Antalya'da kültür sanat

"Paris'te Bir Gece" opereti, son kez sanatseverlerle buluştu

Antalya'da kültür sanat
Antalya'da kültür sanat
GİRİŞ 03.03.2015 22:56 GÜNCELLEME 03.03.2015 22:56

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), "Paris'te Bir Gece" operetini, son kez sahneledi.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde rejisör Yiğit Günsoy tarafından sahneye konulan eser, sanatseverlerden ilgi gördü.

İki perdelik operette, sopranolar Aslı Ayan, Ceren Aytekin, Nurdan Aydın, Sevinç Bilgin, mezzosoprano Ebru Kaptan, tenorlar Göksay Yaran, Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Ari Edirne, bariton Serhat Konukman, bas Engin Suna, "Metella" rolünde Esra Arslantürk sahne aldı.

Fransız opera ve operetlerinden seçmelerin sergilendiği oyunun dekor, kostüm tasarımını Gülden Sayıl Şenlikli, ışık tasarımı Mustafa Eski ve koreografisini Murat Ersoyluoğlu gerçekleştirdi.

Eserde, solist sanatçılara, piyanoda Metin Kiper ile İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Fransız piyanist Sylvain Milio Souret eşlik etti. Offenbach, Bizet, Massenet, Lalo, Gounod, Thomas, Delibes, Adam, Donizetti ve Auber'den seçilen parçalarla örülmüş dramatik kurgu, izleyenlere keyifli bir gece yaşattı.

"Paris'te Bir Gece" operetinde, 19. yüzyılın sonlarında Paris'in en popüler mekanlarından biri olan Metella'nın Cafe'sinde toplumun farklı kesimlerinden gelen insanların yaşam biçimleri, aşkları, tutkuları, hayalleri anlatıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor
S&P'nin not kararı sonrası Bakan Şimşek'ten ilk açıklama