Ünlü mankenden 'Şahmeranlı' tanıtım

İstanbul'da düzenlenen 18. EMITT fuarının Batman standında ünlü manken Ece Gürsel 'şahmeran' kıyafetiyle ilgi odağı oldu.

Ünlü mankenden 'Şahmeranlı' tanıtım
Ünlü mankenden 'Şahmeranlı' tanıtım
GİRİŞ 01.02.2014 18:35 GÜNCELLEME 01.02.2014 20:01

Bu yıl 18'incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT-East Mediterranean Int.Travel & Tourism Exhibition) İstanbul'da devam ediyor.

Türkiye'nin 81 ili ile değişik ülkelerden turizm ve seyahat acentelerinin katıldığı fuarda, ünlü manken Ece Gürsel de şahmeran kıyafeti giydi.

MEZOPOTAMYA'NIN EN ÖNEMLİ FİGÜRÜ

Batman'ın tanıtımına katkı sağlayacak ürünlerin sergilendiği Batman standına Mezopotamya Coğrafyası'nın en ünlü figürlerinden birisi olan Şahmeran kıyafetiyle ziyaretçileri karşılayan Gürsel ilgi odağı oldu. Gürsel, ziyaretçileri, çağlar öncesi tarihi dokusuyla her yıl binlerce turisti ağırlayan Hasankeyf'e davet etmeyi de ihmal etmedi.

GEREKEN TANITIM YAPILMIYOR

Fuara katılan Batman Vali Yardımcısı Şevket Aksoy, Batman algısını kültürel, tarihsel ve sosyal yapı olarak dışarıda farklı algılandığını bu fuarda bu olguyu değiştirmeye çalıştıklarını söyledi. Fuarda Batman algısının Diyarbakır ve Mardin illeri gibi oluşturulmaya çalışıldığını, ülke genelinde Batman'ın Mardin ve Diyarbakır illeri gibi gereken tanıtımın yapılmadığını, bölgeye gelecek yerli ve yabancı turistleri de Batman'a çekmek ve tanıtmak için uğraştıkları ifade etti.

FUAR HER YIL FARKLI İLDE YAPILSIN

Amaçlarının Batman'ı hem yöresel özellikleri, hem de tarihi ve doğal güzellikleri ile tanıtmak olduğunu vurgulayan Batman Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ise, fuarda en çok ziyaret edilen standlardan birisi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheliye tutuklama talebi
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'