tv ve video platformu Netflix, Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Avrupa'nın bir kısmında (Danimarka, İrlanda, Hollanda, Norveç, İsveç, Finlandiya, Birleşik Krallık, Fransa, İsviçre, Avusturya, Belçika, Lüksemburg, Almanya ve Türkiye) izleyicilere İnternet üzerinden hizmet veren bir medya sağlayıcısıdır. Şirket 1997 yılında kurulmuş olup, merkezi Kaliforniya'daki Los Gatos şehridir. 1999 yılında abonelik sistemine geçen şirket, 2009 yılı itibariyle 100.000 farklı medya içeriğine ve 10 milyon abone sayısına ulaşmıştır.

Netflix, 25 Şubat 2007 tarihinde 1 milyarıncı DVD'sini teslim etmiş ve 2011 Nisan ayında ABD'de 23 milyon, dünya çapında ise 26 milyon abone sayısına ulaşmıştır. Netflix’in elde ettiği toplam dijital gelir 1,5 milyar dolara ulaşmıştır. 2014 yılının ikinci çeyreği verilerine göre küresel olarak 50 milyondan fazla abone sayısına sahiptir.

20 Ocak 2015 verileri itibariyle, ABD'deki abone sayısı 39 milyona, küresel abone sayısı da 57,4 milyona ulaşmıştır. 19 Ekim 2015 itibarı ile 70 milyon aboneye sahiptir.

NETFLİX ARTIK TÜRKİYE'DE TÜRKÇE YAYINDA

ABD'nin popüler ücretli video içerik hizmeti Netflix, Türkiye'ye kapılarını açmasının ardından bugün, Türkçe hizmet vermeye başladığını duyurdu.

Netflix'in bugünkü duyurusuyla birlikte hizmete birçok Türk dizisi ve filmi de eklenmiş oldu. Aylık üyelik ücreti 15,99 TL'den başlayan Netflix, içerikleri bilgisayar, telefon, tablet, oyun konsolu ve televizyon üzerinden izlemenize olanak tanıyor. Netflix üyeleri, aylık tek ücret karşılığında Amerikan ve Avrupa film ve dizilerini, belgeselleri, çeşitli çocuk programlarını izleyebiliyor. Aktarılan bilgiye göre Netflix, Kelebeğin Rüyası, Güneşi Gördüm,, Recep İvedik 4, Düğün Dernek 1 ve 2 gibi ve Leyla ile Mecnun, Suskunlar, Karadayı, Ezel, Kurt Seyit ve Şura, Filinta ve Diriliş Ertuğrul gibi dizileri içeren bir koleksiyonu Türk izleyicisine sunmaya hazır durumda.

Belirli içerikleri 4K ve HDR olarak sunan Netflix'teki içeriklerin birçoğu, Dolby Digital Plus 5.1 surround sesi destekliyor. Netflix, ailenizin diğer bireyleri için profiller oluşturmanıza ve izlediklerinize göre tavsiyeler almanıza da olanak tanıyor.

Netflix'i denemek isteyenler, www.netflix.com/tr adresinden 1 aylık ücretsiz deneme sürümüne kaydolabilirler.

KAYNAK: CHİP ONLİNE, VİKİPEDİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
11 ilde PKK'ya operasyon: 92 terör ini imha edildi!
Bodrum'da ormanı yakan sanığın cezası belli oldu