Feshane'de Rize heyecanı

Rize Dernekler Federasyonu' nun 24-27 Nisan 2014 tarihleri arasında Feshane Fuar Merkezi' nde düzenleyeceği "Rize Tanıtım Günleri " için bütün hazırlıklar tamamlandı.24 Nisan Perşembe günü saat 14:00' da açılışı yapılacak olan tanıtım günlerine 1 Milyon İstanbullunun katılması bekleniyor.

Feshane'de Rize heyecanı
Feshane'de Rize heyecanı
GİRİŞ 17.04.2014 15:55 GÜNCELLEME 17.04.2014 16:12

24 Nisan Perşembe günü saat 14:00'da resmi açılışı yapılacak olan fuarın açılış programında bir rekor denemesi yapılacak.

Rize' nin yöresel yemeği olan ve küçük bakır tavalarda hazırlanan " muhlama " bu kez büyük kazanlarda hazırlanıp " Dünyanın en büyük muhlaması " sloganıyla misafirlere ikram edilecek.

Kemer köprülerden Yayla evine, Atmaca evinden Rize konağına, teleferikten raftinge kadar birçok kültürel argümanın 3 boyutlu şekilde hazırlandığı fuarda tam bir Rize Ambiansı yaşatılacak. 30 adet gerçek çay kökünün sökülüp getirildiği fuar alanında yöresel süt ürünleri ve yemek çeşitleri de misafirlerin damak zevkine sunulacak.

4 gün boyunca kemençe ve tulum seslerinin hiç susmayacağı Rize Günleri' nde birçok Rizeli sanatçı da sahne alacak.

Fuarın en ilginç mekanı ise 324 m² alanda kurulacak olan ve içerisinde 5 metre yüksekliğinde tarihi serenderi barındıran " Açık Rize Müzesi " olacak.

Birçok etkinliğin ve sürprizin olduğu "Rize Günleri" programı 24-27 Nisan arasında Feshane'de ziyaretçilerini bekliyor olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık