Eski elektrik fabrikası kültür sanat kültür merkezine dönüştürüldü

1928 yılında mazotla elektrik üretip Bandırma'yı aydınlatan eski elektrik fabrikası, kültür-sanat merkezine dönüştürüldü.

Eski elektrik fabrikası kültür sanat kültür merkezine dönüştürüldü
Eski elektrik fabrikası kültür sanat kültür merkezine dönüştürüldü
GİRİŞ 27.05.2015 13:52 GÜNCELLEME 27.05.2015 13:52

Bandırma Belediyesi Santral Kültür Merkezi törenle açıldı. Törene Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, önceki Belediye Başkanı Sedat Pekel, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Pircioğlu, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Açılış kurdelesini Sedat Pekel ve Hüseyin Sarı birlikte ile birlikte kesen Başkan Mirza, eski elektrik santral binasının, kentin elektrik gereksinimini karşılamak üzere 1928 yılında kurulduğunu kaydetti.

Çok şık bir mekana kavuştuklarını dile getiren Mirzza, ''Binayı 2011 yılında aldık. Yaptığımız restorasyon çalışmaları sonucunda bugün, Bandırma’ya yeni bir kültür merkezi kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Bu bina için harcadığımız para 1 milyon 400 lira olup, iç dekorasyonu Enerjisa tarafından sağlanmıştır. 192 koltuğun bulunduğu bu salonda seminerler, tiyatrolar, söyleşiler ve çeşitli toplantılar düzenlenecektir.'' diye konuştu.

Törende ''Grup Markaj'' da konser verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eurovision'da 'İsrail' ayıbı, bu kadar da olmaz! Tepkiler çığ gibi...
'İki dakikalık muayene'ciler, sokağa çıkabilecek misiniz?