Balık adamlar "doğal akvaryum"u temizledi

Sivas'ın Gürün ilçesindeki Gökpınar Gölü'nde, balık adamlar ve üniversite öğrencileri tüplü dalışla temizlik yaptı

Balık adamlar "doğal akvaryum"u temizledi
Balık adamlar "doğal akvaryum"u temizledi
GİRİŞ 30.05.2015 13:17 GÜNCELLEME 30.05.2015 13:17

Sivas'ın Gürün ilçesindeki Gökpınar Gölü'ne tüplü dalış yapan Sivas Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bünyesinde görevli 8 balık adam ile Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi Bölümü öğrencileri, gölü temizledi.

Sivas kent merkezine 147, Gürün ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan, berrak suyu ve turkuaz mavisi görünümüyle "doğal akvaryum" olarak da adlandırılan Gökpınar Gölü'nde, Gürün Kaymakamlığı ve AFAD İl Müdürlüğünün organizasyonu, CÜ Beden Eğitimi Bölümü öğrencilerinin desteğiyle temizlik çalışması yapıldı.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken, su altı sporlarıyla uğraşanlar tarafından dalış için tercih edilen göldeki temizliğe, 8 balık adam ile 5 öğrenci katıldı.

Dipten kaynaklarla beslenen ve derinliği 15 metreyi bulan gölde iki gün süren temizlik çalışmasında, dip ve yosun temizliği yapıldı, gölü kirleten dış etkenlere karşı önlem alındı.

AFAD İl Müdürlüğü ekiplerinin yaz sezonu öncesi gerçekleştirdiği temizlik çalışmasının aralıklarla devam edeceği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası’ndan Kanal İstanbul açıklaması: Yer almıyor
Beynimiz hackleniyor! - Gazete manşetleri