Kastamonu günleri'nde 'Soma' unutulmadı!

Haber7.com'un medya desteği sağladığı 7. Kastamonu günleri etkinliği, Feshane'de Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırladı.

Kastamonu günleri'nde 'Soma' unutulmadı!
Kastamonu günleri'nde 'Soma' unutulmadı!
GİRİŞ 22.05.2014 15:53 GÜNCELLEME 22.05.2014 17:00

Kas-Der tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Feshane Kastamonu Günleri'nin açılışı 15 Mayıs Perşembe günü saat 17.30'da, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ruhuna okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı.

7. Feshane Kastamonu Günleri'nin açılışına, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, İstanbul Milletvekili Dr. Haldun Ertürk, Kas-Der Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Bölge Başsavcısı Turan Çolakkadı, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın yanı sıra birçok değerli isim ve çok sayıda Kastamonulu katıldı.

Konuşmaların gündeminde 'Soma' vardı

Protokol konuşmalarının odak noktası Soma maden faciası oldu. Kastamonululara kürsüden seslenen Vali Bektaş, Milletvekili Ertürk, Genel Başkan Çilingiroğlu ve Kastamonu Belediye Başkanı Babaş, yaşanan facianın boyutlarına değinerek taziye mesajları verdiler. Açılış, yaşanan matemin altını bir kez daha çizme adına siyah renkte tercih edilen kurdele kesimiyle son buldu.

Açılış sonrası protokol üyeleri genel başkan Çilingiroğlu refakatinde stant ziyaretlerinde bulundu. Akşam saat 20.00'de ise protokol üyeleri, yemekli toplantıda bir araya geldi. Etkinlik kapsamında yapılması planlanan her türlü konser, müzik-eğlence aktiviteleri iptal edildi. Her yıl olduğu gibi 4 gün planlanan tanıtım günleri, uzatılarak 5 gün devam etti. Etkinlik, Soma'da yaşanan, ülke tarihinin en büyük maden faciasının oluşturduğu yas atmosferine rağmen yoğun ziyaretçi katılımına sahne oldu. Kastamonu Valisi Bektaş ve Genel Başkan Çilingiroğlu'nun metrelerce uzunluktaki başsağlığı pankartları, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Etkinliğe katkısından dolayı 'Haber7.com'a plaket verildi

Etkinlik boyunca yaptığı haberler ve röportajlarla dikkat çeken Haber7.com, fuarda dağıttığı hediyelerle en çok ilgi gösterilen standlardan biri oldu.

Çilingiroğlu'ndan teşekkür

Etkinlik sonrası bir açıklama yapan Kas-Der Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu, Başta Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş olmak üzere organizasyonun gerçekleşmesine katkıda bulunanlara tüm ziyaretçilere teşekkür etti.

Çilingiroğlu açıklamasında, bir kez daha Soma maden faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, geride kalanlara başsağlığı dileklerinde bulundu.

emre.ozcan@haber7.com

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt