Hürriyet yazarının çirkin sözlerine ceza

Hürriyet yazarı Selahattin Duman, köşe yazısında şehit aileleri hakkındaki "para düşkünü" ifadeleri nedeniyle tazminata mahkum edildi. .

Hürriyet yazarının çirkin sözlerine ceza
Hürriyet yazarının çirkin sözlerine ceza
GİRİŞ 27.04.2016 21:13 GÜNCELLEME 27.04.2016 21:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sakarya Barosu'ndan yapılan açıklamada, Duman'ın 27 Eylül 2015 tarihli köşe yazısında şehit ailelerini "para düşkünü" ve "para için çocuklarını feda edebilen kişiler" olarak gösterdiği iddiasıyla, Baro Başkanı Zafer Kazan'ın şehit babası ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şubesi İkinci Başkanı Hayrettin Kaplan adına tazminat talebi ile mahkemeye başvurulduğu bildirildi.

Sakarya 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen dava sonunda, Duman'ın şehit babasına tazminat ödemesine karar verildiği belirtilen açıklamada, hükmedilen tazminatın Sakarya Şehit Aileleri Derneğine bağışlanacağı kaydedildi.

"ŞEHİT AİLELERİNİN YANINDAYIZ"

Baro Başkanı Kazan da şehit ailelerinin rencide edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, onları üzecek, yaralayacak söz ve davranışlardan herkesin kaçınması ve hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade etti.

Kazan, "Sakarya Barosu olarak üstlendiğimiz bu davada mahkemenin verdiği karar memnuniyet vericidir. Gazilerimizin ve şehit ailelerimizin her zaman yanında olacağız." değerlendirmesinde bulundu

YORUMLAR 5
  • bitlisli 8 yıl önce Şikayet Et
    Şehidlik Mertebesini bilirmiki o densis
    Cevapla
  • Mustafa Gürak 8 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten soyismin gibi duman olmuşsun be selo.Sana ne gerek Böyle saçma sapan sözleri topluma yayarak infial yaratmak.Şehit aileleri,sizin gibi kerizlerin paralarını mahkeme yoluylada olsa alıp güle güle harcarlar.Şimdi hayatında bir kez dürüst olmayı dene ve soruma içtenlikle cevap ver.Bu durumda keklenen,kerizlenen sen değilmisin?
    Cevapla
  • Mizah 8 yıl önce Şikayet Et
    Boş verin tipi kaymış zaten. Adam değil ki lafına bakılsın.
    Cevapla
  • Kezo 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya sen insan misin yaa bu vatan hainler şehitlerimiz e bile dil uzatıyor sizin gibi kafir ler Şehitliği anlayamazsiniz
    Cevapla
  • inşallah 8 yıl önce Şikayet Et
    Geride kalanlar para alsın diye bunların şehit olduğunu düşünecek zekadaki kimselerin köşe yazarı olduğu bir ülke olmaktan bir gün çıkar mıyız?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı