Basın trafik kartı için yeni protokol

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Emniyet Genel Müdürlüğünce ''Basın Trafik Kartı''na ilişkin yeni protokol imzalandığı bildirildi.

Basın trafik kartı için yeni protokol
Basın trafik kartı için yeni protokol
GİRİŞ 30.07.2009 18:48 GÜNCELLEME 30.07.2009 18:48

BYEGM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yürürlükteki Basın Kartı Yönetmeliği'ne uygun olarak 23 Temmuz'da imzalanan protokolle, 26 Mayıs 1989 tarihli protokol yürürlükten kaldırıldı.

''Basın Trafik Kartı'' almak isteyen medya mensuplarının, Ankara'da BYEGM'ne, bu kurumun il müdürlüğü bulunan yerlerde bu birimlere, diğer yerlerde ise valiliklere başvurmaları gerekiyor.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Protokol uyarınca 'Basın Trafik Kartları', basın kartı taşıyan basın mensuplarının görevleri sırasında bulundukları aracın ön camında, görevlilerin kolayca görebileceği şekilde bulundurulacaktır.

Protokol, trafiğin düzenlenmesinden sorumlu kişilerce 'Basın Trafik Kartı' bulunan görevlileri gördüklerinde kendilerine geçiş, trafiği aksatmamak şartıyla durma, duraklama ve park etme gibi kolaylıklar sağlanmasını hükme bağlamaktadır.

Protokol hükümlerince, 'Basın Trafik Kartları'nın ilgili düzenlemelere aykırı kullanılması, başkalarına kullandırılması ve ilgilinin basın kartının iptali durumlarında bu kartlar geri alınacaktır. Ayrıca araçlarında Basın Trafik Kartı dışında 'Basın' ibaresini kullanmak suretiyle benzer tabela veya kart taşıyanların, varsa basın kartları iptal edilecektir.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto