"El Emeği Göz Nuru Sergisi"

Antalya'da ASMEK'in 10. Yılı dolayısıyla "El Emeği Göz Nuru Sergisi" sanatseverlerin beğenisine sunuldu

"El Emeği Göz Nuru Sergisi"
"El Emeği Göz Nuru Sergisi"
GİRİŞ 30.05.2015 20:53 GÜNCELLEME 30.05.2015 20:53

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "(CHP'nin 'Gelin, oy verin, gitsinler' reklamına ilişkin) Kimi nereden kovuyorsunuz. Bu nasıl bir nefret söylemidir. Bu nasıl bir bölücülüktür. Siz milyonlarca insana karşı böyle bir nefret dilini nasıl kullanırsınız" dedi.

Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları'nın (ASMEK) 10. Yılı dolayısıyla Cam Piramit'te düzenlenen "El Emeği Göz Nuru Sergisi" açıldı.

Türel, burada yaptığı konuşmada, ASMEK'in 2005'te büyükşehir belediyesince Antalyalıların mesleki, sanatsal, kültürel, kentsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatıldığını söyledi.

ASMEK'in 9 ilçede 15 kurs merkezinde hizmet verdiğini anlatan Türel, "ASMEK, kurulduğu günden bu yana 15 kurs merkezimizde 275 kurs çeşidi, 6 bin 76 kurs ve 148 bin 330 kursiyer ile yetişkin eğitiminde kentimizde bir marka değeri taşımaktadır" dedi.

Türel, ASMEK'in 134 branşta, 713 kurs ile 11 bin 949'u kadın 16 bin 939 vatandaşa hizmet verdiğini kaydetti.

Eğitime yapılan yatırımlarla ASMEK kursiyerlerinin kendini geliştirerek, öğrendikleri sanat ve mesleklerle kollarına altın birer bilezik taktığını ifade eden Türel, "Gençler aile bütçelerine katkı sağlıyor, becerikli ev hanımları ASMEK'te buluşuyor. Her yaştan vatandaşımız ilgi alanları doğrultusunda ücretsiz eğitim alabiliyor. Emekli vatandaşlarımız boş vakitlerini şimdi keyifle geçiriyor" diye konuştu.

"Kimi nereden kovuyorsunuz?"

CHP'nin "Gelin, oy verin, gitsinler" reklamını eleştiren Türel, şunları söyledi:

"Buradan soruyorum. Kimi nereden kovuyorsunuz. Bu nasıl bir nefret söylemidir. Bu nasıl bir bölücülüktür. Siz milyonlarca insana karşı böyle bir nefret dilini nasıl kullanırsınız. Bizim Türkiye'den, memleketimizden ve Antalyamızdan başka gidecek hiçbir yerimiz yok. Onlar 'oy verin gitsinler' deseler de oy verenin de vermeyenin de canı sağolsun. Bu şehir Menderes Türel'in toprağına yatacağı şehirdir. Bunu herkes böyle bilsin."

Daha sonra Türel ve beraberindekiler, kurslarda yapılan eserlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"