Mersin'de kültür sanat

MDOB, aralık ayında 8 eseri sanatseverlerle buluşturacak

Mersin'de kültür sanat
Mersin'de kültür sanat
GİRİŞ 24.11.2014 16:36 GÜNCELLEME 24.11.2014 16:36

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), gelecek ay 8 eseri sanatseverlerin beğenisine sunacak.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, yazılı açıklamasında, Anadolu efsanesinden aynı adla operaya uyarlanan ve Mersin prömiyeri geçen yıl yapılan "Karyağdı Hatun" operasıyla aralık ayı programlarına başlayacaklarını bildirdi.

İlk gösteriminden bu yana kapalı gişe oynayan Çaykovski’nin Fındıkkıran Balesi'ni de sahneleyeceklerini aktaran Şanal, Serdar Yalçın’ın "Anlat, Şehrazat" isimli müzikalinin Mersin prömiyerini gerçekleştirecekleri bilgisini verdi.

MDOB'un, temsillerini yerli eserlerle zenginleştirmeyi sürdüreceğine değinen Şanal, "Birbirinden önemli eserlerin yanı sıra eğitim etkinlikleri ve 'Ayın Konseri', aralık programında yeniden yerini alacak. Yılın son senfonik konserini 30 Aralık’ta seslendirerek yeni yıl öncesi sanatseverlere müzik dolu bir şölen sunacağız" ifadesini kullandı.

Şanal, "Lüküs Hayat", "Notre Dame’ın Kamburu", "La Boheme" ve dünya prömiyeri geçen ay Mersin'de gerçekleştirilen Piri Reis Balesi eserlerini de sunacaklarını belirtti.

Sezon boyunca her ayın son cuma günleri Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda seslendirilen "Ayın Konseri" ise 26 Aralık'ta ücretsiz izlenebilecek.

MDOB'un aralık ayı temsil programı şöyle:

Karyağdı Hatun operası (2 Aralık Salı, saat 20.00), Anlat, Şehrazat müzikali (3 Aralık Cumartesi, saat 20.00), Fındıkkıran Balesi (4 Aralık Perşembe, saat 20.00), Değirmendeki Hazine çocuk müzikali (5 ve 22 Aralık, saat 14.00), Notre Dame'ın Kamburu balesi (18 Aralık Perşembe, saat 20.00), Lüküs Hayat müzikali (20 Aralık Cumartesi, saat 14.00), La Boheme operası (23 Aralık Salı, saat 20.00), Piri Reis balesi (25 Aralık Perşembe, saat 20.00).

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
Kamuda yeni dönem! Memura toplu taşıma kartı geliyor