İpek Yolu Şehirleri bayrağı Bursa'ya verildi

26 ülkeden 48 şehrin katıldığı İpekyolu Belediye Başkanları Forumu, Çin’in Uygur özerk bölgesi Urumçi’de gerçekleştirildi.

İpek Yolu Şehirleri bayrağı Bursa'ya verildi
İpek Yolu Şehirleri bayrağı Bursa'ya verildi
GİRİŞ 09.09.2014 19:33 GÜNCELLEME 09.09.2014 19:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çin’den başlayıp Orta Asya’yı kat ederek Anadolu’ya ulaşan ve Bursa’da son bulan tarihi ipek yolunun günümüz modern dünyasında da önemli bir sosyal ve ekonomik ağ oluşturması için başlatılan İpekyolu Belediye Başkanları Forumu, Çin’in Uygur özerk bölgesi Urumçi’de gerçekleştirildi.

26 ülkeden 48 şehrin belediye başkanı ve valisinin katıldığı toplantıda, bir sonraki buluşmanın daha geniş bir perspektifle Bursa’da yapılmasına ilişkin karar yoğun alkışlar arasında kabul edildi. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu’nu temsil eden İpekyolu Şehirleri bayrağı da, düzenlenen törenle Bursa heyetine teslim edildi.

9. İpekyolu Şehirleri Belediye Başkanları Forumu, ‘Küreselleşen Dünyada İpekyolu’nun Rolü’ teması üzerinde gerçekleştirildi. İpekyolu ruhunun pozitif etkileşim ve dünya vatandaşlığına katkılarının masaya yatırıldığı toplantıda, katılımcı kentler ülkelerini ve kentlerini tanıtan sunumlar yaptılar. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni; Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ve Başkan Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez’in temsil ettiği toplantıda, Bursa adına yapılan sunum büyük ilgi gördü.

Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, sunumunda, Bursa’nın ipek yolu ile bağlantısını anlattı ve kentin yüzlerce yıllık tarihi içinde doğu ile batı arasında hem sosyal hem de ekonomik anlamda köprü olduğunu ifade etti. Yüzlerce yıllık İpekyolu serüveninin bugün de canlandırılması, ilgili kentler ve ülkeler arasındaki sosyal ve ekonomik bağın güçlendirilmesi noktasında Bursa’nın hazır olduğunu vurgulayan Elbas, dünyanın dört bir yanından gelerek toplantıya katılan 300’ü aşkın davetliyi 2015 yılında Bursa’ya davet etti.

Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez ise Bursa müzeleri ve müzecilik anlayışındaki son gelişmeler üzerine 25 ülke delegesine bir sunum yaptı. Konuşmaların ardından İpekyolu Şehirleri Urumçi Deklarasyonu imzaya açıldı. Deklarasyona, Bursa delegasyonunun talebi üzerine, İpekyolu şehirlerini kapsayan bir müzeler birliği oluşturulması ve bu birliğin, ipek yolu hattındaki ülkeler ve kentler arasında iletişim kanalı olması teklifi kabul edildi ve bu öneri de imza altına alındı. 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • HÜSEYİN ÖZMEN 9 yıl önce Şikayet Et
    EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER.... Bursa'mızdaki tarihi ve kültürel değerlerin ayağa kaldırılmasında önemli katkıları bulunan, Sn Aziz ELBAS başta olmak üzere emeği geçenleri tebrik ediyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı