Çikolatayı mutfaklarında yapmak için eğitim alıyorlar

Bursa'da Büyükşehir Belediyesince verilen "Çikolata Yapım ve Sunumu Kursu" özellikle çikolatasını mutfağında üretmek isteyen ev kadınlarından ilgi görüyor

Çikolatayı mutfaklarında yapmak için eğitim alıyorlar
Çikolatayı mutfaklarında yapmak için eğitim alıyorlar
GİRİŞ 01.03.2015 09:55 GÜNCELLEME 01.03.2015 09:55

Mutluluk hormonunun tetikleyicisi çikolatayı evlerinde yapmak isteyenler, soluğu çikolata yapım kurslarında alıyor. Çikolata yapımı ve sunumu eğitimi alan katılımcılar, böylece mutfaklarında doğal çikolatalar yapma imkanı buluyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) tarafından verilen "Çikolata Yapımı ve Sunumu Kursu"nun eğitmeni Selen Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çikolata eğitimlerine ilginin giderek arttığını söyledi.

Sönmez, kursiyerlere çikolataların özellikleri, hangi ürünlerde kullanılabileceği, farklı ürünlere nasıl uygulanabileceği bilgi ve becerisinin kazandırıldığını dile getirdi.

Kursiyerlere 8 saat süren bir günlük eğitimler verdiklerini belirten Sönmez, bu durumun, çalışma hayatında vakit darlığı çeken katılımcıları memnun ettiğini bildirdi.

Çikolata eritme, truff, iç dolgu, ganaj, Beyoğlu, spesiyal çikolata yapımı başlıkları altında eğitimler verildiğini aktaran Sönmez, "Kursa özellikle ev kadınları ilgi gösteriyor. Erkek katılımcı sayısı da artıyor. Atölyede genellikle kuvertür çikolatalar kullanılıyor. Teoride verilen bilgilerin yanında, pratikte de katılımcılar çikolata yapabilme imkanı buluyor" dedi.

Sönmez, eğitimlerin sonunda yapılan çikolataların kursiyerler tarafından paylaşıldığını ve katılımcıların yaptıkları ürünleri aile, komşu ya da arkadaşlarına götürme imkanına sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Kursiyerlerden Kezban Yılmaz ise hazır çikolataların içinde çok sayıda koruyucu madde bulunması nedeniyle doğal ve katkısız ürün yapabilmek için bu eğitime katıldığını belirtti. Kurstan internet aracılığıyla haberdar olduğunu ifade eden Yılmaz, bundan sonra çikolatayı kendi mutfağında hazırlayacağını dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!